Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Ρέθυμνο: Σπείρα έκλεβε πετρέλαιο από κεραίες κινητής τηλεφωνίας///Στα χέρια της αστυνομίας τρεις ημεδαποί



Police-Voice blog ➤

Tρεις Ρεθυμνιώτες έκλεβαν συστηματικά πετρέλαιο από τις γεννήτριες

Το πετρέλαιο από τις γεννήτριες στις εγκαταστάσεις κινητής τηλεφωνίας, στο Ρέθυμνο, έκλεβαν συστηματικά τρεις Ρεθυμνιώτες, οι οποίοι συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και παραβάσεις του Νόμου περί όπλων.

Πρόκειται για τρεις άντρες 26,32 και 41 ετών οι οποίοι συνελήφθησαν από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γεροποτάμου και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μυλοποτάμου,καθώς  στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ερευνών για τον εντοπισμό δραστών που διαπράττουν συστηματικά κλοπές πετρελαίου από κεραίες κινητής τηλεφωνίας σε αγροτικές περιοχές του Ρεθύμνου, αστυνομικοί εντόπισαν χθες πρώτες πρωινές ώρες σε αγροτική περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με επιβάτες τους τρεις ημεδαπούς και το οποίο κινούνταν κοντά σε εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας της περιοχής.

Σε σήμα των αστυνομικών για πραγματοποίηση αστυνομικού ελέγχου, ο οδηγός του οχήματος ανέπτυξε ταχύτητα για να διαφύγει, ωστόσο άμεσα οι αστυνομικοί κατάφεραν να το ακινητοποιήσουν. Σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο όχημα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δεκαπέντε  πλαστικά μπιτόνια που περιείχαν 340 λίτρα πετρέλαιο, ένας κόφτης μεγάλου μεγέθους 75 εκατοστά περίπου, δύο λοστοί, ένας κάβουρας, τρία φυσίγγια κυνηγετικού όπλου διαμετρήματος 12cal, τρία  μαχαίρια, τέσσερις φακοί και δύο κινητά τηλέφωνα. Επιπλέον στη κατοχή του 26χρονου βρέθηκε και ένα μαχαίρι μήκους 18 εκατοστών.

Από την μεθοδική και συστηματική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι οι δράστες είχαν συγκροτήσει δομημένη εγκληματική ομάδα με διαρκή δράση και αποκλειστικό σκοπό την διάπραξη κλοπών πετρελαίου.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 28 κλοπές πετρελαίου από εγκαταστάσεις κεραιών κινητής τηλεφωνίας, οι οποίες διαπραχθήκαν τους τελευταίου επτά μήνες σε περιοχές των Δήμων Ανωγείων και Μυλοποτάμου και κατά τις οποίες αφαίρεσαν συνολικά 6.375 λίτρα πετρελαίου, αξίας 9.581 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν χθες , στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους σε άλλες παράνομες πράξεις.

Πηγή flashnews.grΠηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου