Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ στην Κρήτη...Σ.Σ...τι λετε τωρα ΤΑΞΙΑΡΧΕ μας ...ακομα στην γαλερα ειστε ???



Police-Voice blog ➤
«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ στο Ηράκλειο με αφορμή εντολή της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης που ζητά να ενεργοποιηθεί παλιός κανονισμός, σύμφωνα με τον οποίο προβλέπεται ότι οι Διοικητές των αστυνομικών υπηρεσιών είναι υποχρεωμένοι να διαμένουν σε ακτίνα 15 χιλιομέτρων από τα τμήματα τα οποία διοικούν.

Η εφαρμογή του κανονισμού αυτού έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από την πλευρά αξιωματικών, νυν και μελλοντικών διοικητών, καθώς θεωρούν ότι πρόκειται για ένα δυσβάσταχτο οικονομικά μέτρο σε μια εποχή κατά την οποία ήδη δυσκολεύονται να καλύψουν τις τρέχουσες υποχρεώσεις τους, οικονομικές και οικογενειακές.

Οι πιέσεις που ασκούνται είναι πολύ ισχυρές με τους συνδικαλιστές να ζητούν να ανακληθεί η επίμαχη διαταγή πάση θυσία.


Τι απαντά ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης

Ισχυρός όμως είναι και ο αντίλογος από την πλευρά του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Κρήτης, υποστράτηγου Μανόλη Παραβολιδάκη, ο οποίος και έδωσε την σχετική εντολή.

Η ενεργοποίηση αυτού του κανονισμού έχει να κάνει αποκλειστικά με την ανάγκη της διαρκούς παρουσίας των διοικητών στα τμήματα, τα οποία διοικούν.

Όπως αναφέρεται, υπηρεσίες κυρίως της ενδοχώρας μένουν «ακέφαλες» από τις μεσημβρινές ώρες και μετά ενώ σε πολλά σοβαρά περιστατικά που έχουν συμβεί κατά την διάρκεια της νύχτας, οι διοικητές είναι απόντες τις πρώτες κρίσιμες ώρες των συμβάντων. Η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ στην Κρήτη, όπως διαμηνύεται, επιδιώκει η διοίκηση να ασκείται επί τόπου και όχι εξ αποστάσεως, από υπεύθυνους αξιωματικούς που έχουν απόλυτη συναίσθηση και επίγνωση της θέσης τους και των ευθυνών που έχουν αναλάβει.

Αυτό που προέχει είναι, όπως τονίζεται,  η ασφάλεια του πολίτη αλλά και η δυνατότητα άμεσης πρόσβασης του στον εκάστοτε διοικητή, ο οποίος είναι ο κατεξοχήν αρμόδιος για να αξιολογήσει πληροφορίες και να διαχειριστεί καταστάσεις. Δεν μπορεί ο κάθε διοικητής να είναι αποκομμένος από την τοπική κοινωνία της οποίας έχει την ευθύνη σε επίπεδο αστυνόμευσης ή από τα όσα συμβαίνουν τις ώρες που απουσιάζει.

Πηγήcretalive
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου