Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

ΑΠΟΡΡΗΤΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΜΙΤ: Εντυπωσιασμένες οι .μυστικες.. τουρκικές υπηρεσίες...



Police-Voice blog ➤
Mια απόρρητη έκθεση των της ΜΙΤ που μεταφέρει ένα κλίμα "εντυπωσιασμού" των Τούρκων αναλυτών και ιθυνόντων από την κινητοποίηση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην πρόσφατη άσκηση ''ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2013'', μεταφέρει άρθρο της Lale Kemal στην τουρκική εφημερίδα Zaman.

Στο άρθρο αναφέρεται ότι η "Τα ελληνικά μαχητικά πραγματοποίησαν πάνω από 800 εξόδους στο Αιγαίο τις πέντε ημέρες της άσκησης και συνολικά κινητοποιήθηκαν πάνω από 70.000 προσωπικό και πάνω από 100 πλοία του Πολεμικού Ναυτικού χωρίς να υπάρχει καν κρίση στο Αιγαίο".

Αναφέρονται μάλιστα και σε ειδικότερα θέματα στην έκθεση (φαίνεται ότι ανέλυσαν λεπτομερώς τα δεδομένα της αφού γίνεται λόγος για "Μονάδες που ασκήθηκαν με Τακτικό Επιθετικό Σενάριο και έστειλαν Ταχυκίνητες  Αεροματαφερόμενες Μονάδες παντού και όχι βραδυκίνητες Μονάδες με Στρατόπεδα εγκατάσταστης ,μαγειρεία και Μονάδες Υποστήριξης"!

Kαι συνεχίσουν σημειώνοντας ότι "Οι Μονάδες που θα δράσουν ταχύτατα τις πρώτες ώρες του πολέμου πρέπει να είναι αυτάρκεις σε οπλισμό, πυρομαχικά και τρόφιμα με ορίζοντα 3 ημερών"!

Στο άρθρο η όλη κινητοποίηση περιγράφεται ως "περίεργη" (λέτε να φοβούνται επίθεση;) ειδικά σε μια εποχή οικονομικής κρίσης, ενώ στην έκθεση γίνεται ειδική αναφορά στα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα που χρησιμοποιούν Στρατός και Αεροπορία και παραδέχονται ότι αποτελούν μεγάλο "πονοκέφαλο" για τα τουρκικά μαχητικά, καθώς αποτελούν "μη οικεία" συστήματα για τα ECM των μαχητικών.

Γενικά είναι μια από τις εκθέσεις στις οποίες δεν μας έχουν συνηθίσει οι γείτονες και σίγουρα δεν μας έχουν συνηθίσει να τις δημοσιοποιούν, έστω και με διαρροές...

Πηγήdefencenet
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου