Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ! ! Το «βιογραφικό» των ληστών του Διστόμου.... ΦΩΤΟ



Police-Voice blog ➤
«Πλούσιο» είναι το βιογραφικό των Γιώργου Πετρακάκου, Σπύρου Δραβίλα και Σπύρου Χριστοδούλου

Γιώργος Πετρακάκος


Ο Γιώργος Πετρακάκος, το 2002, ήταν ο «κηπουρός» στον Δήμο Αγίας Παρασκευής που προχωρούσε σε ληστείες για να βοηθήσει ασθενή συγγενή του αλλά και «εχθρός της βίας», όπως  δήλωνε στις απολογίες του ο 35χρονος καταζητούμενος. Είχε κατηγορηθεί για ληστείες τραπεζών, ταχυφαγείων και περιπτέρων, ενώ δήλωνε «κατ’ ανάγκην ληστής για χάρη της οικογένειάς του» καθώς και «εξαρτημένος από τα ναρκωτικά».

Οι αρμόδιοι δικαστικοί λειτουργοί είχαν κρίνει «απολύτως ειλικρινή» όσα κατέθεσε καθώς και ότι «δεν υπήρχε περίπτωση να επαναλάβει τα ίδια αδικήματα». Αποφάσισαν την αποφυλάκισή του. Ο Γ. Πετρακάκος ζούσε στην Αγία Παρασκευή, δούλευε ως κηπουρός στον δήμο, ενώ η μητέρα του -απεβίωσε το 1997- εργαζόταν ως μέντιουμ.

Κυκλοφορούσε τότε με κλεμμένη κάρτα πολυτέκνου και είχε συλληφθεί τον Νοέμβριο του 2002 ως μέλος πενταμελούς συμμορίας στην οποία συμμετείχε και ένας 35χρονος φοιτητής των ΤΕΙ (στενός συγγενής δικαστικού). Κατηγορούνταν ότι προχώρησαν σε πέντε ληστείες τραπεζών στην Παλλήνη και στην Αγία Παρασκευή με συνολική λεία περίπου 100.000 ευρώ. Μάλιστα ο Γ. Πετρακάκος μαζί με τον συγγενή του δικαστικού είχαν κατηγορηθεί για μια ληστεία fast food και ενός περιπτέρου στην Αγία Παρασκευή με λεία 160 ευρώ. Επιπλέον ο ίδιος κατηγορήθηκε για αγοραπωλησία μικρής ποσότητας χασίς.

Η απολογία του
Τότε στην απολογία του ο Γ. Πετρακάκος ανέφερε: «Αποφάσισα να διαπράξω τις ληστείες μετά την απόλυσή μου από τον Δήμο Αγίας Παρασκευής στο τέλος Ιουλίου 2002. Μαζί με τον συνεργό μου (σ.σ.: τον συνομήλικό του, φοιτητή των ΤΕΙ) αποφασίσαμε κοινή συναινέσει να κάνουμε τη ληστεία της Eurobank. Είμαστε πολύ αγαπημένοι φίλοι και αποφασίσαμε να κάνουμε τη ληστεία χρησιμοποιώντας το αεροβόλο όπλο που είχαμε αγοράσει από το κατάστημα της Αγίας Παρασκευής. Ο λόγος που κάναμε τη συγκεκριμένη ληστεία ήταν γιατί τότε εγώ δεν είχαν άλλους πόρους για να αντιμετωπίσω τα έξοδά μου καθώς και τις ανάγκες που είχα για ναρκωτικά. Ο φίλος μου δεν ήθελε να ζητάει λεφτά από το σπίτι του για να είναι ανεξάρτητος. Από τα λεφτά αυτά θα χρησιμοποιούσα για να εγχειριστεί ο στενός συγγενής μου ο οποίος έπασχε από σοβαρή ασθένεια. Σε μία από τις ληστείες μάς είδε ο Τ.Β. (σ.σ.: ένας άλλος συγκατηγορούμενός του στην ίδια υπόθεση), ο οποίος μας εκβίασε να του δώσουμε από 4.000 ευρώ ο καθένας για να μη μας καρφώσει ή για να μη "μας φάνε λάχανο". Τότε εγώ απευθύνθηκα σε έναν οικογενειακό φίλο (σ.σ.: εργαζόταν και αυτός σαν μέντιουμ και κατηγορήθηκε για την υπόθεση), του διηγήθηκα την ιστορία με τον εκβιασμό και αυτός μου είπε ότι έχει ένα πιστόλι Glock με το οποίο μπορούσαμε να κάνουμε και άλλη ληστεία. Επρεπε όμως να του δώσουμε χρήματα αυτουνού και σε κάποιον άλλο με το ψευδώνυμο "Γεράκι"».

Στη συνέχεια ο μέχρι πρότινος συνεργός του Ν. Μαζιώτη περιέγραψε στους δικαστές περιστατικά ξυλοδαρμού του από συγκατηγορουμένους του στις ληστείες τραπεζών του 2002, για ζητήματα «μοιρασιάς» της λείας. Για να συμπληρώσει αμέσως μετά: «Επειδή είχα λευκό ποινικό μητρώο, μου ζητούσαν να φυλάω τα πράγματα των ληστειών στο σπίτι μου. Είμαι αντίθετος με τη χρήση βίας εις βάρος ανθρώπων. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη για ό,τι έχω κάνει. Εκανα ό,τι έκανα επειδή είμαι χρήστης ηρωίνης και είναι γνωστό πόσα χρήματα χρειάζεται ένας ναρκομανής για να αντιμετωπίσει την εξάρτησή του αυτή. Ομως ήθελα να φροντίζω και τον ασθενή συγγενή μου. Θέλω να μου αναγνωρισθούν τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας».

Λίγους μήνες μετά την τότε αποφυλάκισή του ο Γ. Πετρακάκος είχε συλληφθεί από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης ύστερα από ληστεία στην Αγροτική Τράπεζα των Αγίων Αναργύρων. Μετά ήλθε η συνεργασία του με τον καταζητούμενο Βασίλη Παλαιοκώστα αλλά και τον Ν. Μαζιώτη.    
  
Ο Γιώργος Πετρακάκος, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., έχει ταυτοποιηθεί ως ο ένας από τους δράστες των ληστειών σε Ακράτα και Μέθανα, ενώ είχε συμμετάσχει σε ορισμένες από τις εννέα ένοπλες ληστείες τραπεζών που διαπράχθηκαν το διάστημα από τον Μάιο του 2012 έως και αυτή του Διστόμου Βοιωτίας. Στις περισσότερες από αυτές τις ληστείες είχαν συμμετοχή ο Σπύρος Χριστοδούλου, ο Σπύρος Δραβίλας, ο Νίκος Μαζιώτης και τουλάχιστον δύο ακόμη «γνωστά-άγνωστα» άτομα.

Ο Πετρακάκος ήταν ο άνθρωπος που το 2006 είχε κλέψει δύο αυτοκίνητα, από τηνΑνάληψη Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων ένα χρησιμοποιήθηκε στην απαγωγή Μυλωνά την οποία είχε οργανώσει και πραγματοποιήσει ο επικηρυγμένος δραπέτης Βασίλης Παλαιοκώστας και το άλλο φέρεται ότι το χρησιμοποίησε ο Μαζιώτης μαζί με την Πόλα Ρούπα μέχρι το 2010 που συνελήφθησαν για πρώτη φορά.

Σπύρος Δραβίλας


Ο 33χρονος «καρφάκιας», Σπύρος Δραβίλας, συνεργός του Βασίλη Παλαιοκώστα και του Αλβανού Αλκέτ Ριζάι στην πρώτη απόδραση των δύο με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού, το 2006, είναι δραπέτης από τις αρχές Ιουνίου 2013. Παραβίασε άδεια που του χορηγήθηκε από τις φυλακές Δομοκού όπου κρατείτο.

Τον Μάρτιο του 2009 ο Δραβίλας είχε καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά σε φυλάκιση 17 ετών για τη συμμετοχή του στην πρώτη απόδραση με ελικόπτερο των Παλαιοκώστα - Ριζάι. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, επέβαινε στο ελικόπτερο το οποίο είχε παραλάβει από το προαύλιο των φυλακών Κορυδαλλού τους δύο κακοποιούς. Ο επονομαζόμενος «καρφάκιας» (λόγω του χαρακτηριστικού κουρέματός του) συνελήφθη δύο χρόνια αργότερα, τον Αύγουστο του 2008, στο Αγρίνιο όπου είχε πάει για να συναντήσει μια φίλη του. Τρεις μήνες πριν πάρει μέρος στο σχέδιο απόδρασης των Παλαιοκώστα και Ριζάι, τον Μάρτιο του 2006, ο 33χρονος είχε παραβιάσει οκταήμερη άδεια από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου κρατείτο καταδικασμένος σε 6ετή κάθειρξη για ναρκωτικά.

Τον Φεβρουάριο του 2013 ο «καρφάκιας» είχε ξεκινήσει απεργία πείνας αντιδρώντας στην άρνηση των εισαγγελικών και σωφρονιστικών αρχών να του χορηγήσουν άδεια. Ως αιτία για τη διακοπή χορήγησης αδειών στον Δραβίλα ήταν νέα δίωξή του για συμμετοχή σε ληστεία, το 2007.

Σε κείμενο που είχε συντάξει και δημοσίευσε στις 4 Φεβρουαρίου ανέφερε: «Πριν από μερικούς μήνες, ενώ είχα ξεπεράσει το προβλεπόμενο όριο φυλάκισης για τη χορήγηση άδειας, το κράτος και οι διωκτικές αρχές εξάντλησαν πάνω μου την εκδικητική τους μανία απορρίπτοντας, τη μία μετά την άλλη, όλες τις αιτήσεις μου για το κεκτημένο δικαίωμα της άδειας που δικαιούμουν». Τις εβδομάδες που ακολούθησαν, με την υπόθεση Δραβίλα ασχολήθηκαν «κινήσεις» αναρχικών. Στο Indymedia αναρτήθηκε κείμενο που ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ο Σπύρος δεν είναι μόνος... Πρέπει να γίνουν κινήσεις αλληλεγγύης σε όλη την Ελλάδα»! Επιστολή συμπαράστασης συνέταξε και ο Τάσσος Θεοφίλου, κρατούμενος για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και συμμετοχή στην αιματηρή ληστεία της Πάρου τον Αύγουστο του 2012.

Σπύρος Χριστοδούλου


Ο Σπύρος Χριστοδούλου είχε συλληφθεί το 1996 για εκβίαση ιδιοκτήτη αλυσίδας ζαχαροπλαστείων και στις αρχές του 1999, μαζί με άλλους τρεις ποινικούς, για ληστείες σε σουπερμάρκετ στου Ζωγράφου, σε ένα χριστουγεννιάτικο παζάρι, αλλά και σε υποκατάστημα τράπεζας στο Παγκράτι.

Μαζί του είχαν τότε συλληφθεί και άλλοι τρεις ποινικοί, ανάμεσα στους οποίους και ένας - ο Κωνσταντίνος Χ. - που ήταν και συνεργός του Βασίλη Παλαιοκώστα. Τότε είχε καταδικασθεί σε ποινή κάθειρξης 16,5 ετών. Λίγη ώρα μετά την «επιβαρυντική» αγόρευση του εισαγγελέα έβγαλε το παπούτσι του και του το πέταξε λέγοντας αμέσως μετά ότι «δεν είχα να χάσω και τίποτα». Μετά από τρεις μήνες τού δόθηκε άδεια από τις φυλακές Κορυδαλλού, την οποία και παραβίασε. Εκείνη την περίοδο θεωρήθηκε ότι είχε επαφές και με τη «μαφία της Ηλιούπολης» που κυριαρχούσε στην Αττική.

Τον Οκτώβριο του 2001 ο Χριστοδούλου συνελήφθη έπειτα από ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς στα διόδια των Αφιδνών. Επιχείρησε να ρίξει χειροβομβίδα εναντίον των αστυνομικών, όμως τραυματίστηκε από πυροβολισμούς των ενστόλων στα πόδια. Τον Φεβρουάριο του 2002 ο Χριστοδούλου μαζί με τον ελληνοαμερικανό κακοποιό της «μαφίας της Ηλιούπολης» Πίτερ Σέντομ - απέδρασε το 2002 από τον Κορυδαλλό, βρέθηκε το 2008 νεκρός στη Νότια Αμερική - κατηγορήθηκαν ότι σκότωσαν στις φυλακές Κορυδαλλού τον αλβανό κρατούμενο Κονσταντίν Πόπα, τον οποίο θεωρούσαν ότι «ήταν καταδότης της ΕΛ.ΑΣ.» και υπεύθυνος για τη σύλληψη του διαβόητου κακοποιού Κώστα Πάσσαρη. Στη δίκη που ακολούθησε στην Πάτρα, ο άφαντος τότε Σέντομ είχε αναλάβει με... βίντεο την ευθύνη για τον φόνο του Πόπα, γεγονός που οδήγησε στην απαλλαγή του Χριστοδούλου. Ο 44χρονος τότε παραβίασε και πάλι την άδεια που του είχε δοθεί και εξαφανίστηκε.

Τα τελευταία χρόνια ο Χριστοδούλου είχε ως βάση την περιοχή του Ναυπλίου, όπου διατηρούσε προσωπικές επαφές με άτομα από το περιβάλλον τού πρώην αστυνομικού Νικήτα Μαυρίκη (κατηγορήθηκε για ληστείες, δολοφονήθηκε τον Ιούνιο του 2011 στα Καμίνια). Στην ίδια περιοχή υπήρξαν πληροφορίες ότι έδινε παρών και ο Βασίλης Παλαιοκώστας. Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. ο Σπύρος Χριστοδούλου ήταν αυτός που μαζί με τρεις συνεργούς του που κρατούσαν καλάσνικοφ και άλλα όπλα προχώρησε το 2011 - δηλαδή έναν χρόνο προ της φυγής του Νίκου Μαζιώτη - σε ληστείες στα υποκαταστήματα της Alpha Bank στον Γαλατά, στο Κρανίδι και σε άλλες περιοχές της Αργολίδας με λεία εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Ο Χριστοδούλου ξεχώριζε ως ο «ογκώδης» ληστής με την περούκα, τα σμιχτά φρύδια, τα μυωπικά γυαλιά ηλίου, τις κάπως «αμήχανες κινήσεις των χεριών του» και τις διακηρύξεις του στους έκπληκτους πελάτες της τράπεζας «εναντίον του κράτους και των τραπεζών».

Τελικώς η ΕΛ.ΑΣ. τεκμηρίωσε την εμπλοκή του - με βάση αποτύπωμα το οποίο εντόπισε - μαζί με δύο ακόμη συνεργούς του, στη ληστεία, τον Απρίλιο του 2011, σε τράπεζα στην Αιδηψό. Οι δράστες με την απειλή πιστολιών ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους και αφαίρεσαν συνολικά από το κεντρικό χρηματοκιβώτιο, το ΑΤΜ και τα ταμεία περίπου 430.000 ευρώ.

Τον Μάιο του 2012 η συμμορία του ίδιου ποινικού θεωρείται ότι εμπλέκεται και στη ληστεία σε τράπεζα της Νεμέας με λεία 280.000 ευρώ, όπου εμφανίστηκαν σαν αμέριμνοι τουρίστες. Μαζί του ήταν ο Νίκος Μαζιώτης, ο Γιώργος Πετρακάκος και ο Σπύρος Δραβίλας.

Πηγή ➤http://elas-lyste.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου