Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Τζόγαρε στην πλάτη των ΑμεΑ



Police-Voice blog ➤ Ο εθισμός στον τζόγο ήταν ο λόγος που επικαλέστηκε η πρώην ταμίας του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων στη Δράμα προκειμένου να δικαιολογήσει την υπεξαίρεση υπέρογκου χρηματικού ποσού από το χρηματοκιβώτιο του ιδρύματος.


Πρόκειται για μια 50χρονη, η οποία, αν και εργαζόταν στο παράρτημα στο οποίο φιλοξενούνται ηλικιωμένοι και ΑμεΑ, δεν δίστασε να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο και να βάλει στην τσέπη περίπου 170.000 ευρώ!

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, η εν λόγω υπάλληλος εργαζόταν στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων από το 1985, ενώ είχε διατελέσει και πρόεδρος (!) του ιδρύματος μέχρι το 2010.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή…

Η υπεξαίρεση

Όλα ξεκίνησαν πριν από μερικούς μήνες, όταν η διοίκηση του ιδρύματος αντιλήφθηκε ότι τα χρήματα που θα έπρεπε κανονικά να αποδοθούν για τα έξοδα του θεραπευτηρίου δεν κατετίθεντο ποτέ στους σχετικούς τραπεζικούς λογαριασμούς.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, η διοίκηση ενημέρωσε την ταμία σχετικά με τα οικονομικά κενά και της ζήτησε να επιστρέψει τα χρήματα, κάτι που ωστόσο δεν έπραξε, καθώς αρχικά ισχυρίστηκε ότι είχαν κλαπεί.

Μετά τους ισχυρισμούς της κλήθηκε η αστυνομία και, έπειτα από έρευνα, διαπιστώθηκε ότι το χρηματοκιβώτιο δεν είχε παραβιαστεί ποτέ…

Όπως αναφέρουν στο zougla.gr άτομα που γνωρίζουν την υπόθεση, «η εν λόγω υπάλληλος ήταν αρμόδια να διαχειρίζεται τις συντάξεις. Από τη σύνταξη του κάθε περιθαλπόμενου, ένα ποσό δίδεται στους περιθαλπόμενους και ένα ποσό κατατίθεται στην τράπεζα για το παράρτημα. Η υπάλληλος, αντί να αποδίδει αυτό το ποσό, το καρπωνόταν υπεξαιρώντας περίπου 170.000 ευρώ».

«Είμαι εθισμένη στον τζόγο»

Όταν οι άνδρες της Ασφάλειας Δράμας αποκάλυψαν την προηγούμενη Παρασκευή την απάτη και πέρασαν χειροπέδες στην υπάλληλο, εκείνη παραδέχτηκε την πράξη της και ανέφερε ότι αυτό που την παρακίνησε να προβεί στη συγκεκριμένη ενέργεια ήταν ο εθισμός της στον τζόγο.

«Παραδέχτηκε ότι έκλεψε τα χρήματα υποστηρίζοντας ότι τα πήρε προκειμένου να τα παίξει στο καζίνο» επισημαίνουν καλά ενημερωμένες πηγές.

Αντικατέστησε υπάλληλο που είχε υπεξαιρέσει χρήματα στο παρελθόν

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι τα ταμεία του εν λόγω θεραπευτηρίου δεν είναι η πρώτη φορά που «μπαίνουν στο μάτι» υπαλλήλων του ιδρύματος.

Πριν από περίπου έναν χρόνο άλλος υπάλληλος είχε υπεξαιρέσει από το ταμείο του παραρτήματος 40.000 ευρώ! Ο εργαζόμενος επέστρεψε τα χρήματα, τέθηκε σε αργία και ο αντικαταστάτης του δεν ήταν άλλος από την 50χρονη που συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή με την ίδια κατηγορία.

Επιπλέον, η συλληφθείσα ήταν αυτή που, σύμφωνα με πληροφορίες, αποκάλυψε τις ατασθαλίες του προκατόχου της και παρέδωσε τα στοιχεία στη διοίκηση προκειμένου να γίνει εκτεταμένος οικονομικός έλεγχος.

«Ενώ συνέβαλε καταλυτικά στην αποκάλυψη της υπεξαίρεσης που είχε κάνει ένας υπάλληλος στις αρχές του 2014 και μάλιστα διενεργείται και έλεγχος με βάση τα στοιχεία που έδωσε, αυτό δεν την εμπόδισε να ανοίξει τα ταμεία και να πάρει χρήματα» καταλήγουν οι ίδιες πηγές.

Πηγή ➤.zougla.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου