Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

130.000 κάτοικοι : 5 αστυνομικούς = ... Πόση αστυνόμευση μας κάνει;???



Police-Voice blog ➤
Πέντε περιοχές της Αττικής. Βύρωνας, Υμηττός, Παγκράτι, Καισαριανή, Δάφνη. Εκατόν τριάντα χιλιάδες κάτοικοι.
Πόσοι αστυνομικοί άραγε απαιτούνται για να τους φυλάνε τις νυχτερινές ώρες που κοιμούνται στα σπίτια τους;
Σε αυτό το ερώτημα έχει δώσει απάντηση η Ελληνική Αστυνομία. Αρκεί ένα μόνο περιπολικό της Άμεσης Δράσης με δυο αστυνομικούς. Θαύμα!

Δεν πρόκειται για υπερβολή αλλά για μία πραγματικότητα που βιώνουν οι κάτοικοι πέντε πυκνοκατοικημένων περιοχών της Αττικής, οι οποίοι τις νύχτες ζουν με ανασφάλεια, ειδικά τον τελευταίο καιρό που βλέπουν και ακούν να αυξάνονται οι ληστείες και οι εισβολές κακοποιών στα σπίτια. Το «ΧΩΝΙ» δέχτηκε καταγγελίες κατοίκων που έκαναν λόγο για «περιπολικό που το βλέπουν με τα κιάλια» και «την ομάδα ΔΙ.ΑΣ που αργά το βράδυ εξαφανίζεται».

«Έτσι ακριβώς είναι η κατάσταση. Αυτή τη στιγμή περιοχές όπως είναι ο Βύρωνας, ο Υμηττός, το Παγκράτι, η Καισαριανή και η Δάφνη αστυνομεύονται τις νυχτερινές ώρες από ένα μόνο περιπολικό της Άμεσης Δράσης. Σε μια συμπλοκή π.χ. με κακοποιούς, οι συνάδελφοι είναι μόνοι τους καθώς το πιο κοντινό περιπολικό βρίσκεται σε άλλο σημείο της Αθήνας, αρκετά μακριά. Όταν πέφτουν σφαίρες, τα δευτερόλεπτα είναι πολύ κρίσιμα.» λέει στο «ΧΩΝΙ» ο Σταύρος Μπαλάσκας, αντιπρόεδρος Δημοσίων Σχέσεων της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών. Ο ίδιος υπηρετεί στην Άμεση Δράση πάνω από 20 χρόνια και καθώς εργάζεται στις συγκεκριμένες περιοχές, γνωρίζει από πρώτο χέρι την κατάσταση που επικρατεί. «Ένα περιπολικό που είναι στα όρια των περιοχών Καισαριανής-Ζωγράφου πρέπει να μεταβεί για ένα επείγον σήμα στα όρια της Δάφνης με τον Νέο Κόσμο. Επίσης, δεν κυκλοφορούν τα περιπολικά των τμημάτων καθώς π.χ. αν ένα από αυτά τα τμήματα καταφέρει να βγάλει για υπηρεσία ένα όχημα, δεν ξέρουμε αν θα είναι στον τομέα του ή θα απασχολείται με τον εγκλεισμό κάποιου ψυχασθενούς ατόμου ή την διανομή τροφής των κρατουμένων των τμημάτων ή με κάποια δικόγραφα που έχουν ξεμείνει από το πρωί».

Την ίδια στιγμή, οι κάτοικοι των περιοχών αυτών ρωτούν για την ομάδα ΔΙ.ΑΣ που έχει αποδειχτεί πολλές φορές, λόγω της κίνησης τους με μοτοσικλέτες, ότι φτάνει πολύ γρήγορα στα περιστατικά. «Δυστυχώς η ομάδα ΔΙ.ΑΣ δουλεύει μόνο μέχρι τις 2 τα ξημερώματα και βεβαίως όταν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες. Όταν π.χ. βρέχει, οι μοτοσικλετιστές αποσύρονται καθώς υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή τους  και δε γίνεται να δουλεύουν. βρεγμένοι. Όλα αυτά, επαναλαμβάνω, μέχρι τις 2 τα ξημερώματα. Μετά τέλος!» καταλήγει ο κ. Μπαλάσκας. Υπάρχει πάντως κι άλλος λόγος εξαιτίας του οποίου σταματούν να εργάζονται. «Σταματάμε να δουλεύουμε για οικονομικούς λόγους, αλλά και γιατί οι μοτοσικλέτες μας κάνουν καθημερινά εκατοντάδες χιλιόμετρα, και εδώ και καιρό έχουν αρχίσει και εμφανίζουν σοβαρά μηχανικά προβλήματα», λέει στο «ΧΩΝΙ» ένας οδηγός που υπηρετεί στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ.

Τι γίνεται όμως και στις άλλες περιοχές της Αττικής και κυρίως σε αυτές που είναι πιο απομακρυσμένες από το Κέντρο κι όχι τόσο ίσως πυκνοκατοικημένες; «Στις βόρειες και νότιες περιοχές, στη νοτιοανατολική Αττική, απασχολούνται τις νυχτερινές ώρες εννέα (09) περιπολικά της Άμεσης Δράσης ενώ δυο (02) οχήματα της υπηρεσίας μας είναι μόνιμα έξω από σπίτια συγκεκριμένων προσώπων, στους λεγόμενους «ακίνητους στόχους. Η λίστα των περιοχών αυτών ξεκινά από τον Άλιμο, το παραλιακό μέτωπο της Αττικής, τα Μεσόγεια και τελειώνει στα βόρεια προάστεια. Τεράστιες περιοχές, με χιλιάδες κατοίκους και σπίτια διάσπαρτα». Βέβαια, σε αυτές τις περιοχές η ομάδα ΔΙ.ΑΣ αντιμετωπίζει άλλου είδους δυσκολίες όπως π.χ. την κάλυψη μεγάλων αποστάσεων και το γεγονός ότι σε αυτές τις περιοχές δεν υπάρχουν τόσα πολλά σπίτια», εξηγεί ο Σταύρος Μπαλάσκας.

Την ίδια ώρα, η Άμεση Δράση συνεχίζει να σπαταλά δυνάμεις από δω κι από εκεί. Μέχρι πριν από λίγο καιρό τουλάχιστον, 60 αστυνομικοί της διατίθονταν καθημερινά σε 24ωρη βάση για την φύλαξη των εγκαταστάσεων του χώρου κράτησης αλλοδαπών στην Αμυγδαλέζα. Αυτό στερούσε τουλάχιστον 30  περιπολικά από τον δρόμο και την αστυνόμευση περιοχών. Μετά από παρεμβάσεις συνδικαλιστών προς την ηγεσία της αστυνομίας αλλά και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Κικίλια, η δύναμη αυτή αποσύρθηκε από την Αμυγδαλέζα. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες που έχει το «ΧΩΝΙ», πριν από λίγες ημέρες ο διοικητής της Άμεσης Δράσης ανακοίνωσε σε όλο το προσωπικό στο αμφιθέατρο της ΓΑΔΑ ότι «κανένας αστυνομικός της υπηρεσίας μας δεν θα διατίθεται πλέον για τη φύλαξη της Αμυγδαλέζας καθώς δεν είναι δική μας δουλειά». Πριν «αλέκτωρ λαλήσει» το Αρχηγείο της αστυνομίας με έγγραφο του. ξαναζήτησε αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης για την φύλαξη των εγκαταστάσεων του χώρου κράτησης αλλοδαπών, προκαλώντας νέα αναταραχή στην «αιχμή του δόρατος», όπως είχε χαρακτηριστεί το «100» παλιότερα, αλλά και στερώντας ακόμα περισσότερα περιπολικά και αστυνομικούς από την προστασία των πολιτών.
Πηγή: ΧΩΝΙ
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου