Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Τουρκική ακταιωρός της Ακτοφυλακής ''χτύπησε'' ελληνικό αλιευτικό!



Police-Voice blog ➤
Τουρκική ακταιωρός της Ακτοφυλακής ''χτύπησε'' ελληνικό αλιευτικό το οποίο ψάρευε στα ελληνικά χωρικά ύδατα,ανοιχτά των εκβολών του Εβρου (στο Δέλτα του Εβρου)προκαλώντας του μικροζημιές.


Σύμφωνα με πηγές του Λιμενικού στις 11. 45 ο καπετάνιος του ελληνικού αλιευτικού ''Τρια αδέλφια'' ( με πλήρωμα δυο Ελληνες και 4 Αιγύπτιους) ενημέρωσε με τον ασύρματο το Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης και του είπε ότι ενώ ψάρευε επί της οριογραμμές των ελληνοτουρκικών θαλάσσιων συνόρων, αλλά επί της ελληνικής πλευράς, τον πλησίασε τουρκική ακταιωρός και του ζήτησε να του κλάνει έλεγχο. 

Ο καπετάνιος επικοινώνησε με το Λιμενικό είπε που βρισκόταν και το Λιμενικό επιβεβαίωσε ότι βρισκόταν σε ελληνικά ύδατα.Το αλιευτικό συνέχισε την πορεία του δυτικά , αλλά η τουρκική ακταιωρός το ακολούθησε -εμφανώς μέσα στα ελληνικά νερά - και το περενοχλούσε συνεχώς με κύκλους κλπ. 

Κάποια στιγμή το τουρκικό σκάφος προσπάθησε να απωθήσει το αλιευτικό και εγινε μικρο επεισόδιο με αποτέλεσμα να γίνει - κατά την ναυτική γλώσσα- ''επακούμβιση'' των σκαφών και το αλιευτικό να πάθει μικρές ζημίες στην πρώρα.( ''ξηλώθηκαν τα ρέλια και έσπασε η δέστρα''μας, ειπώθηκε).  Κατά τις ίδιες πηγές δεν κινδύνευσε το πλήρωμα.

ΠΗΓΗ: onalert.gr
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου