Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΕΛΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ??? Ορκωτός λογιστής για τα οικονομικά των συνδικαλιστών της Αστυνομίας Μετά τις καταγγελίες του απερχόμενου προέδρου στο Ηράκλειο



Police-Voice blog ➤
Υπόνοιες αλλά και ευθείες βολές για κακοδιαχείριση ακόμα και για οικονομικές ατασθαλίες αφέθηκαν στη συνέλευση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, η οποία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή σε αίθουσα του αστυνομικού μεγάρου. Στη διάρκεια της συνέλευσης, ενόψει και των εκλογών που θα γίνουν σε περίπου ένα μήνα, εκτοξεύθηκαν κατηγορίες και αφέθηκαν αιχμές που προκάλεσαν μια τεράστια δυσπιστία αλλά και καχυποψία σε αστυνομικούς για ορισμένους συναδέλφους τους που ψήφιζαν ή θα κληθούν ενδεχομένως να ξαναψηφίσουν για να προστατεύσουν τα συμφέροντά τους αλλά και να διαχειριστούν το ταμείο τους! 
Τα όσα ειπώθηκαν παρουσία 100 και πλέον αστυνομικών από το Ηράκλειο προκάλεσαν τον έντονο προβληματισμό αναφορικά με τους τρόπους που γινόταν η διαχείριση μεγάλων χρηματικών ποσών. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη διάρκεια της εκδήλωσης ακούστηκαν κατηγορίες για βιβλία που ... «έκαναν φτερά», για ταξίδια που έγιναν και είναι άγνωστο το πώς πληρώθηκαν, για αμφίβολης ποιότητας αποδείξεις που προσκομίστηκαν αλλά και για φορολογικές δηλώσεις που δεν κατατέθηκαν στην εφορία, προκαλώντας προβλήματα στις οικονομικές υποχρεώσεις της Ένωσης.
Ενδεικτικό του κλίματος που υπάρχει και είναι απόρροια ενός οικονομικού παρελθόντος που χαρακτηρίστηκε στη συνέλευση ως περίεργο και σκοτεινό, είναι το γεγονός ότι ζητήθηκε, όπως μας είπαν αστυνομικοί που ήταν παρόντες, να υπάρξει ενημέρωση του εισαγγελέα! Ωστόσο, η πρόταση αυτή, δεν έγινε σε πρώτη φάση αποδεκτή, αφού θα πρέπει να ακολουθηθούν προηγουμένως άλλες διαδικασίες διερευνητικού χαρακτήρα.
Έτσι προτάθηκε και αποφασίστηκε από τη γενική συνέλευση - σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές- να οριστεί ορκωτός λογιστής, προκειμένου να ελέγξει τα οικονομικά της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων την τελευταία 20ετία μέχρι και σήμερα και σε περίπτωση που το πόρισμά του επιβεβαιώσει οικονομικές ατασθαλίες, τότε να ζητηθεί η παρέμβαση του εισαγγελέα.
Η πολύωρη διαδικασία φαινόταν εξαρχής ότι θα οδηγήσει σε μία εκρηκτική διαδικασία, πρωτόγνωρη ίσως για την ιστορία της συνδικαλιστικής Ένωσης του Ηρακλείου. Όπως αναφέρουν πάντα οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, «μπαρούτι άρχισε να μυρίζει μόλις ο πρόεδρος της Ένωσης Θ. Μπαλαμούτης, παρουσίασε το έργο της διοίκησής του, λέγοντας παράλληλα ότι αφήνει ένα πολύ υψηλό αποθεματικό στα ταμεία της Ένωσης».
Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του συνδικαλιστικού Σωματείου των αστυνομικών του Ηρακλείου φέρεται να είπε ότι πέρα από τα διάφορα έργα που έγιναν επί προεδρίας του (γυμναστήριο, παιδικός σταθμός, πληρωμή δικηγόρων για συγκεκριμένες υποθέσεις) αφήνουν επίσης και 24 χιλιάδες ευρώ στα ταμεία της Ένωσης. Παράλληλα, είπε – σύμφωνα πάντα με πληροφορίες από αστυνομικούς που έδωσαν το «παρών» ότι οι διοικήσεις που προηγήθηκαν και συγκεκριμένα από το 1995 μέχρι και σήμερα άφησαν συνολικά 3000 ευρώ, ενώ στο τωρινό διοικητικό συμβούλιο δεν παραδόθηκαν τα βιβλία που δείχνουν τα οικονομικά πεπραγμένα του παρελθόντος. Επίσης, ειπώθηκε, ότι δεν κατατέθηκε όπως ορίζει ο νόμος φορολογική δήλωση πριν από λίγα χρόνια με αποτέλεσμα να υπάρξει δυσλειτουργία στην φορολογική ενημερότητα του Σωματείου. 
Η «Π» επικοινώνησε χθες με τον κ. Μπαλαμούτη, ο ίδιος ωστόσο δε θέλησε να κάνει καμία δήλωση για το θέμα, αλλά ούτε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις σχετικές πληροφορίες. 
Πηγή ➤http://www.patris.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου