Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Ομοσπονδία Βενζινοπωλών: Τα πρατήρια θα δέχονται πιστωτικές κάρτες..Διαβάστε την ανακοίνωση της ΟΒΕ



Police-Voice blog ➤

Δίνουν λύση στο πρόβλημα - Μέσω e-banking οι πληρωμές προμηθευτών 

Λύση στο πρόβλημα της πληρωμής με πιστωτικές κάρτες στα πρατήρια καυσίμων, ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος, μετά από συνάντηση που είχαν εκπρόσωποί της με τον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη και τον γενικό γραμματέα Εμπορίου, Αντώνη Παπαδεράκη. 

Διευκρινίστηκε, πάντως, ότι όσα πρατήρια δεν έχουν πρόσβαση σε δίκτυα ηλεκτρονικής τραπεζικής (e-banking) και για όσο διάστημα είναι κλειστές οι τράπεζες, δεν θα αποδέχονται πιστωτικές κάρτες.

Αναλυτικά η ΟΒΕ ανακοίνωσε ότι η λύση που βρέθηκε έχει ως εξής:

1.Ισχύουν οι πληρωμές προς πρατήρια με πιστωτικές (και χρεωστικές) κάρτες, για αγορά υγρών καυσίμων.

2.Οι τράπεζες θα μεταβιβάζουν τα ποσά στους τραπεζικούς λογαριασμούς των βενζινοπωλών.

3.Οι βενζινοπώλες θα μπορούν, μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος Διατραπεζικών Συναλλαγών (e- banking), να πληρώνουν τους προμηθευτές τους, εταιρείες πετρελαιοειδών, χωρίς εμπόδιο.

4.Οι εταιρείες θα ενημερωθούν για τις νέες διευθετήσεις, ώστε να δέχονται πληρωμές, μέσω Διατραπεζικών Συναλλαγών και θα κληθούν να συμβάλλουν και αυτές στην ομαλή τροφοδοσία των πρατηρίων, όπως στις κανονικές συνθήκες.

5.Για όσα πρατήρια δεν διαθέτουν πρόσβαση στο σύστημα Διατραπεζικών Συναλλαγών (e- banking), η ΟΒΕ ζητάει, για όσο χρόνο διαρκεί το κλείσιμο των τραπεζών, συγνώμη από τους καταναλωτές, γιατί δεν θα μπορούν να εξυπηρετούνται μέσω καρτών.

Η ΟΒΕ ζητά, τέλος, από τους καταναλωτές να διατηρούν την ψυχραιμία τους, καθώς, όπως επισημαίνει, υπάρχουν αποθέματα καυσίμων και σύντομα η αγορά θα λειτουργεί ομαλά, ενώ καλεί τους βενζινοπώλες να διευκολύνουν τους καταναλωτές στις αγορές και να τους εφοδιάζουν κανονικά, όπως επιτάσσει το επαγγελματικό τους καθήκον σε τέτοιες στιγμές.
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου