Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

"ΑΚΑΔΗΜΙΑ" πορτοφολάδων και ζητιάνων για τα παιδιά των Ρομά - Παίρνουν πτυχίο οι ανήλικοι.



Police-Voice blog ➤
Τα golden boys μεγάλων εταιριών θα ζήλευαν την οργάνωσή τους, που εκ του αποτελέσματος δείχνει ιδιαίτερα πετυχημένη.

Ρουμάνοι Ρομά της Ιταλίας λειτουργούν σαν μάνατζερ στέλνοντας τα παιδιά τους στο μεγάλο «σχολείο» για κλέφτες της Βενετίας, ώστε να μάθουν σωστά τη «δουλειά».

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, χωρίζουν τα παιδιά από πολύ μικρή ηλικία σε κατηγορίες ανάλογα με τα «προσόντα» τους.

Αλλα προορίζονται για πορτοφολάδες, άλλα για την πορνεία, ενώ τα πιο... ατάλαντα για επαιτεία στους δρόμους. Τα χρήματα που συγκεντρώνουν τα στέλνουν στα χωριά της Ρουμανίας, όπου διατηρούν τη μόνιμη κατοικία τους.

Κάθε οικογένεια λειτουργεί ως αυτόνομη «επιχείρηση». Επικεφαλής είναι ο πατέρας, ο οποίος οργανώνει τη «δουλειά», με μόνο στόχο να αυξήσει το κέρδος. Από τα πρώτα χρόνια της ζωής τους τούς μαθαίνει τα «βασικά», ώστε να καταλάβει σε ποιον τομέα έχουν... έφεση.

Οταν φτάσουν στην ηλικία των 12 με 14 ετών, έρχεται η ώρα να «φοιτήσουν» σε μεγαλύτερο «σχολείο» και ο πατέρας τα στέλνει σε διάφορεςπόλεις της Ιταλίας. Οι καλύτεροι «μαθητές» προορίζονται για τη Βενετία, όπου μπορούν να κάνουν χρυσές δουλειές.

Οι «βασίλισσες»
Οπως συνέβη με δύο κορίτσια που έφτασαν πρόσφατα στην πόλη και σύντομα κατάφεραν να μοιράζονται τον τίτλο της «βασίλισσας των πορτοφολάδων». Κάθε μέρα, αναφέρουν τα δημοσιεύματα, βγάζουν 3.000 ευρώ κλέβοντας τα πορτοφόλια των περαστικών.

Το μέγεθος του χρηματικού ποσού εξηγεί γιατί οι πατεράδες πιέζουν τα παιδιά τους να γίνουν αετονύχηδες από μικρά.

Με τον καιρό μπορούν να εξελίξουν τις «ικανότητές» τους στο «πανεπιστήμιο» των κλεφτών της Βενετίας. Το πόσο διαδεδομένο είναι το φαινόμενο αποδεικνύεται από τα εκατοντάδες πορτοφόλια που βρίσκονται στα σκουπίδια κάθε ημέρα. Αδεια φυσικά.

Οι Ρομά δεν διστάζουν να εκμεταλλευτούν και εκείνα που θα τους φέρουν χρήματα με άλλον τρόπο, ακόμη και αν είναι πολύ λιγότερα.

Οπως τα 30 ευρώ που μαζεύουν το πολύ την ημέρα τα παιδιά που ζητούν ελεημοσύνη στους δρόμους. Τα πιο εμφανίσιμα αγόρια ή κορίτσια τα στέλνουν να δουλέψουν ως πόρνοι ή πόρνες σε κακόφημα σοκάκια. 
Πηγή ➤elas-lyste

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου