Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Τα τσίρκο της Ολλανδίας δεν θα έχουν πια άγρια ζώα .



Police-Voice blog ➤ Δεν θα υπάρχουν πια άγρια ζώα στα τσίρκο της Ολλανδίας με απόφαση η οποία θα ισχύσει και θα εφαρμοστεί άμεσα στα 22 ενεργά τσίρκο της χώρας, 16 εκ των οποίων χρησιμοποιούν 119 άγρια ζώα.

Τα ζώα υποφέρουν γιατί αναγκάζονται να εκτελούν αφύσικα κόλπα τα οποία τους προκαλούν άγχος και τραυματισμούς. Επίσης, υποφέρουν από τις συνεχείς μετακινήσεις σε μικρά κλουβιά και στα μικρά καταλύματα στα οποία είναι αναγκασμένα να μένουν.

Η απαγόρευση στην Ολλανδία αφορά τις καμηλοπαρδάλεις, τους ελέφαντες, τις τίγρεις, τα λιοντάρια, τις ζέβρες, τους θαλάσσιους λέοντες και τα πρωτεύοντα θηλαστικά.

Για εννέα ολόκληρα χρόνια οι φιλοζωϊκές οργανώσεις πραγματοποιούσαν εκστρατεία προκειμένου να περάσει η απαγόρευση χρησιμοποίησης των άγριων ζώων.

Η ένωση των ολλανδικών οργανώσεων προστασίας ζώων, Wilde Dieren de Tent Uit, ήταν μία από τις ομάδες που μάχονται για την απαγόρευση. Τώρα προσφέρουν βοήθεια ώστε να βρεθούν νέα, κατάλληλα καταφύγια για τα ζώα.

Μέχρι στιγμής εννέα ευρωπαϊκές χώρες έχουν θέσει σε ισχύ ολοκληρωμένες απαγορεύσεις σχετικά με τη χρήση άγριων ζώων στο τσίρκο, συμπεριλαμβανομένης της Αυστρίας, του Βελγίου αλλά και της Ελλάδας, η οποία το 2012 ήταν μάλιστα η πρώτη στην Ευρώπη και η δεύτερη στον κόσμο που έπραξε κάτι τέτοιο.

Άγνωστο όμως παραμένει το τι θα απογίνουν αυτά τα ζώα τα οποία θα σταματήσουν να βασανίζονται από τα ολλανδικά τσίρκο. «Μήπως απλά θα ταξιδέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία, όπου εκεί θα εξακολουθούν να εργάζονται;», αναρωτήθηκε ο Κίραν Χάρκιν, επικεφαλής της φιλοζωϊκής οργάνωσης Four Paws. «Πρέπει πραγματικά όλη η Ευρώπη να αναλάβει δράση ενάντια σε αυτή την ξεπερασμένη μορφή ψυχαγωγίας, για την καλή διαβίωση και φροντίδα των ζώων που απομένουν», πρόσθεσε.


Πηγή ➤skai

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου