Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Νέα στοιχεία: Τι αποκαλύπτουν τα αυτοκίνητα που βρέθηκαν στη γιάφκα του Μαραθώνα !



Police-Voice blog ➤

Εννέα αυτοκίνητα βρέθηκαν συνολικά στην αποθήκη - γιάφκα στο Μαραθώνα, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Αντιτρομοκρατικής.

Ειδικότερα, στον εξωτερικό χώρο της γιάφκας, εντοπίστηκαν 6 ΙΧ αυτοκίνητα, ένα φορτηγό και δύο μοτοσικλέτες, τα οποία πιθανώς είναι κλεμμένα. Πρόκειται για αυτοκίνητα Smart, Mini Cooper και Volkswagen, που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Αρχών, ήταν τα γνωστά και ως "ασφαλή αυτοκίνητα", τα χρησιμοποιούσαν δηλαδή για να διαφύγουν ύστερα από τις δράσεις τους.
Για παράδειγμα, στον τόπο ληστείας έφταναν με άλλο όχημα, το οποίο έκαιγαν και διεύφευγαν με ένα από τα αυτοκίνητα που βρέθηκαν στη γιάφκα.


Επιπλέον, η Αντιτρομοκρατική εντόπισε σάκους με βαρύ οπλισμό και πυρομαχικά. Σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIt.gr, έχουν βρεθεί δύο ρουκετοβόλα που είναι άγνωστα στην Αντιτρομοκρατική και πιθανώς να προέρχονται από κλοπή στρατοπέδου, πολλές χειροβομβίδες, όπλα και σφαίρες. Ο τρίτος σάκος περιείχε πιστόλια.
Ενδεχομένως, η Αντιτρομοκρατική να βρίσκεται μπροστά στην απόθηκη από την οποία τροφοδοτούνταν με όπλα ποινικοί και τρομοκράτες.


Ανάμεσα στα ευρήματα είναι και χάρτες που ήταν σημειωμένοι με κόκκινο μαρκαδόρο κάποιες περιοχές στην Αττική.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το κρησφύγετο νοικιάστηκε πριν από περίπου δύο χρόνια, με πλαστά στοιχεία, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις από τον Σπύρο Δραβίλα μέλος των ληστών του Διστόμου, ο οποίος αυτοκτόνησε τον περασμένο Ιούνιο σε συμπλοκή με τους αστυνομικούς στην Αγχίαλο Βόλου.
Ο Δραβίλας είχε συγκεκριμένη τακτική και νοίκιαζε με πλαστά στοιχεία πολλά σπίτια σε διάφορες περιοχές, μοιράζοντας τον οπλισμό. Ωστόσο, φαίνεται ότι η γιάφκα στο Μαραθώνα ήταν το βασικό "στρατόπεδο" της οργάνωσης.


Ωστόσο, όπως ανέφερε αρμόδιος ανώτατος αξιωματικός της ΕΛΑΣ, το συγκεκριμένο κρησφύγετο εντοπίστηκε στο πλαίσιο ερευνών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, που έχει αρχίσει πολύ πριν από τη σύλληψη του Γιώργου Πετρακάκου και αφορούσε στη συλλογή στοιχείων για τους δράστες συγκεκριμένων τρομοκρατικών επιθέσεων, που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα.
Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματικό, επειδή το σπίτι και οι αποθήκες είναι μεγάλες, εκτιμάται ότι η έρευνα θα διαρκέσει μέρες, ενώ για την πορεία και τα ευρήματα θα γίνονται ανακοινώσεις από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου