Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Πύργος: Μας έκαψε με τον καφέ και απείλησε να φέρει καραμπίνα, λέει η Βουλγάρα εργάτρια



Police-Voice blog ➤«Φοβήθηκα για τη ζωή του εγγονιού μου και για εμένα», εξομολογείται στο protothema.gr η 60χρονη Γεωργία Ράτκα Γεωργίεβα από τη Βουλγαρία – Ήθελε τα χρήματά της για το αδελφάκι του δίχρονου, που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας με τα νεφρά του - «Πήγε να χτυπήσει τη θεία μου και με μία καρέκλα», σημειώνει ο ανιψιός της άτυχης γυναίκας που ήταν μπροστά στο πρωτοφανές περιστατικό
«Φοβήθηκα για τη ζωή του εγγονιού μου και για εμένα. Έχω που μεγαλώνω πέντε εγγονάκια στην Ελλάδα. Τι θα απογίνουν αυτά, εάν εγώ πάθω κάτι και πώς θα το πω στα δύο παιδιά μου, που έχουν φύγει στη Γερμανία, εάν συμβεί το οτιδήποτε στα παιδιά τους;», λέει στο protothema.gr η 60χρονη Γεωργία Ράτκα Γεωργίεβα από τη Βουλγαρία, που το περασμένο Σάββατο έζησε τον απόλυτο τρόμο, όταν πήγε να ζητήσει τα χρωστούμενα μεροκάματά της από τον εργοδότη της, που ασχολείται με αγροτικές εργασίες, στον Πύργο.



Η κυρία Γεωργίεβα στην Ελλάδα ζει κάτω από δύσκολες συνθήκες αλλά παλεύει, όπως όλοι, με αξιοπρέπεια να αντέξει την οικονομική κρίση και να αναθρέψει τα εγγόνια της. Την περασμένη εβδομάδα, έχοντας ανάγκη τα χρήματα, που άλλωστε τα έχει δουλέψει, καθώς ένα από τα εγγονάκια της και αδελφάκι του παιδιού που κάηκε, αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με τα νεφρά του, ζήτησε από τον ανιψιό της να την μεταφέρει με έναν φίλο του, καθώς εκείνος δεν οδηγεί, στο σπίτι του πρώην εργοδότη της σε χωριό του δήμου Πύργου, όπου εκείνος διαμένει. Μαζί τους πήραν και δύο εγγονάκια της κυρίας Γεωργίεβα, ηλικιών δέκα και δύο ετών. Χωρίς να σκεφτεί στιγμή ότι ο άνθρωπος στον οποίο εργαζόταν τα τελευταία χρόνια υπήρχε περίπτωση να της κάνει κακό, χτύπησε την πόρτα του σπιτιού του με σκοπό να του ζητήσει τα 120 ευρώ που της χρώσταγε.

Για κακή της τύχη ο πρώην εργοδότης της έλειπε εκείνη τη στιγμή κι έτσι την πόρτα την άνοιξε η μητέρα του. Η 60χρονη γυναίκα έχοντας το μόλις δύο ετών εγγονάκι της αγκαλιά ρώτησε ευγενικά τη μητέρα του εργοδότη της πού είναι ο γιος της και στη συνέχεια της είπε για ποιο λόγο τον έψαχνε. Τον διάλογο αυτό, εντούτοις, τον άκουσε ο πατέρας του πρώην εργοδότη της, που εκείνη τη στιγμή έφτιαχνε στην κουζίνα ελληνικό καφέ και βγήκε έξω σα μαινόμενος ταύρος με το ζεστό μπρίκι ανά χείρας. «Τι θες εδώ; Δεν το καταλαβαίνεις ότι δεν έχουμε λεφτά και δε μπορούμε να σε πληρώσουμε; Δε μπορείς να κάνεις ακόμα υπομονή;», φέρεται να της είπε αρχικά ο ηλικιωμένος άνδρας, ενώ στη συνέχεια άρχισε να την υβρίζει, προσπαθώντας μάλιστα, όπως καταγγέλλει η 60χρονη από τη Βουλγαρία, να την χτυπήσει. «Εκεί που είχα μπει στη μέση να τους χωρίσω, όπως κρατούσε το μπρίκι με τον καφέ που έκαιγε στο χέρι, το πέταξε με στόχο να πετύχει τη θεία μου. Αλλά, ο καφές έπεσε επάνω στο πρόσωπο του παιδιού που το είχε αγκαλιά η θεία μου και άρχισε να κλαίει χωρίς να σταματά για πολλή ώρα», σημειώνει στο protothema.gr ο ανιψιός της 60χρονης, Ιορδάνης Ράιτσεφ.

«Πήγε να χτυπήσει τη θεία μου και με μία καρέκλα, ενώ απειλούσε ότι θα φέρει και την καραμπίνα που έχει μέσα στο σπίτι του. Όλοι τον παρακαλούσαμε να σταματήσει και να λογικευτεί. Κάποια στιγμή ήρθε κι ο μεγάλος του γιος και τον έκανε να σταματήσει. Θα μπορούσε να κάνει μεγάλο κακό και να σκοτώσει και κανέναν προσθέτει. Τρόμαξα όταν είπε για την καραμπίνα. Τον είδα να τρέχει να την αρπάξει. Τώρα ίσως να είχαμε θύματα», προσθέτει.

«Πήγαμε κατευθείαν στο αστυνομικό τμήμα να κάνουμε καταγγελία, αλλά βλέποντας την κατάσταση που ήταν το παιδί μας είπαν να πάμε στο νοσοκομείο και να επιστρέψουμε με τα έγγραφα από τους γιατρούς. Κάναμε την καταγγελία, αλλά κανείς από την οικογένεια δεν έχει επικοινωνήσει μαζί μας. Τώρα με τα φάρμακα που μας έδωσαν από το νοσοκομείο, όπου μείναμε δύο ημέρες, το παιδί είναι λίγο καλύτερα. Όμως, βρίσκεται ακόμα σε κατάσταση σοκ για αυτό που του συνέβη. Κάηκε στο πρόσωπό του και περιμένουμε να δούμε εάν θα επουλωθούν οι πληγές του», σημειώνει ακόμη ο ανιψιός της 60χρονης.


Πηγή ➤ .protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου