Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Βόλος: Σπαραγμός στο facebook για τον αδικοχαμένο φοιτητή Μιχάλη Τριανταφύλλου - Έδωσαν το πτυχίο στην αδερφή του!



Police-Voice blog ➤

Ράγισαν κι οι πέτρες σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας...

την περασμένη Πέμπτη, όπου η διοίκηση του τμήματος Ιχθυολογίας, απένειμε το πτυχίο στον εκλιπόντα φοιτητή Μιχάλη Τριανταφύλλου, που είχε χάσει τη ζωή του τον περασμένο Αύγουστο, σε τροχαίο δυστύχημα στις στροφές της Γορίτσας, μπροστά από το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ. Το πτυχίο για λογαριασμό του φοιτητή που δεν είναι πλέον στη ζωή, παρέλαβε η αδερφή του, Χρύσα που είναι φοιτήτρια Νομικής στη Θεσσαλονίκη.

Στην ειδική τελετή απονομής του πτυχίου - αποχαιρετισμού που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στα χρονικά του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, έδωσαν άπαντες το παρών: κοσμήτορας της σχολής και διοίκηση του τμήματος, καθηγητές, συμφοιτητές του 24χρονου, οι γονείς του και η αδερφή του, φίλοι αλλά και συγγενείς, καθώς και μέλη του δημοτικού συμβουλίου Αγιάς Λάρισας, απ' όπου καταγόταν ο Μιχάλης Τριανταφύλλου.

Το κεντρικό αμφιθέατρο της σχολής ήταν ασφυκτικά γεμάτο. Ολοι όσοι γνώριζαν τον 24χρονο Μιχάλη, έσπευσαν να τιμήσουν τη μνήμη του. Στα τέλη Οκτωβρίου, είχε γίνει η τελετή ορκωμοσίας των 21 αποφοίτων του τμήματος, που παρέλαβαν τα πτυχία τους. Ενα πτυχίο δεν δόθηκε... Ηταν το πτυχίο του Μιχάλη Τριανταφύλλου, που είχε ολοκληρώσει με επιτυχία τον πενταετή κύκλο σπουδών του στο τμήμα Ιχθυολογίας, είχε ολοκληρώσει την πτυχιακή του, δεν πρόλαβε όμως να παραλάβει το πτυχίο του.

ΦΩΤΟ από taxydromos.grΦΩΤΟ από taxydromos.gr

Το δυστύχημα και ο θάνατος του φοιτητή 
Ο άτυχος φοιτητής από τη Σωτηρίτσα στην Αγιά Λάρισας, τα ξημερώματα της 4ης Αυγούστου, επέστρεφε στο Βόλο από την Αγριά. Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας που οδηγούσε. Η μηχανή προσέκρουσε με σφοδρότητα στο τσιμεντένιο στηθαίο, δίπλα στην πύλη εισόδου του εργοστασίου της ΑΓΕΤ. Ο άτυχος μοτοσικλετιστής εκτινάχτηκε από τη μηχανή του, υπερπήδησε την περίφραξη και προσγειώθηκε στο παρμπρίζ αυτοκινήτου που ήταν σταθμευμένο στο πάρκινγκ του εργοστασίου.

Η πρόσκρουση στον ανεμοθώρακα του αυτοκινήτου ήταν βίαιη και ο 24χρονος τραυματίστηκε θανάσιμα στο κεφάλι. Η είδηση του θανάτου του 24χρονου, σκόρπισε θλίψη στο Τμήμα Ιχθυολογίας της Γεωπονικής Σχολής στο Βόλο όπου σπούδαζε στο 5ο έτος ο Μιχ. Τριανταφύλλου, ιδιαίτερα αγαπητός στο Βόλο, καθώς περιστασιακά εργαζόταν σε κλαμπ και είχε πολλούς φίλους στη μοτοσικλετιστική οικογένεια του Βόλου.

Με πρωτοβουλία του συλλόγου φοιτητών τέθηκε το αίτημα: να απονεμηθεί το πτυχίο στο Μιχάλη Τριανταφύλλου που είχε περάσει όλα τα μαθήματα, δεν πρόλαβε όμως να φορέσει την τήβεννο. «Είναι μια βαριά, δύσκολη και επώδυνη στιγμή. Το τελευταίο ακαδημαϊκό αντίο», είπε ο Πρόεδρος του τμήματος, Θανάσης Εξαδάχτυλος. Για το χαμογελαστό Μιχάλη μίλησε και ο καθηγητής με τον οποίο ο εκλιπών φοιτητής ετοίμαζε την πτυχιακή του, Γιάννης Καραπαναγιωτίδης, αλλά και ο πρόεδρος του συλλόγου φοιτητών του τμήματος, Βασίλης Τασιόπουλος.

Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου - taxydromos.gr
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου