Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ:Να φύγει η Ελλάδα από τη Σένγκεν, λέει ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας – Τι απαντά η Αθήνα



Police-Voice blog ➤
Ότι θέλει ο καθένας λέει!
Στα πρόθυρα διπλωματικού επεισοδίου βρίσκονται Ελλάδα και Σλοβακία, μετά τις δηλώσεις του Σλοβάκου πρωθυπουργού περί αποπομπής της χώρας μας από τη Ζώνη Σένγκεν.
Σύμφωνα με σλοβάκικα μέσα ενημέρωσης ο Ρόμπερτ Φίτσο προέβη σε αυτή τη δήλωση λίγο πριν αναχωρήσει για τη Σύνοδο Κορυφής μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας, την Κυριακή, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να περιοριστούν οι μεταναστευτικές ροές.
Κατά τον Φίτσο, η Ελλάδα δεν έχει καμία θέση στη Ζώνη του Σένγκεν και είναι όλοι πεπεισμένοι γι’ αυτό. Ερωτηθείς πάντως αν αυτή η πρόταση συζητείται επίσημα και σε ανώτατο επίπεδο, ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας απάντησε αρνητικά. Συζητείται μόνο ανεπίσημα, είπε.
Το σχόλιο του υπουργείου Εξωτερικών στις ανωτέρω δηλώσεις ήταν ιδιαίτερα αιχμηρό. Ο Εκπρόσωπος του υπουργείου, Κωνσταντίνος Κούτρας, δήλωσε ότι «ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, ενδεχομένως επειδή προέρχεται από μια χώρα που δεν έχει θάλασσα ούτε νησιωτική δομή, δεν μπορεί να αξιολογήσει ορθά όλες τις παραμέτρους και τις ιδιαιτερότητες της φύλαξης θαλασσίων συνόρων, πολύ δε περισσότερο όταν αυτά τα σύνορα κατακλύζονται από χιλιάδες ανήμπορους ανθρώπους που αποδρούν από την κόλαση του πολέμου.
Απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση στον κ. Fico, προτού προβεί εκ νέου στην αναζήτηση αποδιοπομπαίων τράγων, να επισκεφθεί ένα από τα νησιά του Αιγαίου, προκειμένου να εξετάσει ο ίδιος την κατάσταση επί του πεδίου, να ενημερωθεί από τις αρμόδιες Αρχές και να σχηματίσει προσωπική άποψη για αυτό το θέμα».
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου