Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΚΑΛΕΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ.. Ενημερώστε τα δικά σας πρόσωπα!...Ενημερώστε OΛOYΣ OTI AN TOYΣ XTYΠHΣOYN KOYΔOYNI ANΘPΩΠOI ME ΣTOΛEΣ KANONIKEΣ & ΠOYN OTI EINAI AΠO EYΔAΠ, ΔEH, OTE, Courier KTΛ NA MHN ANOIΞOYN. MΠAINOYN MEΣA ΣE XTYΠANE & ΣE KΛEBOYN.



Police-Voice blog ➤
Σπείρες ληστών χτυπούν το κουδούνι σας
ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ! !  ΤΡΙΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 21/10/2016
Τουλάχιστον σε πέντε σπίτια έχουν εισβάλει την τελευταία εβδομάδα ληστές, χτυπώντας το κουδούνι, ισχυριζόμενοι ότι είναι υπάλληλοι της ΔΕΗ ή της Εφορίας. Φεύγοντας πήραν μαζί τους αντικείμενα αξίας.
Αν σας πουν «είμαστε από τη ΔΕΗ ή την Εφορία» μην ανοίξετε την πόρτα. Πέντε ανύποπτοι ένοικοι που έκαναν, τις προηγούμενες ημέρες, το λάθος και υποδέχτηκαν τους δήθεν υπαλλήλους, την «πάτησαν» και τώρα κλαίνε τη μοίρα τους.
Ένα από τα πρώτα ανύποπτα θύματα των ληστών που «χτυπούν» με το κουδούνι ήταν μία 35χρονη λογίστρια στο Χαλάνδρι.
Μέρα-μεσημέρι είδε τους κακοποιούς μέσα στο σπίτι της να την απειλούν με τα όπλα τους.
Η άτυχη γυναίκα εξιστορεί την περιπέτειά της στην Espresso της Τρίτης, για τους ένοπλους καλοντυμένους (!) επισκέπτες της :
«Ήταν λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι και μόλις είχα επιστρέψει σπίτι μου. Τότε μου χτύπησαν το κουδούνι, Από την κάμερα είδα δύο άνδρες με γυαλιά ηλίου και μουστάκια. Μου είπαν ότι είναι από τη ΔΕΗ και μου έδειξαν ένα έγγραφο στην κάμερα. Συγκεκριμένα μου είπαν πως έχει βλάβη το ρολόι μου και πρέπει να δουν τον πίνακα του σπιτιού μου για διαρροή. Εγώ δεν ξέρω από αυτά και άνοιξα, καθώς ο τελευταίος λογαριασμός της ΔΕΗ θεωρούσα πως ήταν λίγο “τσιμπημένος”.
Με το που άνοιξε η εξώπορτα του διαμερίσματος, οι δύο άνδρες τη σημάδευαν.
«Δεν ξέρω εάν ήταν αληθινά ή ψεύτικα τα πιστόλια, αλλά εκεί δεν το ρισκάρεις. Μου πήραν χρήματα, κοσμήματα και δύο κινητά τηλέφωνα. Από την Αστυνομία μου είπαν πως έχουν κι άλλα περιστατικά στην περιοχή» σημείωσε η 35χρονη.

επισης δεν ανοιγουμε ποτε την πορτα μας σε κανενα εκτος απο την αστυνομια και με στολη του ζηταμε το δελτιο υπηρεσιακης ταυτοτητας ...δεν απανταμε σε αγνωστους που μας ζητανε χρηματα για συγγενικα μας προσωπα ...τους παιρνουμε απο δικο μας τηλεφωνο και παιρνουμε εμεις το νουμερο ...μαθαινουμε να ξεχωριζουμε τους αλλοδαπους που μας το παιζουν αστυνομικοι κανουν κρα μονο απο την ομιλια τους...αυτη ειναι μια παλαιοτερη αναρτηση μας αλλα ειναι τοσο επικαιρη γιατι εχουμε συνεχεια νεα θυματα ...

ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΤΑ ΤΗΛ...

 ΠΡΟΣΟΧΗ Η ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ 
ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ! 

Αυστηρή προειδοποίηση της Αστυνομίας προς όλους τους πολίτες: «Προσέξτε»


Σχεδόν καθημερινό φαινόμενο
είναι πλέον οι απάτες σε βάρος πολιτών, οι οποίοι δέχονται τηλεφωνήματα από αγνώστους που παριστάνουν είτε τους αστυνομικούς, είτε τους δικηγόρους και ζητούν χρήματα για δήθεν τροχαίο που προκάλεσε συγγενής του επίδοξου θύματος των απατεώνων.
Στο πλαίσιο της νέας υπόθεσης απάτης, στην οποία εμπλέκονται τρία άτομα, ένας 48χρονος Ουκρανός, μία 40χρονη επίσης από την Ουκρανία κι ένας Βούλγαρος, η Ελληνική Αστυνομία εφιστά την προσοχή των πολιτών και δίνει συμβουλές, ώστε να μην πέσουν θύματα απατεώνων.
Δείτε τις συμβουλές της ΕΛ.ΑΣ.:
– Να μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας «πλησιάζουν» ως γνωστοί συγγενικών – φιλικών προσώπων.
– Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας.

– Εφόσον άγνωστο άτομο εισέλθει στην οικία σας με οποιαδήποτε πρόφαση (π.χ. διεξαγωγή έρευνας, πώληση κάποιου προϊόντος, ανάγκη να πραγματοποιήσουν μια κλήση κ.λπ.), να μην επιτρέπετε να μεταβαίνει σε άλλους χώρους του σπιτιού σας, πέραν αυτών που χρειάζεται και ποτέ να μην χάνετε την οπτική επαφή μαζί του.

– Στην περίπτωση αυτή, να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αφαίρεσής τους με τη μέθοδο της απασχόλησης.

– Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού – φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο).Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδετε σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.).

– Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό-συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι.
– Σε κάθε περίπτωση, να δηλώνετε ότι δεν πρόκειται να παραδώσετε χρήματα, εάν δεν εμφανιστούν οι γνωστοί-συγγενείς σας.

– Να μην δέχεστε σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να σας οδηγήσουν σε Πιστωτικό Κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού.

– Να μην πείθεσθε εύκολα σε ευκαιριακές αγορές προϊόντων που σας προτείνουν άγνωστα άτομα, ιδιαίτερα δε δίχως να δείτε πρώτα τα προϊόντα αυτά.

– Να μην πείθεστε από άγνωστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος, εάν δεν τους έχετε εσείς προηγουμένως καλέσει.

– Να μην πείθεστε όταν άγνωστοι σας ζητούν να καταβάλλετε χρήματα για οφειλές γνωστών ή συγγενικών προσώπων σε δημόσιες υπηρεσίες ή σε καταστήματα-εταιρείες για αγορά αγαθών-προσφορά υπηρεσιών.

– Επισημαίνεται ότι από νοσοκομεία ή από δημόσιες υπηρεσίες δεν χρησιμοποιείται η πρακτική υπάλληλοί τους να μεταβαίνουν σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους και να ζητούν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν.

– Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).

– Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσετε το έργο των διωκτικών αρχών.
– Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ...ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ...



Δείτε πως θα είναι οι νέες ταυτότητες των αστυνομικών



Εκδόθηκε σε ΦΕΚ η απόφαση που προβλέπει την έκδοση νεου τύπου ταυτότητα Αστυνομικού προσωπικού ,ειδικών Φρουρών και των Συνοριακών Φυλάκων.
Τι προβλέπεται για τις νεες ταυτότητες των αστυνομικών
Τύπος Υπηρεσιακών Δελτίων Ταυτότητας Αστυνομικού Προσωπικού, Ειδικών Φρουρών και Συνοριακών Φυλάκων και καθορισμός της αρμόδιας Υπηρεσίας για την εκτύπωση των Δελτίων Ταυτότητας του
ένστολου προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας .
Αρμόδια για την εκτύπωση των Υπηρεσιακών Δελτίων Ταυτότητας Αστυνομικού Προσωπικού, Συνοριακών Φυλάκων και Ειδικών Φρουρών είναι η Διεύθυνση Διαβατηρίων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Καθορισμός Δελτίου Ταυτότητας Αστυνομικού Προσωπικού Ειδικών Φρουρών και Συνοριακών Φυλάκων
1. Το δελτίο ταυτότητας του αστυνομικού προσωπικού της Ελληνικής αστυνομίας εκτυπώνεται σε κάρτα μεγέθους μορφοτύπου ID1, τύπου πιστωτικής κάρτας, διαστάσεων 85,6mm + 0,75mm Χ 54,0mm + 0,75mm, η οποία κατασκευάζεται από πολυανθρακικό υλικό και θα είναι σύμφωνη με τα Διεθνή Πρότυπα ISO/IEC10373 και ISO /IEC7810.
2. Οι ακριβείς τεχνικές προδιαγραφές των δελτίων ταυτοτήτων είναι απόρρητες και έχουν τα ακόλουθα γενικά χαρακτηριστικά ασφαλείας:
α. Το κυρίως σώμα της κάρτας δεν αντιδρά στο υπεριώδες φως και περιλαμβάνει σχέδιο ασφαλείας του φόντου, το οποίο προορίζεται να ανθίσταται στην παραποίηση με σάρωση, εκτύπωση με ιριδισμό με πολύχρωμες μελάνες ασφαλείας σε αποχρώσεις δύο βασικών χρωμάτων, του καφέ και του μπλε, περιέχει, δε, θετική και αρνητική εκτύπωση των συμπλεκτών κυματοειδών γραμμών και περιλαμβάνει μικροσκοπική γραφή (microprinting).
β. Στο πεδίο της φωτογραφίας το σχέδιο ασφαλείας του φόντου και η φωτογραφία, η οποία θα εκτυπώνεται, θα αλληλοκαλύπτονται (φθίνον σχέδιο)
γ. Επιπλέον το έντυπο του νέου δελτίου ασφαλίζεται κατά της πλαστογράφησης, με επιπλέον εκτύπωση, εκτός της εμφανούς φωτογραφίας του κατόχου και «κρυφής» ορατής μόνο κάτω από την επίδραση του υπεριώδους φωτός.
δ. Στην εμπρόσθια όψη υπάρχει παράσταση του εσωτερικού του εμβλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία αλλάζει χρωματισμό σε μπλε και πράσινο χρώμα, ανάλογα με την οπτική γωνία παρατήρησης της, όπως εμφαίνεται στο συνημμένο υπόδειγμα χρησιμοποιείται ειδική μεμβράνη ασφαλείας, η οποία κατασκευάζεται αποκλειστικά για το έντυπο της ταυτότητας, δεν πωλείται στο εμπόριο και περιλαμβάνει ολογραφήματα/ crystalgrams, ειδικά ολογραφήματα μεταβλητής εικόνας καθώς επίσης μικροεκτυπώσεις αόρατες δια του γυμνού οφθαλμού κ.λπ.
3. Στην εμπρόσθια όψη του δελτίου εκτυπώνονται οι κάτωθι σταθερές ενδείξεις;
α) Στο άνω αριστερό τμήμα στη λατινική γραφή η λέξη «HELLAS» και ακριβώς από κάτω η ελληνική σημαία»
β) Στο κέντρο η ένδειξη «ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ/ HELLENIC POLICE HEADQUARTERS»
γ) Στο δεξιό άνω τμήμα οι λέξεις «ΔΕΛΤΙΟ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ/ IDENTITY CARD»και κάτωθι αυτών το διακριτικό σήμα της Ελλάδας «GR», τυπωμένο αρνητικά μέσα σε ένα μπλε παραλληλόγραμμο και περιβαλλόμενο από δώδεκα κίτρινα αστέρια,
4. Τα υποχρεωτικό πεδία των νέων δελτίων ταυτότητας που περιλαμβάνονται στην εμπρόσθια πλευρά είναι;
α. Επώνυμο / Surname:1η σειρά ελληνικοί χαρακτήρες, 2η σειρά λατινικοί
β. Όνομα/Name: 1η σειρά ελληνικοί χαρακτήρες, 2η σειρά λατινικοί
γ. Φύλο/Sex: Κωδικοποιημένο, Α/Μ (Άρρεν/ Male) για άνδρες και 0/Ρ (θήλυ/ Female) για γυναίκες.
δ. Ιθαγένεια /Nationality: Τίθεται ο τριψήφιος κωδικός της Ελλάδας «GRC», όπως έχει καθιερωθεί από τον ICAO

ια. Το πρόσωπο θα απεικονίζεται στη φυσική/πραγματική του κατάσταση, γι’ αυτό και η φωτογραφία πρέπει να λαμβάνεται και να εμφανίζεται σε στούντιο φωτο-γράφισης και να μην αποτελεί προϊόν επεξεργασίας (montage),
Ο εικονιζόμενος οφείλει να φέρει πάντοτε στολή, χιτώνιο (όχι μπουφάν), υποκάμισο και γραβάτα, χωρίς να φέρει το πηλήκιο.
5. Αστυνομικοί που υπηρετούν σε ειδικές Υπηρεσίες, στις οποίες η εμφάνιση που απαιτείται για την εκτέλεση των καθηκόντων τους δεν είναι η προβλεπόμενη για το ένστολο προσωπικό (απεριποίητη και μακριά κώμη, άνδρες φέροντες ενώτια κ.ά), δύναται να προσκομίζεται φωτογραφία με ευπρεπή κατάλληλη πολιτική περιβολή. Επίσης, στις περιπτώσεις αστυνομικού ο οποίος για λόγους υγείας αδυνατεί να φέρει στολή (π.χ. νοσηλευόμενοι παραπληγικοί κ.ά), δύναται να προσκομίζεται φωτογραφία με ευπρεπή κατάλληλη πολιτική περιβολή. Ο ιερέας του Σώματος, προς δε και όσοι εκ του ένστολου προσωπικού έχουν ήδη χειροτονηθεί ή θα χειροτονηθούν στο μέλλον στη φωτογραφία να εικονίζονται με Στιχάριο και με τα διακριτικά του βαθμού τους στο περιλαίμιο αυτού.
6. Στην οπίσθια όψη του εντύπου, θα τίθενται τα ακόλουθα στοιχεία ταυτότητας του κατόχου:
α. Βαθμός / Rank: Στην 1η σειρά αναγράφεται ο βαθμός με ελληνικούς χαρακτήρες κα* στην 2η με λατινικούς.
β. Ημερομηνία Έκδοσης /Date of Issue: Αναγράφεται με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο αναγράφεται η ημερομηνία γέννησης.
γ. Ομάδα αίματος /Blood Type: Η ομάδα αναγράφεται με γραμματικά στοιχεία, το δε RHESUS με το ψηφίο (+) για το θετικό και (-) για το αρνητικό.
δ. Πατρώνυμο
ε. Μητρώνυμο


Πηγή ➤police-voice gr

16 σχόλια:

  1. Αυτοι που θελουν να οικειοποιηθουν τοην ταυτοτητα και καθε ειδους ταυτοτητα μπορουν να το κανουν.το καλυτερο πριν ανοιξουμε την πορτα παιρνουμε τηλεφωνο την τοπικη αστυνομικη αρχη.Αυτο πιστευω οτι ειναι το καλυτερο.Ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μέχρι να τους ζητήσεις ταυτότητα σ' εχουν φάει λάχανο!.... καμία συζήτηση με τέτοιους τύπους!... ένα τηλεφώνημα στο 100....απλά...
    Στο Αιγάλεω τις τελευταίες μέρες κάνουν βόλτες επιλεκτικά σε σπίτια ή σε καταστήματα τρία άτομα!... συνήθως ο ένας έχει το λόγο. Λέει ότι είναι από την αστυνομία και ρωτάει αν το μαγαζί ή το σπίτι έχει κάμερες! Κι αν ναι,ρωτάει πού εστιάζουν. Στον εσωτερικό χώρο η και στο πεζοδρόμιο;!
    Ο ένας μπαίνει και ρωτάει, ο δεύτερος περιμένει απ' έξω και παρατηρεί και ο τρίτος κόβει βόλτες πάνω κάτω στο δρόμο!
    Πέρασαν από την ίδια γειτονιά δύο ημέρες απανωτά! Τη μια κρατώντας μαύρο ντοσιέ στα χέρια του αυτός που μιλούσε ενώ την επομένη, τίποτα. Κάλεσα τη δεύτερη μέρα (δυστυχώς) το 100, οι οποίοι ήρθαν αρκετά γρήγορα- μεσα σε δέκα λεπτά - αλλά οι τύποι είχαν γίνει καπνός! ( με τα πόδια.) Φορούσαν τζιν ο ένας και βερμούδα ο αλλος, καί οι δυο με αθλητικά παπούτσια και απλα μπλουζάκια με στάμπες!
    Φοβήθηκα να τους ζητήσω ταυτότητα, καθώς ήταν τρεις και ήδη κατάλαβαν ότι τους κοιτούσα δύσπιστα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στο παρελθόν υπήρξαν κακοποιοί ντυμένοι ως αστυνομικοί, που σταματούσαν αυτοκίνητα στο δρόμο και τους λήστευαν. Πως μπορεί ο κάθε πολίτης να ξέρει αν αυτός που τον σταματάει στο δρόμο είναι αληθινός αστυνομικός, για να σταματήσει; Αν δεν σταματήσει και οι αστυνομικοί είναι αληθινοί, θα βρει τον μπελά του. Τι πρέπει λοιπόν να κάνει; Τώρα όσο αφορά τις ταυτότητες, ο καθένας μπορεί να κατασκευάσει μια ψεύτικη ταυτότητα σε έναν εκτυπωτή και μετά να παριστάνει τον οποιονδήποτε. Ο απλός πολίτης δεν είναι σε θέση να καταλάβει ποιά ταυτότητα είναι γνήσια και ποιά όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πρεπει να υπαρχει και περιπολικο για να είναι αστυνομικοι

      Διαγραφή
  4. k se mena hr9an astoinomikoi gia erevna sto spiti mou kontevan na m spasoun thn porta me politika apo twn eswtrikon ypo9esewn eixan kai eisaggeea mazi alla otan tous eipa dei3te mou tautotita kai xarti apo ton eisaggelea oti ontos eiste autoi pou lete m eipan edw einai ellada den xreiazonte auta....tous eipa na kalesw prwta to 100 kai meta sas anoigw eixa kai 2 paidia anilika mesa sun to oti o antras mou einai astunomikos kai oute autos den pistike gia to an einai ontos astynomikoi h oxi perimename to 100 kai amesws otan hr9an anoi3ame phgan ton antra mou gia api9ia....den peirazei 9a ta poume.... 😉 prepei loipon na katalavete oti eiste sthn ypiresia tou polith kai oti emeis sas plirwnoume alla exete 3efygei oloi sas....
    Οκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το θεμα ειναι οτι για να δεις αν ειναι οντως αστυνομικοι η οτηδηποτε πρεπει να τους ανοιξεις την πορτα για να γινει!Ε πως?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πραγματικά είναι να μην Ανοίγεις σε κανένανε πρώτα απ' όλα αστυνομία δεν υπάρχει ειδικά στους πολίτες του κέντρου Όπως είμαι εγώ ένας απ' αυτούς Δεν μαζεύουν τους άπλυτους Από το κέντρο Το μόνο Ξέρουν ειναι Να έλεγχουν τους έλληνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σαφως & οι ταυτοτητες τους μπορει να ειναι ψευτικες, ασχετα απο οποιαδηποτε υπηρεσια λενε οτι ειναι (δημοσια ή ιδιωτικη) πρωτα εξακριβωνουμε με τηλεφωνημα στην αρμοδια υπηρεσια που ισχυρίζονται οτι προερχονται (δηλ. ονοματα & ποιο λογο εσταλησαν ) & μετα τους ανοιγουμε (σε καμια περιπτωση δεν καλουμε τηλεφωνο που μας επιδειξαν αυτοι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλά σιγά μην τους άνοιγα ειδικά αν έλεγαν ότι είναι από την ΔΕΗ,ΕΥΔΑΠ θα καταλάβαινα οτι είναι σίγουρα Ψεύτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΣΕ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΘΕΜΑ ΟΣΟ ΤΡΑΓΙΚΟ Η ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΚΙ ΑΝ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑΝΕΒΑΣΤΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ,ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΜΠΛΟΓΚ ΣΑΣ ΤΟ ΒΙΝΤΕΑΚΙ ΜΕ ΤΗ ΤΑΙΝΙΑ ΠΟΥ ΓΥΡΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΔΩ ΚΑΙ 20 ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΖΟΝΤΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ....https://www.youtube.com/watch?v=09eAE0KVZZw ΟΠΩΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ....
    Απίστευτο και όμως αληθινό: Την εμφάνισή τους σε πολλές περιοχές της Θεσσαλονίκης έκαναν γενειοφόροι τζιχαντιστές με σημαίες του ISIS.
    Στην αρχή επικράτησε ο τρόμος αλλά τελικά διαπιστώθηκε πως πρόκειται για τα… γυρίσματα ταινίας με ιρανό σκηνοθέτη. Δεδομένου πως υπάρχουν πυρήνες τζιχαντιστών στη χώρα μας σύμφωνα με εκθέσεις Ιντερπόλ, ΕΛ.ΑΣ. κτλ δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι η αντίδραση τους σε αυτή την ταινία… Έχουν μελετηθεί τυχόν αντιδράσεις ακραίων ισλαμιστών που αποδεδειγμένα υπάρχουν εντός χώρας;
    Κατάλαβαν οι αρμόδιοι ότι μόλις η Ελλάδα στοχοποιήθηκε;
    Τα γυρίσματα της ταινίας «ISIS Bride» σύμφωνα με το DailyThess έγιναν στο πρώην στρατόπεδο «Παύλος Μελάς», σε κλινική στο Πανόραμα αλλά και σε αγροτική περιοχή κοντά στην Ειδομένη. Εκτός από τους ηθοποιούς στην ταινία συμμετείχαν και πραγματικοί πρόσφυγες από τα γειτονικά καμπ, οι οποίοι ως κομπάρσοι υποδύονταν τον εαυτό τους.
    Για πάνω από 20 ημέρες διάφορες γωνιές της Θεσσαλονίκης είχαν “καταληφθεί” από γενειοφόρους τζιχαντιστές, οι οποίοι -κρατώντας ψηλά τις σημαίες του ISIS- κακοποιούσαν και βασάνιζαν τα θύματά τους. Το τοπίο εφιαλτικό. Οι μνήμες για όσους έζησαν πραγματικά τα γεγονότα του πολέμου στη Συρία βασανιστικές. Και μετά η προσφυγιά.
    «Δεν ξέρω κι εγώ τι θέλω να δείξω. Πόνος ατέλειωτος, αδικαιολόγητος φόβος και τρόμος σκεπάζουν τη ζωή και την ακυρώνουν. Αυτό να φτάσει σε όλους μας. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από την προσωρινή καλοπέρασή μας. Το αύριο εξαρτάται και από μας. Ας αποφασίσουμε τι ζωή μας ταιριάζει….», τονίζει στη DailyThess ο Ιρανός σκηνοθέτης, πρόσφυγας και ο ίδιος, Μορτέζα Τζαφαρί, ο οποίος μόλις τελείωσε στη Θεσσαλονίκη τα γυρίσματα της νέας του ταινίας «ISIS Bride».
    Το σενάριό της επίκαιρο, καθώς αναφέρεται στα γεγονότα του πολέμου στη Συρία και στις τραγικές ιστορίες των ανθρώπων που τα ζουν, πολλοί από τους οποίους αναγκάζονται στη συνέχεια να πάρουν το δρόμο της προσφυγιάς.
    Η ιστορία, όπως μας εκμυστηρεύεται ο Μ. Τζαφαρί, είναι εμπνευσμένη από πραγματικά γεγονότα, καθώς την ηρωίδα του τη γνώρισε σ’ ένα από τα ταξίδια του στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας. «Το σενάριο το εμπνεύστηκα βλέποντας ξαφνικά να μπαίνει σε κάποιο νοσοκομείο ένα φορείο με μια κοπέλα έγκυο που τα μάτια της ούρλιαζαν όσα δεν έβγαιναν από το στόμα της. Έψαξα, ρώτησα και έμαθα την ιστορία της που δεν απέχει και πολύ από το σενάριο», σημείωσε.
    Η ταινία βασίζεται στην ιστορία μιας νεαρής παντρεμένης γυναίκας από τη Συρία, η ζωή της οποίας αλλάζει δραματικά με τη δολοφονία του συζύγου της από τον ISIS. Κατά τη διάρκεια της αιχμαλωσίας της μένει έγκυος αλλά δραπετεύει λίγο αργότερα και καταφέρνει με δυσκολίες να φτάσει στην Ελλάδα, όπου έχει ν’ αντιμετωπίσει τα προβλήματα της προσφυγιάς.
    ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ,ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΟΛΟΥΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΚΟΙΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΤΑΚΙ ΤΗΣ ΠΟΡΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτά, πρέπει να λέγονται στήν Τηλεόραση κάθε μέρα.αλλιώς είναι δώρον άδωρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Να καλεσουμε αμεσα την αστυνομια γιατι;; Εμας μπηκαν μεσα στο σπιτι μας την ωρα που ημασταν εκει, εσπασαν την μπροστινη μας πορτα. Απο θαυμα γλιτωσαμε. Και ηταν Σαββατο απογευμα 7 η ωρα. Πηραμε την αστυνομια, ηρθαν, κοιταξαν τριγυρω στο σπιτι και το μονο που μας ειπαν ηταν ''να μην προσπαθησουμε να προστατευσουμε τους εαυτους μας με καποιο μαχαιρι ή κατι τετοιο σε περιπτωση που ξανασυμβει, γιατι αν τραυματιστει ο διαρρηκτης μετα θα μπλεξουμε!

    Για να μην αναφερω τις αμετρητες φορες που εχουν διαρρηξει το μαγαζι μας, μας εχουν κλεψει αμαξι και τις μας δυο μηχανες. Και ολα αυτα Βορεια Προαστεια πανω σε κεντρικοτατες λεωφορους. Απλα να προσευχεστε να μην σας σφαξουν καμμια μερα μεσα στο ιδιο σας το σπιτι, τιποτα αλλο δεν μπορειτε να κανετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλύτερα στη φυλακή παρά στο χώμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή