Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Κρήτη: Πανικός σε μαθητική εκδρομή στην Ιταλία - Δείτε τι συνέβη στο ξενοδοχείο που κοιμόντουσαν τα παιδιά!



Police-Voice blog ➤

Πήγαν για εκπαιδευτική εκδρομή στην Ιταλία και κατέληξαν να νοσηλεύονται ξημερώματα Μεγάλης Πέμπτης στο νοσοκομείο...

αφού προηγουμένως είχαν δεχτεί στα κεφάλια τους μέρος της οροφής από δωμάτιο ξενοδοχείου όπου  διέμεναν. Μια απίστευτη περιπέτεια έζησαν 37 μαθητές της Α΄ λυκείου του καλλιτεχνικού σχολείου Ηρακλείου που συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην πόλη Μέστρε κοντά στη Βενετία και έζησαν τελευταία ημέρα της εκδρομής τους έναν εφιάλτη. Συγκεκριμένα το περιστατικό εκτυλίχθηκε στις 04.00 τα ξημερώματα όταν τρεις μαθητές έπεσαν ανυποψίαστοι για ύπνο, ενώ άλλοι δύο επέλεξαν να παραμείνουν ξύπνιοι για να δουν τηλεόραση. Ξαφνικά ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος και τμήμα της οροφής κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος πάνω ακριβώς από τα κρεβάτια των παιδιών που είχαν ξαπλώσει.

ΦΩΤΟ από neakriti.grΦΩΤΟ από neakriti.gr

Αποτέλεσμα ήταν η πτώση να βρει στον ύπνο τους μαθητές που δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν, καταπλακώθηκαν από τσιμέντο, πέτρες και χώματα και τραυματίστηκαν κυρίως στο πρόσωπο και στο πάνω μέρος του σώματος τους. Προκλήθηκε πανικός μέσα στο δωμάτιο και οι άλλοι δύο φίλοι τους που παρακολουθούσαν τηλεόραση και στάθηκαν τυχεροί έσπευσαν όπως μπορούσαν να απεγκλωβίσουν τους συμμαθητές τους που δεν μπορούσαν να αντιδράσουν και παρέμεναν ακινητοποιημένοι.
Στο σημείο έσπευσαν οι συνοδοί του σχολείου αλλά και το προσωπικό του ξενοδοχείου το οποίο κάλεσε άμεσα ασθενοφόρο. Τα παιδιά με αίματα παντού και σκισμένα ρούχα μεταφέρθηκαν κατευθείαν στο νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών. Αφού διαπιστώθηκε ότι η υγεία τους δεν κινδύνευε, υποβλήθηκαν στις απαραίτητες εξετάσεις ενώ κρίθηκε απαραίτητο να τους γίνουν και ράμματα αφού είχαν ανοιχτές πληγές.

ΦΩΤΟ από neakriti.grΦΩΤΟ από neakriti.gr


ΦΩΤΟ από neakriti.grΦΩΤΟ από neakriti.gr

Το περιστατικό έφτασε μέχρι και το Ελληνικό προξενείο. Μάλιστα μόλις ενημερώθηκε ο Έλληνας πρέσβης της Ιταλίας προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να καθυστερήσει η αναχώρηση της πτήσης τους με το δεδομένο ότι αν την έχαναν θα έπρεπε η αποστολή να περιμένει την επόμενη που ήταν προγραμματισμένη ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα.

«Τρομοκρατήθηκα, δεν πίστευα αυτό που συνέβαινε στο παιδί μου έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου» δηλώνει στο neakriti .gr η κ.Αθηνά Σκουβάκη, μητέρα μιας μαθήτριας που βρισκόταν στο δωμάτιο και τραυματίστηκε στο κεφάλι με αποτέλεσμα να γίνουν και σε εκείνη ράμματα ενώ στην πλάτη της προκλήθηκαν εκδορές. Τελικά οι τραυματισμένοι μαθητές έπειτα από 6 ώρες νοσηλείας βγήκαν από το νοσοκομείο και όλη μαζί η αποστολή εμφανώς σοκαρισμένη και αδυνατώντας να πιστέψει πόσο άτυχη και συνάμα τυχερή στάθηκε η παρέα των 5 παιδιών πήρε το δρόμο προς το αεροδρόμιο του Μέστρε με τελικό προορισμό την Ελλάδα.

Τα παιδιά έφθασαν στο αεροδρόμιο Ηρακλείου εμφανώς ανακουφισμένα τόσο τα ίδια και οι συνοδοί τους αλλά κυρίως οι γονείς τους που έζησαν ώρες αγωνίας και άγχους μέχρι να τα ανταμώσουν. Οι γονείς και των 37 παιδιών δηλώνουν αποφασισμένοι να μην αφήσουν έτσι το θέμα.

«Είμαστε αγανακτισμένοι και εξοργισμένοι. Δε νοείται εν έτει 2016 να συμβαίνουν τέτοια περιστατικά και μάλιστα σε άκρως τουριστική χώρα όπως είναι η Ιταλία. Θα κινήσουμε όλες τις νόμιμες διαδικασίες εναντίον του ξενοδοχείου όπου και διέμεναν τα παιδιά, καθώς δεν φαίνεται να πληρούσε τις κατάλληλες συνθήκες ασφάλειας και διαμονής με αποτέλεσμα και να τεθεί σε κίνδυνο η υγεία των παιδιών μας».

Πηγή: neakriti.gr
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου