Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Ρόδος: Περιπολίες αστυνομικών με ποδήλατα - Δείτε στο βίντεο τις πρώτες τους εξορμήσεις!



Police-Voice blog ➤

Ξεκίνησε πριν λίγες ήμερες και στη Ρόδο, η εφαρμογή του προγράμματος περιπολιών αστυνόμευσης, με χρήση ηλεκτροκίνητων ποδηλάτων...

προκειμένου να ενισχυθεί η αστυνόμευση στο κέντρο της πόλης του νησιού, με έμφαση τη Μεσαιωνική πόλη, η οποία έχει ενταχθεί στον κατάλογο των μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Η αστυνόμευση με ποδήλατα έχει τα χαρακτηριστικά ολοκληρωμένου προγράμματος, καθώς περιλαμβάνει σχεδιασμό για όλα τα επιμέρους στάδια ανάπτυξης και υλοποίησής του, ενώ τα αποτελέσματα θα αξιολογούνται από τις αρμόδιες επιτελικές δομές, προκειμένου να βελτιστοποιηθεί η αποδοτικότητά τους.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε αρχικά, από την ευρύτερη περιοχή του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης στην Αθήνα, συνεχίστηκε στη Θεσσαλονίκη όπου εφαρμόστηκε με την έναρξη της 80 ης Διεθνούς Έκθεσης και πρόσφατα επεκτάθηκε στα Χανιά, την Κέρκυρα, το Ναύπλιο και τη Ρόδο. Για την επιλογή των περιοχών εφαρμογής του προγράμματος ελήφθησαν υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε περιοχής και οι επιμέρους ανάγκες που δημιουργούνται κατά την θερινή κυρίως περίοδο, ως τουριστικοί προορισμοί διεθνούς εμβέλειας.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα ευέλικτη και αποτελεσματική αστυνομική δομή, καθώς εξασφαλίζει, την άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών σε περιοχές με αυξημένη τουριστική κίνηση. Τη συγκεκριμένη δομή στη Ρόδο στελεχώνουν αστυνομικοί – ποδηλάτες που υπάγονται στο Τμήμα Τουριστικής Αστυνομίας Ρόδου, γεγονός που αποτυπώνει τη βαρύτητα που αποδίδεται, από την Ελληνική Αστυνομία, στην προστασία του τουριστικού προϊόντος της χώρας.

Οι αστυνομικοί αυτοί έχουν τύχει ειδικής εκπαίδευσης, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν με επάρκεια στις αυξημένες απαιτήσεις των νέων καθηκόντων τους, ενώ για την εκτέλεση της υπηρεσίας τους διαθέτουν ειδικού τύπου στολή (ποδηλάτη) και είναι εφοδιασμένοι με όλα τα απαιτούμενα είδη (ατομικό οπλισμό, φορητό ασύρματο κ.λπ.).

Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου