Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Ρε τι πίνετε εκεί πάνω; Πιλότοι F16 άνοιξαν πυρ στον πύργο ελέγχου τους! (BINTEO)



Police-Voice blog ➤
Κάτι τρέχει εκεί στη Νορβηγία! Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει ανάλογο ατύχημα με τον ίδιο τρόπο.

Τι συνέβη; Σύμφωνα με την εφημερίδα VG όλα έγιναν κατά τη διάρκεια άσκησης στο ακατοίκητο νησί Τάρβα μεταξύ 12 και 13 Απριλίου.
Επρόκειτο για άσκηση… ρουτίνας κατά την οποία ένα ζεύγος F16 της πολεμικής αεροπορίας τη Νορβηγίας θα έκανε εικονική επίθεση σε έναν πύργο ελέγχου που βρίσκεται στο νησί.

Στον πύργο υπήρχαν τρεις αξιωματικοί κατά τη διάρκεια του περιστατικού. Όταν το ζεύγος των μαχητικών πλησίασε και μπήκε στην τελική φάση της άσκησης, ο ένας από τους δύο πιλότους άνοιξε ξαφνικά πυρ με πραγματικά πυρά! Βροχή από βλήματα του κανονιού M61 Vulcan του F16 άρχισαν να χτυπούν τον πύργο. Η κατασκευή του πύργου ελέγχου μέσα στον οποίο βρισκόταν οι τρεις αξιωματικοί δεν είναι τέτοια ώστε να μπορεί να αντέξει τα βλήματα του M61 Vulcan. Από ένα θαύμα είτε ο πιλότος αστόχησε, είτε τα βλήματα δεν χτύπησαν τους αξιωματικούς στο έδαφος. Όπως και να ‘χει η πολεμική αεροπορία της Νορβηγίας μάλλον υποβαθμίζει το περιστατικό, όμως δεν είναι το μόνο. Και το 2009 ανάλογο περιστατικό είχε συμβεί ξανά στο ίδιο νησί… που μάλλον είναι στοιχειωμένο…

Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου