Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

ΒΟΜΒΑ στον επιχειρηματικό κόσμο! – Κλείνει το εργοστάσιο της PepsiCo-ΗΒΗ στα Οινόφυτα…

ΒΟΜΒΑ στον επιχειρηματικό κόσμο! – Κλείνει το εργοστάσιο της PepsiCo-ΗΒΗ στα Οινόφυτα…


Police-Voice blog ➤
Στο κλείσιμο και της τελευταίας παραγωγικής μονάδας στην Ελλάδα προχωρά σύμφωνα με πληροφορίες η PepsiCo-ΗΒΗ.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ενημερώθηκαν σήμερα Δευτέρα οι 65 εργαζόμενοι από την εταιρεία για το κλείσιμο της μονάδας στα Οινόφυτα και τους προτάθηκε σχέδιο απορρόφησής τους από την εταιρεία Tasty Foods που ανήκει στον ίδιο όμιλο, ενώ θα υπάρξει και δυνατότητα αποχώρησης με ένα σημαντικό πακέτο έξτρα απολαβών.
Η τροφοδοσία της εγχώριας αγοράς θα πραγματοποιείται στο εξής με εισαγωγές από εταιρείες της αμερικανικής πολυεθνικής στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Σημειώνεται ότι η ΗΒΗ Παναγόπουλος ιδρύθηκε το 1926, όταν ο Νίκος Παναγόπουλος δημιούργησε μία μικρή βιομηχανία αναψυκτικών στο Μαρούσι και την ονόμασε HBH για να θυμίζει τη μικρή θεά που δρόσιζε τους Ολύμπιους θεούς με το νέκταρ.
Στις δεκαετίες του ’60 και του ’70, διαμορφώνεται μία ολοκληρωμένη επιχείρηση εξαγοράζοντας το εργοστάσιο εμφιαλώσεως του φημισμένου νερού πηγής Καραντάνη στο Λουτράκι και δημιουργώντας τις εγκαταστάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
To 1973, η εταιρεία ΗΒΗ-Παναγόπουλος αποκτάει το αποκλειστικό δικαίωμα παραγωγής της Pepsi Cola στην Ελλάδα και το 1989, εξαγοράζεται από την PepsiCo και μετονομάζεται σε PepsiCo-HBH.
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου