Hmeromhnia

------τελευταιες αναρτησεις

aa

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Translate Police-Voice

Police

Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017

«Απαράδεκτο το αίτημα των Τούρκων»! ΕΙΣΗΓΗΘΗΚΕ η Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου! – Προβλήθηκε βίντεο με βία, βασανιστήρια και συλλήψεις μέχρι και Δικαστών!

«Απαράδεκτο το αίτημα των Τούρκων»! ΕΙΣΗΓΗΘΗΚΕ η Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου! – Προβλήθηκε βίντεο με βία, βασανιστήρια και συλλήψεις μέχρι και Δικαστών


Police-Voice blog ➤
Την μη έκδοση των δυο πρώτων Τούρκων αξιωματικών που έφτασαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου εισηγήθηκε στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου η αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Βασιλική Θεοδώρου.
Καταρχήν η αντεισαγγελέας πρότεινε να απορριφθεί ως απαράδεκτο το αίτημα των Τουρκικών αρχών, αλλά στην περίπτωση που ο Άρειος Πάγος μπει στην ουσία, πρότεινε και πάλι να απορριφθεί γιατί κινδυνεύουν να μην έχουν δίκαιη δίκη οι δύο αξιωματικοί, να υποστούν βασανιστήρια και εξευτελιστική απάνθρωπη συμπεριφορά στην περίπτωση που εκδοθούν.Το Δικαστήριο επιφυλάχθηκε και θα εκδώσει την απόφαση του στις 23 Ιανουαρίου 2017.
Ειδικότερα, η αντεισαγγελέας στην εισήγηση της επισήμανε πως το αίτημα των Τουρκικών αρχών δεν συνοδεύεται από λεπτομερή περιγραφή των πράξεων αλλά αντίθετα είναι αόριστο. Γι’ αυτό άλλωστε τόνισε πως ζητήθηκαν συμπληρωματικά στοιχεία από την Εισαγγελία Εφετών ωστόσο όπως επισήμανε η Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης δεν απάντησε επί των ερωτήσεων που της τέθηκαν.
Η κυρία Θεοδώρου επισήμανε πως η έκδοση μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο για αδικήματα που ορίζονται ειδικά και βασίζονται στην αρχή της ειδικότητας, επισημαίνοντας πως τα κράτη οφείλουν να εναρμονίζονται στις διατάξεις της ευρωπαϊκής σύμβασης.Επιπλέον τόνισε πως εφόσον οι Τούρκοι αξιωματικοί εκδοθούν υφίσταται κίνδυνος να μην εκδικαστούν από αμερόληπτο και αξιόπιστο δικαστήριο, να επιδεινωθεί η θέση τους και να υποστούν βασανιστήρια.
Επιπλέον- όπως επισήμανε-προέκυψε και από τις καταθέσεις μαρτύρων ο Τούρκος πρόεδρος σε δηλώσεις του πριν αλλά και μετά την απόπειρα πραξικοπήματος έκανε λόγο για επαναφορά της θανατικής ποινής ενώ τόνισε πως ο ΟΗΕ και η διεθνής αμνηστία διενεργούν έρευνα από Νοέμβριο του 2016.
Μεταξύ άλλων η εισαγγελέας τόνισε πως έχουν συλληφθεί 10 μέλη της ανώτερης Εθνοσυνέλευσης, αντίπαλοι του κόμματος Ερντογάν, 150 δημοσιογράφοι, 3.000 δικαστές και εισαγγελείς έχουν απολυθεί, το 1/5 δηλαδή του δικαστικού σώματος, απολύθηκαν επίσης χωρίς προφανή λόγο 129.000 δημόσιοι υπάλληλοι, συνελήφθησαν 40.000 πολίτες και πάνω από 31.000 παραμένουν υπό κράτηση.
«Θεωρώ» τόνισε «μη επιτρεπτή την εκδοσή τους με δεδομένο να υποστούν την παραπάνω μεταχείριση . Κάθε άνθρωπος δικαιούται σεβασμό στη ζωή και προστασία από βασανιστήρια. Είναι δικαιώματα που δεν περιορίζονται , ούτε αναστέλλονται».
Σήμερα συζητήθηκαν οι υποθέσεις δυο Τούρκων αξιωματικών ενώπιον του Ποινικού Τμήματος, για τον έναν έχει αποφασιστεί απο το Συμβούλιο Εφετών η έκδοση του και για τον άλλον η μη έκδοση του, ενώ, αύριο και την Παρασκευή θα εξεταστούν οι υποθέσεις των υπολοίπων τεσσάρων.
Τι είπαν οι Τούρκοι στο ακροατήριο
Οι δυο αξιωματικοί μιλώντας στο ακροατήριο ζήτησαν την μη έκδοση τους.
Ο πρώτος τόνισε πως «τη σύζυγο και τον αδερφό μου και τη σύζυγο του, τους έχουν απομακρύνει από τη δουλειά τους, χωρίς καμία δικαιολογία. Οι τραπεζικοί μας λογαριασμοί και η περιουσία μας έχει δημευθεί. Της γυναίκας μου έχουν δεσμεύσει και το διαβατήριο. Άρχισαν να συλλαμβάνονται οι σύζυγοι στρατιωτικών. Ήρθαμε στην Ελλάδα για να σώσουμε τη ζωή μας και μας λένε προδότες. Μας πονάει πολύ που είπανε ότι πουλήσαμε στρατιωτικά μυστικά στην Ελλάδα».
Ο αξιωματικός αναφέρθηκε και σε παραδείγματα βασανιστηρίων τονίζοντας:»Πολλοί συνάδελφοι μάθαμε χειρουργήθηκαν στα έντερα. Υπάρχουν αυτοκτονίες στις φυλακές λέγεται. Σε στάβλους αφήνουν τους ανθρώπους γυμνούς χωρίς φαγητό και όταν έχαναν τις αισθήσεις τους τους έβαζαν να υπογράφουν διάφορα. Στην Τουρκία οι στρατιωτικοί είναι σαν καταραμένοι Λυπάμαι που λέω όλα αυτά για την πατρίδα μου».
Ο δεύτερος επισήμανε: «Ήμασταν κοσμικοί, πάντοτε στραμμένοι στο ευρωπαϊκό κεκτημένο, 22 χρόνια στη γραμμή του Ατατούρκ. Το καθεστώς έκτακτης ανάκης έχει παραταθεί για 3 μήνες. Στα παιδιά μου στο σχολείο λένε πως είμαι προδότης. Τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία παραγράφηκαν. Αγωνιώ για το μέλλον των παιδιών μου».
Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας κατέθεσαν ως μάρτυρες πανεπιστημιακοί, δικηγόροι κ.α οι οποίοι τόνισαν πως δεν λειτουργεί το κράτος δικαίου στην Τουρκία και αν εκδοθούν οι αξιωματικοί δεν θα έχουν δίκαιη δίκη. «Τα στοιχεία που προέρχονται από τους δικηγορικούς συλλόγους της Τουρκίας αναφέρουν απερίφραστα πως δεν υπάρχουν οι εγγυήσεις της δίκαιης δίκης στη χώρα τους» ανάφερε ο Παναγιώτης Περάκης πρόεδρος της Επιτροπής Δικηγορικών Συλλόγων Ευρώπης.
Ο Μιχάλης Σταθόπουλος, κατέθεσε: «Αν ήμουν εγώ υπουργός Δικαιοσύνης δε θα ενέκρινα την έκδοση τους. Δεν είναι αντιτουρκική ενέργεια η μη έκδοση. Αν είχε γίνει πραξικόπημα και είχε έρθει στην Ελλάδα ο Ερντογάν, θα έλεγα το ίδιο. Να μην εκδοθεί. Ακόμα και οι διεθνείς σχέσεις πρέπει να υποχωρούν στη θεμελιώδη αρχή να μην βασανίζονται οι άνθρωποι. Η ιστορία θα δικαιώσει μια απόφασης σας κατά της έκδοσης».
Προβολή βίντεο στη συζήτηση
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης έγινε προβολή βίντεο με βία και βασανιστήρια, συλλήψεις κρατικών οργάνων, όπως του αρχηγού της αεροπορίας (φαινόταν ξεκάθαρα πως του είχαν κόψει το αυτί), στην Τουρκία μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, καθώς και τη σύλληψη δικαστών μέσα στο ανώτατο δικαστήριο της Τουρκίας και όπως είπαν οι συνήγοροι τους Χρ. Μυλωνόπουλος και Όμηρος Ζέλιος, αυτό «δείχνει ότι δεν πρόκειται να τύχουν δίκαιης δίκης».
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου