Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

ΦΟΥΝΤΩΝΕΙ η κόντρα! Αγωγή κατά του Πολάκη από την ΠΟΕΔΗΝ...Μηνυτήρια Αναφορά της ΠΟΕΔΗΝ και Αγωγή κατα του Πολάκη !

ΦΟΥΝΤΩΝΕΙ η κόντρα! Αγωγή κατά του Πολάκη από την ΠΟΕΔΗΝ...Μηνυτήρια Αναφορά της ΠΟΕΔΗΝ και Αγωγή κατα του Πολάκη !


Police-Voice blog ➤


Σκληρή κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη και τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο με αφορμή το δημοσίευμα του Guardian για την κατάσταση στον χώρο της Υγείας.
Με μηνυτήρια αναφορά και αγωγή προς τον κ. Πολάκη απαντά η ΠΟΕΔΗΝ για τους χαρακτηρισμούς που έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας για τον κ. Γιαννάκο, σε ανάρτησή του χθες στο Facebook.
"Ο κος Πολάκης με νέα ανορθόγραφη, ασύντακτη, παραληρηματική ανάρτηση στο facebook κατά του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, επιβεβαιώνει ότι αποτελεί το πολιτικό μίασμα της πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου" σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ και προσθέτει:
"Θα καταθέσουμε Μηνυτήρια Αναφορά στον κο Πολάκη και Αγωγή. Τα χρήματα θα τα διαθέσουμε για την υποδοχή ενός ακτινοθεραπευτικού μηχανήματος Δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου από τα επιλεγέντα Νοσοκομεία.
Οι απαξιωτικές, υβριστικές και παντελώς ανάρμοστες στα πλαίσια οποιασδήποτε δημόσιας τοποθέτησης, εκφράσεις, που μόλις πριν από λίγη ώρα ανέρτησε ο κύριος Πολάκης εις βάρος του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ και της ίδιας της οργάνωσης, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το μόνο πράγμα, που αποδεικνύουν είναι την σύγχυση του και τον πανικό στον οποίο βρίσκεται, όταν έρχεται αναγκάζεται να έρθει αντιμέτωπος με την ίδια την πραγματικότητα".

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πολάκης σε ανάρτησή του στο Facebook χθες είχε εξαπολύσει επίθεση κατά του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ κατηγορώντας τον κ. Γιαννάκο ότι έδωσε «συνέντευξη με αισχρά ψέματα και στοιχεία του 2012» και ότι «συκοφαντεί τη χώρα και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ: 
«Πολιτικό μίασμα ο κος Πολάκης

Μηνυτήρια Αναφορά της ΠΟΕΔΗΝ και Αγωγή
για αποκατάσταση του κύρους της ΠΟΕΔΗΝ και του Προέδρου της
Ο κος Πολάκης με νέα ανορθόγραφη, ασύντακτη, παραληρηματική ανάρτηση στο facebook κατά του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, επιβεβαιώνει ότι αποτελεί το πολιτικό μίασμα της πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου.

Δεν φταίει βέβαια ο ίδιος, που είναι Υπουργός Υγείας. Ο Πρωθυπουργός τον επέλεξε να του κάνει τη βρώμικη δουλειά.

Η αγωνιστική στάση της ΠΟΕΔΗΝ είναι ίδια καθ’ όλη τη διάρκεια των Μνημονιακών ετών. Μόνο που με τους Σαμαροβενιζελικούς άρεσε στον κο Πολάκη, τον κο Ξανθό και την κυβέρνησή τους. Τώρα δεν αρέσει. Θυμίζουμε ότι το έτος 2013 επί Υπουργίας Γεωργιάδη, κτίσαμε το ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ με την συμμετοχή πολλών στελεχών (τώρα κυβερνητικών) του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα συληφθήκαμε και οδηγηθήκαμε στο κρατητήριο. Χρειάστηκε η παρέμβαση Συνδικαλιστικών Στελεχών της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕΔΗΝ να μας βγάλουν από το κρατητήριο. Τότε λοιπόν ξαναδώσαμε συνέντευξη στη GUARDIAN για τη διάλυση της Δημόσιας Υγείας και ειδικά της Ψυχικής Υγείας. Μάλιστα συνδυάσαμε την οικονομική κρίση με την αύξηση των Ψυχικών Παθήσεων. Επισημάναμε ότι πεθαίνουν, κινδυνεύουν Ασθενείς. Τότε ο ΣΥΡΙΖΑ επικροτούσε τη στάση μας. Δεν ήμασταν προδότες της πατρίδας. Εξάλλου πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (τώρα πρωτοκλασάτοι Υπουργοί), ο Πρωθυπουργός δίνανε συνεντεύξεις στα Διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, μιλώντας ότι η Δημόσια Υγεία κατεδαφίζεται και κινδυνεύουν οι ζωές Ασθενών. Τότε εκείνοι συκοφαντούσαν τη χώρα;

Η συνέντευξη στη GUARDIAN αναδεικνύει την διάλυση του Δημόσιου Τομέα Υγείας των Δημόσιων Νοσοκομείων. Γιατί η κυβέρνηση δεν το χρησιμοποιεί το δημοσίευμα ως ευκαιρία εν όψει των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές να εξαιρεθεί η Υγεία από τα Μνημόνια;

Είναι σαφές από την αντίδρασή τους ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να επιτυγχάνει τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα από τη συνεχή μείωση των Δημόσιων Δαπανών Υγείας. Οι ζωές των Ασθενών που χάνονται θεωρούνται για την κυβέρνηση παράπλευρες απώλειες για την διατήρηση της καρέκλας της εξουσίας.
Λευκή πετσέτα έριξε η κυβέρνηση στη φοροδιαφυγή και την φοροκλοπή.
Η ΠΟΕΔΗΝ δεν είναι ΚΕΕΛΠΝΟ να ανεβάζει και να κατεβάζει Προέδρους ο ανεκδιήγητος κος Πολάκης.

150 κλίνες ΜΕΘ παραμένουν κλειστές από τους χειρισμούς στο ΚΕΕΛΠΝΟ του κου Πολάκη. Πέρυσι πέθαναν Ασθενείς από τη γρίπη. Διασωληνωμένοι Ασθενείς είναι στους θαλάμους ή σε ράντζα λόγω έλλειψης ΜΕΘ. Η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ εκλέγεται ευτυχώς από τους εργαζόμενους. Ο κος Πολάκης μπέρδεψε την εξουσία, το Κράτος με τους θεσμούς της Δημοκρατίας. Όσον αφορά τη μάσα που μας έκοψε ο κος Πολάκης είμαστε ακριβώς απέναντι από το Υπουργείο Υγείας (εκεί είναι τα γραφεία της ΠΟΕΔΗΝ) να δώσει στοιχεία και να μας συλλάβει ο Εισαγγελέας.
Μόνο που η δικαιοσύνη θέλει στοιχεία και ο κος Πολάκης είναι βουτηγμένος μόνο στη λάσπη.

Κοιτάξτε ποιοι μιλάνε για εξυπηρετήσεις!!!
1. Αυτοί που μετατάσσουν 100 Διασώστες Πληρωμάτων Ασθενοφόρων σε Διοικητικές θέσεις υποβαθμίζοντας περαιτέρω την διαχειριστική ικανότητα του ΕΚΑΒ και αδιαφορούν που πεθαίνουν οι Ασθενείς αβοήθητοι στα σπίτια τους ή στην άσφαλτο.

2. Αυτοί που ακύρωσαν 500 προσλήψεις πέρυσι στο ΚΕΕΛΠΝΟ για να βάλουν τα δικά τους παιδιά και στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες Ασθενείς με γρίπη και στοιχίζει ζωές καθημερινά.

3. Αυτοί που δεν δίστασαν να διώξουν πειθαρχικά τη Νοσηλεύτρια Αναισθησιολογικού του Βενιζέλειου Νοσοκομείου χωρίς να φταίει για το θάνατο της άτυχης Μελίνας για να βγάλουν λάδι το σόι του κου Πολάκη.

4. Αυτοί που λένε ότι οι λιγοστοί Νοσηλευτές πλέκουν αν και δίνουν τη ζωή τους να κρατήσουν όρθιο το Σύστημα.

5. Αυτοί που δεν δίστασαν παράνομα να καρατομήσουν και συνεχίζουν την καρατόμιση δεκάδων Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων, επειδή δεν είναι αρεστοί αν και απαγορεύονται με δικό τους Νόμο (4369/2015).

6. Αυτοί που έχουν μετατάξει δεκάδες Νοσηλευτές σε Διοικητικές θέσεις, σε Γραφεία Διοικητών ΥΠΕ, σε Γραφεία Υπουργών.

7. Αυτοί που δεν είναι ικανοί να προσλάβουν μια χούφτα Ακτινοφυσικούς και να διαθέσουν λίγα ευρώ για να υποδεχθούν τα ακτινοφυσικά μηχανήματα, Δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου και πεθαίνουν οι καρκινοπαθείς στις λίστες αναμονής για ακτινοθεραπεία.

Μιλάνε για προσλήψεις προσωπικού. Στα Δημόσια Νοσοκομεία έχουμε μόνο τηλεπροσλήψεις. Αποχώρησαν τα 7 χρόνια των Μνημονίων 25.000 και δεν προσλήφθηκαν οι 5.000 μόνιμοι υπάλληλοι σύμφωνα έστω με ότι ορίζουν τα Μνημόνια (για κάθε πέντε αποχωρήσεις μία πρόσληψη). Υποσχέθηκε 5.000 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ο κος Τσίπρας 2 Απρίλη 2015 έξω από το Υπουργείο Υγείας. Ήταν άλλο ένα ψέμα. Επί των ημερών ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το προσωπικό μειώθηκε κατά 7.500. Με λίγους επικουρικούς και προγράμματα εκπαίδευσης δεν φτιάχνει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Οι μόνες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που έγιναν επί των ημερών ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι 600 από προκήρυξη της προπροηγούμενης κυβέρνησης.
Μιλάνε για κατάργηση του 5ευρω και Δωρεάν περίθαλψη των ανασφάλιστων. Το μέτρο αυτό δεν είναι επίτευγμα της κυβέρνησης του κου Τσίπρα. Το πληρώνουμε εμείς 800εκατ.ευρώ το χρόνο από το ισοδύναμο μέτρο της αύξησης της Υγειονομικής περίθαλψης στους μισθούς και τις συντάξεις.

Και μάλιστα τα χρήματα δεν καταλήγουν στα Δημόσια Νοσοκομεία το ΕΣΥ. Τα Νοσοκομεία με 1,15δις κρατική χρηματοδότηση πέρυσι και εφέτος προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στην αυξημένη ζήτηση κατά 30%. Γι’ αυτό οφείλουν ληξιπρόθεσμες οφειλές 1,3δις ευρώ με στοιχεία ΓΛΚ. Γι’ αυτό υποβαθμίζεται η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Γι’ αυτό θερίζουν οι Νοσοκομειακές Λοιμώξεις.

Η Πρωτοβάθμια Υγειονομική Περίθαλψη πληρώνεται από τη τσέπη των Ασφαλισμένων. Τα βιβλιάρια Ασθένειας παίζουν πια διακοσμητικό ρόλο. Ασθενείς με χρόνια προβλήματα αναγκάζονται να παίρνουν φάρμακα μέρα παρά μέρα, αντί για κάθε ημέρα, επειδή δεν έχουν χρήματα (πληρώνουν συμμετοχή και τη διαφορά μεταξύ πρωτότυπων και γενόσημων φαρμάκων).

Για τις Νοσοκομειακές Λοιμώξεις η κυβέρνηση θα πρέπει να σταματήσει τις άναρθρες κραυγές.
Υπάρχουν στοιχεία στο ΚΕΕΛΠΝΟ αφού λειτουργεί το πρόγραμμα «Προκρούστης» που ενημερώνεται καθημερινά από τους Διοικητές των Νοσοκομείων. Ας τα δώσουν στην δημοσιότητα. Εμείς λέμε ότι οι Νοσοκομειακές Λοιμώξεις πριν την κρίση ήταν 5% επί των εισαγωγών στα Δημόσια Νοσοκομεία, όσο ο μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το έτος 2012 ήταν 10% επί των εισαγωγών και το έτος 2016 είναι 15% επί των εισαγωγών. 2.000 θάνατοι κατ΄ έτος σχετίζονται με τις Νοσοκομειακές Λοιμώξεις.
Θα καταθέσουμε Μηνυτήρια Αναφορά στον κο Πολάκη και Αγωγή. Τα χρήματα θα τα διαθέσουμε για την υποδοχή ενός ακτινοθεραπευτικού μηχανήματος Δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου από τα επιλεγέντα Νοσοκομεία.

Οι απαξιωτικές, υβριστικές και παντελώς ανάρμοστες στα πλαίσια οποιασδήποτε δημόσιας τοποθέτησης, εκφράσεις, που μόλις πριν από λίγη ώρα ανέρτησε ο κύριος Πολάκης εις βάρος του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ και της ίδιας της οργάνωσης, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το μόνο πράγμα, που αποδεικνύουν είναι την σύγχυση του και τον πανικό στον οποίο βρίσκεται, όταν έρχεται αναγκάζεται να έρθει αντιμέτωπος με την ίδια την πραγματικότητα.

Σύντομα, ωστόσο, θα έρθει αντιμέτωπος και με την δικαιοσύνη, καθώς εκφράσεις, όπως αυτές, που χρησιμοποιεί («προσκύναγες τον Βενιζέλο και έγλειφες τον Αδωνι», «..που σας έκοψε την μάσα και τις εξυπηρετήσεις», «αποδεικνύεσαι, ότι είσαι το ίδιο ξεφτίλας [..]» «η θέση σας είναι στα σκουπίδια της ιστορίας» «Αναπαράγουν την εμετική σου συνέντευξη» και άλλες εξίσου υβριστικές και προσβλητικές) είναι ποινικά αξιολογήσιμες και ελεγκτές και η ΠΟΕΔΗΝ θα φροντίσει να ελεγχθούν, παρά το γεγονός, ότι ο ίδιος ο κύριος Υπουργός φαίνεται να αξιοποιεί πλήρως την βουλευτική του ασυλία. Ήδη συντάσσεται μήνυση εις βάρος του απευθυνόμενη στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών ενώ τις επόμενες ημέρες θα ασκηθεί εις βάρος του και αγωγή με αίτημα την αποκατάσταση της προσβολής, που υπέστη η ΠΟΕΔΗΝ και ο Πρόεδρος της.
Και ας είναι βέβαιος ο κύριος Πολάκης, ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι διατεθειμένοι να ανεχτούν τις προσβολές και τις ύβρεις, που κατά καιρούς εκτοξεύει προκειμένου να καλύψει αυτό, που κάθε έλληνας πολίτης γνωρίζει: την συστηματική και μεθοδευμένη διάλυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, τις δραματικές ελλείψεις σε προσωπικό και υλικά στα δημόσια Νοσοκομεία και τελικά τον κίνδυνο, που υφίσταται για την υγεία και την ζωή του ελληνικού λαού.»
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου