Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

ΑΝ ΚΟΠΕΙ ΤΟ ΡΕΠΟ ΜΑΣ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ; (Πλήρης οδηγός από το ΕΚΑ Θεσσαλονίκης)

ΑΝ ΚΟΠΕΙ ΤΟ ΡΕΠΟ ΜΑΣ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ;  (Πλήρης οδηγός από το ΕΚΑ Θεσσαλονίκης)


Police-Voice blog ➤
Η υπηρεσία ανακοινώνεται την Παρασκευή μέχρι τη μεθεπόμενη Δευτέρα 06:00 ώρα, βάσει άρθρου 1 παράγραφο 7 του π.δ. 394/01, όπως τροποποιήθηκε με άρθρο 1 του π.δ. 173/13. Επιτρέπεται η μεταβολή της μόνο λόγω σοβαρών έκτακτων και απρόβλεπτων υπηρεσιακών αναγκών, αλλά ΟΧΙ όμως η ανάκληση ρεπό.
Η ανάκληση ρεπό μπορεί να πραγματοποιηθεί περιοριστικά και μόνο κατόπιν της απαραίτητης Υπουργικής Απόφασης, όπως διατάζει το άρθρο 3 του π.δ. 394/01 σε συνδυασμό με άρθρο 12 του π.δ. 27/86.
Δηλαδή μπορεί η Διοίκηση να μεταβάλει την υπηρεσία, όπως παράδειγμα αντί απόγευμα βράδυ ή αντί περιπολικό σε αξιωματικο υπηρεσίας, όμως ρεπό που χορήγησε η Υπηρεσία με το νόμιμο τρόπο, δεν μπορεί να το ανακαλέσει κανένας αξιωματικός διοικητής, παρά μόνο με την απαραίτητη σχετική Υπουργική Απόφαση.
Μπορείτε να ενημερώσετε προφορικά αρχικά, γιατί πρόκειται για καταφανώς αυθαίρετη διαταγή, σύμφωνα με τον ορισμό της έννοιας της Πειθαρχίας στο άρθρο 1 του π.δ. 120/08, και μετά να υποβληθεί και αναφορά παραπόνων σύμφωνα με τα άρθρα 45 και 46 του π.δ. 141/91, εφόσον τελικά ανακλήθηκε αυθαίρετα η νόμιμα χορηγούμεμη ημερήσια ανάπαυση-ρεπό. Νομικά, διαπράττει μεν πειθαρχικό παράπτωμα όπως ορίζεται στο πειθαρχικό δίκαιο του σρθρουπ.δ. 120/08, αλλά εάν αποδειχτεί ότι το έκανε με δόλο και σκόπιμα και εφόσον ενημερώθηκε εγγράφως ή και προφορικά έστω, τότε ως Διοικητης Υπηρεσίας, είναι σίγουρο πως έχει ιδιαίτερη νομική υποχρέωση, ως προϊστάμενος αξιωματικός, τότε υπάρχει παράβαση καθήκοντος του άρθρου 259 Π.Κ.
Σας επισυνάπτουμε υπόδειγμα Αναφοράς Παραπόνων και σας παρακαλούμε να μας ενημερώνετε πάντοτε για τη συνδικαλιστική μας παρέμβαση. Το ρεπό προστατεύεται απο το εργατικό δικαιο και είναι πολύ σημαντικό για όλους τους εργαζόμενους.



Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε απορία και διευκρίνηση.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ
Ειδικός Γραμματέας ΠΟΑΣΥ
Επικεφαλής Επιτροπής Χρόνου Εργασίας ΠΟΑΣΥ
Μέλος ΕΚΑ


ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΕΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟ ΑΤ ΧΑΡΙΛΑΟΥ!
(που φυλάσσεται με κιγκλιδώματα)
Το Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών -ΕΚΑ- Θεσσαλονίκης με αντιπροσωπεία του μετέβει νυχτερινή επίσκεψη στο Αστυνομικό Τμήμα Χαριλάου Θεσσαλονίκης, προκειμένου να διαπιστωθεί η κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Η πίστη τήρηση του ωραρίου εργασίας όπως ορίζεται στις διατάξεις του π.δ. 394/01 είναι πρωταρχικό καθήκον μας ως εκλεγμένων στο Αστυνομικό Συνδικαλιστικό Κίνημα, μαζί με τη μείωση των μέτρων τάξης που που διεκδικούμε για όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης.
Έκπληξη προκάλεσε σε όλους τους εκλεγμένους συναδέλφους του ΕΚΑ Θεσσαλονίκης, μεταξύ των οποίων και Μέλους της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΠΟΑΣΥ, Εκπροσώπου της ΠΟΑΣΥ στο Ιδρύμα της Αστυνομικής Ανασκόπησης, Μελών του ΔΣ της ΕΑΥΘ και Αντιπροσώπων στην ΠΟΑΣΥ, το αρνητικό γεγονός ότι, δυστυχώς, εν έτει 2017, Αστυνομικό κατάστημα της Θεσσαλονίκης περικλείεται με κιγκλιδώματα, τα οποία έχουν απομείνει από τον Δεκέμβριο του 2008.
Σίγουρα αυτή η εικόνα με Αστυνομικά Τμήματα και Τμήματα Ασφαλείας της συμπρωτεύουσας να περικλείονται και να προστατεύονται με κιγκλιδώματα, δεν συνάδει με τη σύγχρονη Ελληνική Αστυνομία που πρέπει να είναι, σε κάθε περίπτωση και ανά πάσα στιγμή, πάντοτε κοντά στον πολίτη και στα προβλήματα της Ελληνικής κοινωνίας.
Ως συνδικαλιστικός φορέας Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών -ΕΚΑ- Θεσσαλονίκης, όλοι μας οι εργαζόμενοι Αστυνομικοί απαιτούμε τη στήριξη της Πολιτείας και της Κυβέρνησης, την ενίσχυση των Υπηρεσιών της Θεσσαλονίκης με προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή και την απαλλαγή από τα πάρεργα που εμποδίζουν την πραγματική αστυνόμευση.
Στη Θεσσαλονίκη, βάσει της νέας αναδιάρθρωσης - αναδιάταξης των Υπηρεσιών της ΓΑΔ Θεσσαλονίκης όπως ορίζεται στις διατάξεις του π.δ. 7/2017, θα πρέπει τα Αστυνομικά Τμήματα, τόσο του πολεοδομικού συγκροτήματος, όσο και αυτά εκτός της πόλης, της υπόλοιπης περιφέρειας δηλαδή του Νομού Θεσσαλονίκης, να ενισχυθούν ιδιαίτερα με περιπολικά οχήματα, προσωπικό και να εξευρεθούν νέα σύγχρονα και κατάλληλα κτίρια για τη στέγασή τους.
ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ (ΕΚΑ) ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Πηγή ➤http://www.ekathess.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου