Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Θρίλερ που θυμίζει την υπόθεση Γιακουμάκη! Τι έκρυβε ο Δημήτρης;



Police-Voice blog ➤
Η αυτοκτονία του Αθηναίου φοιτητή μέσα…
στο ΤΕΙ Μεσολογγίου, όπου σπούδαζε Λογιστική, ξυπνά θλιβερές μνήμες, καθώς υπάρχουν πολλά κοινά στοιχεία με την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, που το 2015 συγκλόνισε το πανελλήνιο.
Τον άτυχο 23χρονο φοιτητή βρήκε κρεμασμένο από σκάλα στο εσωτερικό του κτιρίου η καθαρίστρια του εκπαιδευτικού ιδρύματος, με την Αστυνομία για την ώρα να μην αποκλείει τίποτα, σε μια προσπάθεια να λύσει αυτόν τον γρίφο που εξελίσσεται σε θρίλερ.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», τα ίχνη του Δημήτρη Κ. από τη Γλυφάδα Αττικής είχαν χαθεί την τελευταία εβδομάδα, όπως είχε γίνει και με τον Βαγγέλη Γιακουμάκη, ο οποίος είχε εξαφανιστεί 37 μέρες προτού τον βρουν νεκρό λίγα μέτρα μακριά μετά τη Γαλακτομική Σχολή Ιωαννίνων όπου σπούδαζε.
Εσωστρεφής
Ο Δημήτρης δεν επικοινωνούσε με κανέναν και κανείς δεν γνώριζε πού είχε πάει, αφού είχε κλείσει το κινητό του, ενώ και ο αριθμός που είχε δώσει στη γραμματεία της σχολής για να επικοινωνήσουν με την οικογένειά του σε περίπτωση ανάγκης αποδείχτηκε ότι ήταν λανθασμένος!
Σύμφωνα με τους συμφοιτητές και τους καθηγητές του, ήταν άτομο χαμηλών τόνων, που δεν είχε πολλές συναναστροφές, ήταν δηλαδή αρκετά εσωστρεφής, αλλά ευγενικός, χωρίς να προκαλεί ποτέ προβλήματα. Δεν έβγαινε βόλτες στην όμορφη πόλη, όπως έκαναν οι συμφοιτητές του, και δεν είχε ανοίξει προσωπική σελίδα στο facebook όπως συνηθίζεται σε αυτή την ηλικία.
ΒΙΒΛΙΟ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΩΝ • Τραπέζι με λουλούδια και κερί στο σημείο όπου βρέθηκε κρεμασμένοςΧθες το πρωί, λίγο μετά τις 7, η γυναίκα που καθάριζε το κτίριο έβαλε τις φωνές, όταν αντίκρισε το άψυχο σώμα του 23χρονου να κρέμεται από την κουπαστή της σκάλας στην πτέρυγα των γραφείων των καθηγητών, στο κτίριο της Διοίκησης Οικονομίας. Στο σημείο σήμανε συναγερμός, με τους αστυνομικούς να φτάνουν αμέσως και να αποκλείουν τον χώρο και το ασθενοφόρο να παραλαμβάνει και να μεταφέρει το άψυχο σώμα στο νοσοκομείο.
Οι γιατροί απλώς διαπίστωσαν τον θάνατο του νεαρού, με την Αστυνομία να παίρνει ουσιαστικά τη σκυτάλη. Αν και όλα δείχνουν πως πρόκειται για αυτοκτονία, ωστόσο οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες προς πάσα κατεύθυνση, λαμβάνοντας καταθέσεις από φοιτητές και καθηγητές, δίχως να αποκλείουν για την ώρα κανένα ενδεχόμενο.
Θρήνος
Η Αστυνομία έκανε έρευνα στο διαμέρισμα όπου ζούσε ο άτυχος Δημήτρης τα τελευταία πέντε χρόνια, αλλά δεν εντόπισαν κάτι ύποπτο, ούτε καν σημείωμα ή ημερολόγιο που να αποκαλύπτει τι οδήγησε το παλικάρι σε αυτή την πράξη που βύθισε τους γονείς του στο πένθος.
Ο πατέρας και η μητέρα του ενημερώθηκαν για τον απροσδόκητο χαμό του γιου τους στις 11 χθες το πρωί από την Αστυνομία και αμέσως αναχώρησαν από την Αθήνα για το Μεσολόγγι, μη μπορώντας να συνειδητοποιήσουν το κακό που τους βρήκε. Χθες το μεσημέρι στο νεκροτομείο όπου βρισκόταν το παιδί τους εκτυλίχθηκαν σκηνές από αρχαία τραγωδία, με τη μητέρα να φωνάζει συνεχώς το όνομα του αγαπημένου της γιου. Η υπόθεση θυμίζει πολύ εκείνη του Βαγγέλη Γιακουμάκη, του Ρεθυμνιώτη φοιτητή που σπούδαζε στα Ιωάννινα, και οι αστυνομικοί δίνουν βαρύτητα στο ενδεχόμενο ο Δημήτρης να δεχόταν bullying από συμφοιτητές του λόγω του χαμηλού προφίλ που είχε.
Ερευνάται επίσης αν είχε κάποια ερωτική απογοήτευση και γενικά ποιο ήταν το πρόβλημα που αντιμετώπιζε και τον οδήγησε να βάλει τέλος στη ζωή του στα 23 του χρόνια. Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση περιμένουν να πάρουν καταθέσεις και από τους γονείς προκειμένου να συμπληρώσουν περισσότερα κομμάτια στο παζλ της τραγωδίας.
«ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΕΠΕΛΕΞΕ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ»
«Γενικά ήταν ένα κλειστό παιδί. Δεν μπορώ να πιστέψω πως το έκανε αυτό στον εαυτό του» είπε στην «Espresso» φίλος του και πρόσθεσε: «Την τελευταία μία εβδομάδα ήταν χαμένος. Δεν του είχα μιλήσει και τον έψαχνα. Τον τελευταίο μήνα είχε απομονωθεί κάπως από όλους. Δεν ξέρω αν είχε κάποια απογοήτευση και δεν μου το είχε πει. Πάντως δεν τον έβλεπα να είναι καλά το τελευταίο διάστημα».
Ο καθηγητής του ΤΕΙ Μεσολογγίου και πρόεδρος του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Διονύσης Καφούσιας μάς είπε πως επρόκειτο για ένα παιδί με ήθος και συνέπεια, το οποίο δεν είχε προκαλέσει και δεν αντιμετώπισε ποτέ πρόβλημα με κανέναν. «Τον βρήκε η καθαρίστρια το πρωί (χθες). Βρέθηκε στον πρώτο όροφο του κτιρίου της Διοίκησης Οικονομίας, το οποίο έχει μία μαρμάρινη σκάλα με μία κουπαστή, στην οποία το παιδί επέλεξε να δέσει το σχοινί και να κρεμαστεί δίπλα από το γραφείο μου. Κάθε βράδυ στις 20.00 η σχολή κλειδώνεται. Μάλλον το παιδί είχε μείνει μέσα και επέλεξε να αυτοκτονήσει με αυτόν τον τρόπο» δήλωσε στην «Espresso» ο κ. Καφούσιας και συμπλήρωσε συντετριμμένος: «Δυσκολεύομαι να συνειδητοποιήσω πως δεν θα ξαναδώ τον Δημήτρη, ο οποίος ήταν φοιτητής μου στο δέκατο εξάμηνο. Φέτος δεν ήρθε στις εξετάσεις. Σκέφτηκα πως μπορεί να ήταν πιεσμένος. Τον γνώριζα καλά γιατί εδώ είμαστε όλοι μία οικογένεια. Ηταν πολύ καλό παιδί, γεμάτο ευγένεια, αλλά κλειστός χαρακτήρας. Ειλικρινά στενοχωριέμαι πάρα πολύ. Θεωρώ πως ήθελε να μας πει κάτι και επέλεξε να αυτοκτονήσει μέσα στη σχολή».
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου