Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Αδιανόητο- Η Αθήνα ξανακάηκε… και ο Τόσκας συγχαίρει τον εαυτό του: «Δικαιωθηκα»!!!



Police-Voice blog ➤
Κουκουλοφόροι «έκαψαν» τα Εξάρχεια χθες το βράδυ, αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι για τον κ. Νίκο Τόσκα.
Κουκουλοφόροι πέταξαν μολότοφ και έβαλαν φωτιές σε κάδους με σκουπίδια να ξεχειλίζουν, αλλά ούτε αυτό είναι άξιο λόγο για τον κ. Νίκο Τόσκα.
Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με πέτρες στα ΜΑΤ, δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν, αλλά ούτε για αυτό υπάρχει μία κουβέντα από τον κ. Νίκο Τόσκα.
Το μόνο θέμα που απασχολεί τον κ. Τόσκα είναι η συγκέντρωση των αστυνομικών στα Εξάρχεια, η οποία είχε προγραμματιστεί την ίδια μέρα με τη συγκέντρωση των αντιεξουσιαστών, και την οποία απαγόρευσε.
Η σημερινή δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη είναι κατά κάποιον τρόπο, δήλωση υπεράσπισης των επεισοδίων. «Τα επεισόδια που έγιναν χθες το βράδυ στα Εξάρχεια αποδεικνύουν την ορθότητα της απόφασης για απαγόρευση της συγκέντρωσης των αστυνομικών» λέει, χαρακτηριστικά, και δεν αφήνει την ευκαιρία να επιτεθεί για μια ακόμη φορά στη ΝΔ και τους αστυνομικούς: «Το θέμα της συγκέντρωσης των αστυνομικών στην πλατεία Εξαρχείων ήταν μια προβοκάτσια ακροδεξιών κύκλων της Νέας Δημοκρατίας».
Αυτά ανέφερε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη στο περιθώριο της ημερίδας του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας για την Ισλαμιστική Ριζοσπαστικοποίηση και τρομοκρατία που γίνεται αυτή την ώρα στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

Το χρονικό των επεισοδίων στα Εξάρχεια
Νύχτα «μάχης» η αποψινή στα Εξάρχεια. Οι αντιεξουσιαστές, την ίδια μέρα που ακυρώθηκε η συμβολική συγκέντρωση αστυνομικών στην περιοχή μετά την απαγόρευση της κυβέρνησης, που επέλεξε να παραδώσει τα Εξάρχεια στους κουκουλοφόρους, πέταξαν μολότοφ, έβαλαν φωτιές σε κάδους με τα σκουπίδια να ξεχειλίζουν και πέταξαν πέτρες κατά των δυνάμεων των ΜΑΤ, που απάντησαν με ρίψη χημικών.
Η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική, σε συνδυασμό με την ζέστη και την μυρωδιά των σκουπιδιών που ήταν ακόμα αμάζευτα, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι της περιοχής να υποφέρουν μέσα στα σπίτια τους και να μην μπορούν να αναπνεύσουν.
Η ένταση ξεκίνησε από νωρίς το βράδυ της Πέμπτης γύρω από το Πολυτεχνείο: Λίγα λεπτά πριν από τις 21:30, αντιεξουσιαστές έριξαν μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις, που απάντησαν με χημικά.
Περίπου στις 11 το βράδυ ομάδα νεαρών επιτέθηκε με πέτρες στη διμοιρία των ΜΑΤ που βρίσκεται έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χ.Τρικούπη με αποτέλεσμα να τραυματισθούν δύο αστυνομικοί.
Η Πατησίων έμεινε κλειστή για την κυκλοφορία από το ύψος των Χαυτείων και στα δύο ρεύματα περίπου από τις εννιάμισι το βράδυ και μία ώρα αργότερα άνοιξε στο ρεύμα προς τα Χαυτεία.
Η ένταση στις 10.15′ το βράδυ μεταφέρθηκε στην οδό Μπουμπουλίνας όπου αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν εκ νέου με πέτρες και μολότοφ στους αστυνομικούς, οι οποίοι έριξαν και πάλι χημικά. Στην Μπουμπουλίνας κάηκε ένα αυτοκίνητο.
Η Πατησίων άνοιξε για την κυκλοφορία λίγο μετά τις δέκα και μισή το βράδυ, ενώ εστίες έντασης παρέμεναν στους δρόμους πίσω από το Πολυτεχνείο.
Οι αντιεξουσιαστές είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα στην πλατεία των Εξαρχείων με αφορμή το άνοιγμα του «αντιεξουσιαστικού ΚΕΠ» – παρά, φυσικά, την απαγόρευση των συγκεντρώσεων, που ίσχυσε τελικά, μόνο για την εκδήλωση που είχε εξαγγείλει η Ομοσπονδία των αστυνομικών.
Λίγο μετά, σε μια προφανή επίδειξη δύναμης, μια μικρή ομάδα μπήκε στο Πολυτεχνείο και από εκεί άρχισε τις εφόδους προς τις αστυνομικές δυνάμεις. Το κλίμα ήταν ηλεκτρισμένο και έτσι από νωρίς το απόγευμα είχαν τροποποιηθεί τα δρομολόγια των λεωφορείων και των τρόλεϊ ώστε να μην περνούν έξω από το Πολυτεχνείο.
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου