Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Σκληρή επίθεση του Σούλτς στον Σόιμπλε: «Αυτός ευθύνεται για τη φτώχεια στην Ελλάδα»

Σκληρή επίθεση του Σούλτς στον Σόιμπλε: «Αυτός ευθύνεται για τη φτώχεια στην Ελλάδα»


Police-Voice blog ➤
«O Σόιμπλε ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την επιβολή της 13ης περικοπής συντάξεων. Και ενώ χιλιάδεςοικογένειες βυθίζονται ακόμα πιο βαθιά στη φτώχεια, ο Σόιμπλε καταγράφει ταυτόχρονα χοντρά κέρδη από τους τόκους» τους οποίους πληρώνει η Ελλάδα για τα δάνεια της βοήθειας, δήλωσε ο υποψήφιος σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος Μάρτιν Σούλτς κατά την παρουσίαση των θέσεών του, ενόψει των εκλογών του Σεπτεμβρίου.

Βέλγος οικονομολόγος: Η Γερμανία συσσωρεύει κέρδη σε βάρος της Ελλάδας


Με την προβολή ενός βίντεο animation για το ελληνικό χρέος, ξεκίνησε η εκδήλωση της Επιτροπής Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος, στον κινηματογράφο Δεξαμενή στο Κολωνάκι με επίθεση στη Γερμανία.
Το βίντεο που δημιούργησαν ο επιστημονικός συντονιστής της Επιτροπής Ερίκ Τουσέν και οι συνεργάτες του, περιγράφει με απλό και κατανοητό τρόπο τι συνέβη στην Ελλάδα από την δεκαετία του 1980 και πώς η χώρα έφτασε στα μνημόνια και τη χρεοκοπία, ενώ αναφέρει πως τις επιπτώσεις από τις πολιτικές λιτότητας που διαπνέουν τα μνημόνια, υφίστανται σχεδόν όλοι οι ευρωπαίοι πολίτες και όχι μόνο οι Έλληνες.
Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο ίδιος ο Ερίκ Τουσέν, ο οποίος εξέφρασε τη χαρά του για τη συμμετοχή του σε μια εκδήλωση όπου «οι Έλληνες ενωμένοι τάσσονται κατά της αδικίας που τους έχει επιβληθεί». Ο κ. Τουσέν υπογράμμισε πως η Γερμανία, η κυβέρνησή της και οι μεγάλες γερμανικές επιχειρήσεις, συσσωρεύουν κέρδη σε βάρος της Ελλάδας.
Πρόσθεσε δε, πως στο γερμανικό κοινοβούλιο δόθηκαν επίσημα στοιχεία για τα κέρδη που αποκόμισε η Γερμανία από τον δανεισμό της Ελλάδας, το ύψος των οποίων αγγίζει μόνο το 2010 τα 400 εκατομμύρια, ενώ το Βερολίνο κέρδισε 1 δισ. ευρώ από τίτλους που αποκόμισε από την ΕΚΤ.
Ο κ. Τουσέν είπε πως από την κρίση της Ελλάδας δεν κέρδισε μόνο η Γερμανία αλλά και άλλες χώρες της κεντρικής Ευρώπης, καθώς η ανησυχία έστειλε πολλά κεφαλαία πως το ευρωπαϊκό κέντρο και με αυτό τον τρόπο η Γερμανία εξοικονόμησε 70 δισ. ευρώ για να χρηματοδοτήσει το δικό της χρέος. Καταλήγοντας, εκτίμησε πως η κυβέρνηση του Τσίπρα θα έπρεπε να έχει σταματήσει την αποπληρωμή του χρέους ήδη από τον Φεβρουάριο του 2015.

Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου