Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

ΠΥΡ ΚΑΤΑ ΒΟΥΛΗΣΗ!- ΠΟΛΕΜΟΣ ΗΠΑ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ ΜΕ ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΜΑΧΗΤΙΚΟΥ!- ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ (ΒΙΝΤΕΟ)

ΠΥΡ ΚΑΤΑ ΒΟΥΛΗΣΗ!- ΠΟΛΕΜΟΣ ΗΠΑ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ ΜΕ ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΜΑΧΗΤΙΚΟΥ!- ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ (ΒΙΝΤΕΟ)


Police-Voice blog ➤
Σε μια ιστορική ευκαιρία για τα ελληνικά συμφέροντα εξελίσσεται η υπόγεια μάχη ΗΠΑ-Τουρκίας που παραλίγο να οδηγήσει και σε πτώση τουρκικού μαχητικού με το Αμερικανικό αεροπλανοφόρο «USS George H.W. Bush»  να μπλοκάρει την συχνότητα τουρκικών μαχητικών που πετούσαν στην περιοχή της Κυπριακής ΑΟΖ και τους Τούρκους χειριστές να χάνουν τον προσανατολισμό τους. Οι Αμερικανοί μη γνωρίζοντας το είδος αλλά και το εύρος πιθανής αντίδρασης της Τουρκίας χρησιμοποίησαν τα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου και έθεσαν εκτός μάχης τους Τούρκους πιλότους.
Μάταια οι Τούρκοι χειριστές που ασκούντο στα Κατεχόμενα προχώρησαν σε απόπειρα να πετάξουν πάνω από το Οικόπεδο 11 και δίπλα από τη Πλατφόρμα που έστησε το «WEST CAPELIA» προχωρώντας σε εικονική προσβολή.
Είχαν προηγηθεί ευθείες απειλές από ΗΠΑ και Γαλλία προς την Τουρκία Στις επαφές που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ τρίτων χωρών και της Τουρκίας, η Άγκυρα φέρεται να έδωσε διαβεβαιώσεις για τη συμπεριφορά της. Αλλά δεν έπεισε. Νωρίτερα, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Τζέιμς Ματίς σχολίασε αρνητικά την αγορά από την Τουρκία των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων S-400.
«Τα συστήματα δεν μπορούν να ολοκληρωθούν στην υπάρχουσα υποδομή του ΝΑΤΟ» σημείωσε ακόμη ο Μάτις προειδοποιώντας παράλληλα την Τουρκία ότι οι ΗΠΑ είναι εναντίον αυτής της αγοράς, γιατί τα ρωσικά πυραυλικά συστήματα που θα αγοράσει δεν θα μπορέσουν να συνδεθούν με την αντιαεροπορική Άμυνα του ΝΑΤΟ.
«Το πρόβλημα είναι ότι τα δύο συστήματα δεν θα διασυνδεθούν ποτέ και το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας θα πρέπει να εξετάσει πως θα διευθετήσει την εξέλιξη αυτή», είπε. Σχετικά με το εάν οι ΗΠΑ έχουν εγκρίνει αυτήν την αγορά, ο Ματίς απάντησε:
«Είναι μια απόφαση της ίδιας της Άγκυρας». Το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα δεν θα ολοκληρωθεί στο ΝΑΤΟικό σύστημα Αεράμυνας όπως άλλωστε έχει ήδη ανακοινωθεί από Τούρκους επισήμους, αλλά στο εθνικό Τουρκικό. Επιπρόσθετα οι S-400 Triumf της Τουρκίας δεν θα είναι εξοπλισμένοι με σύστημα IFF. Σύμφωνα όμως με πληροφορίες από τη Μόσχα, πολύ γρήγορα θα παραδοθούν δύο ετοιμοπαράδοτες Μοίρες αντιαεροπορικών συστημάτων S-400 Triumf που είχαν κατασκευαστεί για τη Ρωσία ενώ 300 Ρώσοι και Τούρκοι αρχίζουν άμεσα την εκπαίδευση στο Αστραχάν.
Σε χρόνο ρεκόρ δύο μηνών το πολύ δύο μηνών (άλλες πληροφορίες αναφέρουν τον επόμενο μήνα) οι S-400 θα σκεπάσουν το Αιγαίο και η χρονική στιγμή δεν είναι ίσως τυχαία. Η γεώτρηση θα συνεχίζεται στην Κυπριακή ΑΟΖ και θα βρίσκεται στην κορύφωση της. Φαίνεται ότι η ελληνική κυβέρνηση γνωρίζει πως η Τουρκία ετοιμάζεται για επιθετική κίνηση και αξιολογεί ως μόνο σύμμαχο της χώρας αυτή τη στιγμή τις ΗΠΑ. Κάτι που το έχουν δηλώσει άλλωστε και κυβερνητικά στελέχη.
Η τουρκική νευρικότητα για το ενεργειακό παιχνίδι στην Ανατολική Μεσόγειο και τις καλά υπολογισμένες κινήσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας στον συγκεκριμένο τομέα ήταν δεδομένη πολύ πριν το γεωτρύπανο του «West Capella» φθάσει στο οικόπεδο 11 για να αρχίσει τις προγραμματισμένες γεωτρήσεις σε αναζήτηση φυσικού αερίου, το οποίο υπολογίζεται ότι αποτελεί μέρος του γιγαντιαίου αιγυπτιακού κοιτάσματος Ζορ. Οι Τούρκοι ήδη πριν από την αποτυχία των διαπραγματεύσεων του Κραν-Μοντανά είχαν διαμηνύσει ότι «ενεργειακό παιχνίδι» στην Ανατολική Μεσόγειο δίχως τη συμμετοχή τους θα πρέπει να αποκλείεται. Μέσω του Μπεράτ Αλμπαϊράκ, υπουργού Ενέργειας και γαμπρού του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχουν προαναγγείλει προμήθεια γεωτρύπανου και πλατφόρμας για έρευνες.
Εξ όσων προκύπτουν έως αυτή τη στιγμή, οι Τούρκοι δεν ενδιαφέρονται για το οικόπεδο 11, ωστόσο θεωρούν αδιαμφισβήτητη την κυριαρχία τους στο τεμάχιο 6, το οποίο βρίσκεται βορειότερα και έχει, επίσης, παραχωρηθεί στη γαλλοϊταλική κοινοπραξία Total – Eni. Οι τουρκικές ασκήσεις και διεκδικήσεις σε μια περιοχή η οποία ξεκινά πέντε μίλια δυτικά της Πάφου και φθάνει να περιλαμβάνει σχεδόν όλη την περιοχή από εκεί έως τον 28ο μεσημβρινό, ο οποίος τέμνει νοητά τη Ρόδο στη μέση, δεν αποτελούν νέα πρακτική αλλά συνιστούν επανάληψη παγίων απόψεων, γνωστών στην Αθήνα και τη Λευκωσία.
Ψύχραιμοι αναλυτές τονίζουν ότι προς το παρόν η Τουρκία δεν μπορεί να αντιδράσει με κάποιον επιθετικό τρόπο στις γεωτρήσεις του οικοπέδου 11. Πιθανή απόφαση για επέκταση των γεωτρήσεων και σε άλλα οικόπεδα που έχουν παραχωρηθεί νομίμως από την Κυπριακή Δημοκρατία σε ενεργειακές εταιρείες (οι οποίες αποτελούν υποκείμενο Διεθνούς Δικαίου με σαφώς ορισμένες υποχρεώσεις αλλά και δικαιώματα) θα άλλαζε ξανά τα δεδομένα.
Επί της ουσίας, πάντως, ο διεθνής παράγων φαίνεται ότι δεν ήθελε να αφήσει την έναρξη των γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ στην τύχη. Οι Γάλλοι έστειλαν μια ολοκληρωμένη ομάδα επιφανείας, με φρεγάτες ανθυποβρυχιακού και αντιαεροπορικού πολέμου («Chevalier Paul» και «Languedoc») που κατέπλευσαν τόσο στο λιμάνι της Λεμεσού όσο και περί το γεωτρύπανο. Σημειώνεται ότι λίγο νωρίτερα (8-11 Ιουλίου) το γαλλικό πολεμικό ναυτικό πραγματοποίησε στην περιοχή κοινή άσκηση με την Αίγυπτο με την ονομασία «Cleopatra ’17».
Η βάση της Σούδας Η Αθήνα παρακολουθεί την κατάσταση στην περιοχή δίχως, προφανώς, να επεμβαίνει. Μια μικρή άσκηση έρευνας και διάσωσης που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα σε κανονιοφόρο που επέστρεφε από τα ανοικτά του Λιβάνου όπου βρίσκεται σε εξέλιξη αποστολή του ΟΗΕ με κυπριακά πλωτά μέσα είναι απολύτως συνήθης και κατά καιρούς επαναλαμβανόμενη.
Στην Αθήνα φαίνεται ότι αποδίδεται μεγαλύτερη σημασία στους τρόπους αύξησης της συνεργασίας με τις δυτικές δυνάμεις και δη τις ΗΠΑ, που αναζητούν ασφαλή αγκυροβόλια στην Ανατολική Μεσόγειο.Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας έχει καταλήξει στην απόφαση ότι η ανανέωση της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (Mutual Defense Cooperation Agreement – MDCA) μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ θα παραμείνει ετήσια και δεν θα επεκταθεί σε πέντε χρόνια ή περισσότερα χρόνια. Αντιθέτως, ο κ. Τσίπρας φέρεται να αναγνωρίζει την ολοένα και πιο στενή στρατιωτική συνεργασία ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ελλάδα.
Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι, εκτός από το ζήτημα της ανανέωσης, η ανάπτυξη των εγκαταστάσεων της Σούδας μπορεί να γίνει κανονικά. Η Τουρκία ζήτησε δύο πράγματα από τις ΗΠΑ: Μερίδιο από τα κοιτάσματα και να μπει στη Β.Συρία σκοτώνοντας τους Κούρδους YPG. Δεν πήρε τίποτα μέχρι στιγμής και ο πόλεμος πλησιάζει σε Αιγαίο-Κύπρο. Μια πολεμική εμπλοκή και αποκαθήλωση του Ρ.Τ.Ερντογάν θα βολέψει και τις ΗΠΑ γι αυτό και η εντολή έρχεται και η μέρα που ανοίξουμε πυρ είναι πολύ κοντά. Δείτε το βίντεο από Τουρκία.
Στην έναρξη της κρίσης με το Κατάρ, το CNN ανακοίνωσε ότι αξιωματούχοι των ΗΠΑ πιστεύουν ότι οι Ρώσοι χάκερ έχουν «φυτέψει»  ψευδή ιστορία ειδήσεων με σκοπό να στοχοποιηθεί το Κατάρ να ανέβουν οι τιμές του πετρελαίου και να κερδίσει δισ  δολάρια η Ρωσία. Μάλιστα στη Ντόχα προσγειώθηκαν εκτάκτως πράκτορες του FBA και της MI6.
Όντως κατά την έναρξη των κυρώσεων που επέβαλαν ΝΑΤΟ-ΕΕ-ΗΠΑ στη Ρωσία, οι χαμηλές τιμές πετρελαίου σε συνεργασία τότε με το Κατάρ, Σ.Αραβία κτλ αποτελούσαν προϋπόθεση για την διάλυση της ρωσικής οικονομίας και την καθυστέρηση ή αναβολή του μεγάλου ρωσικού προγράμματος επανεξοπλισμού.
Η Μόσχα επιτάχυνε μια κρίση με το Κατάρ; Είναι γεγονός ότι την βόλευε η εξέλιξη αυτή. Το Κατάρ ήδη της πρόσφερε δισ για να έχει την πλήρη υποστήριξη της.
Οχι μόνο σε ότι αφορά το Κατάρ αλλά και για την Τουρκία την ίδια… O Ρ.Τ.Ερντογάν διαλέγει συμμαχίες και πλέον όλα τα ζητήματα είναι ανοιχτά και πάνω στο τραπέζι. Κούρδοι, αγωγοί πετρελαίου,, Κυπριακή ΑΟΖ, Κατάρ που είναι ο χρηματοδότης του.
Θα διαπράξει την προδοσία ο Ερντογάν για την οποία λέγεται; Θα πάρει ανταλλάγματα για το Κουρδικό κράτος από ΗΠΑ για το Αιγαίο και την Κυπριακή ΑΟΖ ώστε να παρατήσει τη Μόσχα; Οι Ρώσοι πριν λίγο καιρό βρέθηκαν πάνω στο Barbaros, τι θα κάνουν οι ΗΠΑ αν το χοντρύν περαιτέρω οι Τούρκοι; Θα δώσουν ανταλλάγματα για να κάνουν «κωλοτούμπα» ή θα τους βγάλουν εκτός ΝΑΤΟ;
Στη Μόσχα πραγματοποιήθηκε συμβούλιο ασφαλείας και ο λόγος είναι αυτό που «βλέπουν» να έρχεται.
«Eνας πολύ μεγάλος πόλεμος στη Μ.Ανατολή να αρχίσει από ένα μικρό κράτος. Ετσι έπρεπε να εξεταστούν όλα τα ενδεχόμενα».
Το Κατάρ είναι στο τέλος του μονοπατιού του θανάτου που συμπεριλαμβάνει τα Στενά του Βοσπόρου, την διώρυγα του Σουέζ και τα Στενά του Ορμούζ.
Η διώρυγα του Σουέζ
Η διώρυγα του Σουέζ είναι μια πολύ σημαντική θαλάσσια διαδρομή για πάρα πολλά χρόνια. Συνδέει Μεσόγειο και Ερυθρά Θάλασσα. Ήδη υπάρχουν πληροφορίες ότι η Αίγυπτος θα κλείσει την Διώρυγα του Σουέζ στα καταριανά πλοία που μεταφέρουν LNG και θα επιτρέπει τα υπόλοιπα με προορισμό την Ευρώπη. Οι τιμές θα ανεβούν δραματικά μαζί με τις απαιτήσεις της ευρωπαϊκής ηπείρου. Κερδισμένοι Ρωσία και ΗΠΑ. Σύμφωνα με αναφορές της Nomura οι τιμές θα ανέβουν.
 Το Στενό του Βοσπόρου
Το Στενό του Βοσπόρου είναι ένα από τα δύο τουρκικά Στενά, που συνδέει τη Μαύρη Θάλασσα με τη Μεσόγειο Θάλασσα μέσω της θάλασσας του Μαρμαρά. Πρόκειται για μια σημαντική θαλάσσια διαδρομή που συνδέει το Ευρωπαϊκό δίκτυο θαλάσσιων με την Ασία και ως εκ τούτου έχει πολύ μεγάλη σημασία στον παγκόσμιο ναυτιλιακό τομέα.
Το Στενό του Ορμούζ
Τοποθετημένο αρκετά στρατηγικά, το Στενό Ορμούζ συνδέει τον Κόλπο του Ομάν με τον Περσικό κόλπο στην Μέση Ανατολή. Είναι μια ευρέως χρησιμοποιούμενη θαλάσσια οδός, τόσο για τα εισερχόμενα πλοία από τις δυτικές χώρες, όσο και για τα φορτηγά πλοία εξερχόμενα για τη Δύση.
Οι υπηρεσίες ασφάλειας των ΗΠΑ πιστεύουν ότι Ρώσοι χάκερς παραβίασαν το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Κατάρ διαδίδοντας ηλεκτρονικά ψευδείς ειδήσεις οι οποίες συντέλεσαν στην κλιμάκωση της κρίσης μεταξύ του εμιράτου και των λοιπών αραβικών χωρών του Περσικού Κόλπου και της ευρύτερης Μέσης Ανατολής.
Πληροφορίες που έχουν συλλέξει οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες αφήνουν να εννοηθεί ότι Ρώσοι χάκερς βρίσκονται πίσω από την ηλεκτρονική επίθεση, η οποία αναφέρθηκε από την κυβέρνηση του Κατάρ πριν από δύο εβδομάδες, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους.
Το Κατάρ αποτελεί μία περιοχή ειδικής στρατηγικής σημασίας για τα αμερικανικά συμφέροντα στην περιοχή του Περσικού Κόλπου, καθώς φιλοξενεί μία από τις μεγαλύτερες αμερικανικές αεροπορικές βάσεις, με πρωταγωνιστικό ρόλο στην διεξαγωγή επιχειρήσεων αεροπορικού βομβαρδισμού κατά στόχων του Ισλαμικού Κράτους στην Συρία, αλλά και το Ιράκ.
Η νέα καταγγελία για την εμπλοκή Ρώσων χάκερς σε μία υπόθεση που προκαλεί ανησυχία για τις εξελίξεις στην περιοχή του Περσικού Κόλπου, ενισχύει τις υποψίες των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών και των αρχών ασφαλείας σχετικά με τον ρόλο της Ρωσίας και την αξιοποίηση τακτικών κυβερνοπολέμου κατά συμμάχων των ΗΠΑ.
Οι αμερικανικές υπηρεσίες εκτιμούν ότι είναι οι ίδιες πρακτικές που η Ρωσία αξιοποίησε για την εμπλοκή της στην προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, το 2016.
Σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις, ο στόχος της Μόσχας εντοπίζεται στην πρόκληση «ρηγμάτων» στις συμμαχίες των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, ενώ παρόμοιες καταγγελίες έχουν γίνει για ρωσική ηλεκτρονική εμπλοκή στην Γαλλία, στη Γερμανία, αλλά κι άλλες χώρες. 
Τόσο το FBI, όσο και η CIA αρνήθηκαν να σχολιάσουν την υπόθεση αυτή, ενώ η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη σύμφωνα με εκπρόσωπο της πρεσβείας του Κατάρ στην Ουάσιγκτον, ενώ τα αποτελέσματά της αναμένεται να δημοσιοποιηθούν σύντομα.
Σύμφωνα με την κυβέρνηση του Κατάρ, ειδησεογραφική αναφορά του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων στις 23 Μαΐου, απέδωσε λανθασμένα δήλωση του εμίρη της χώρας με φιλικό σχόλιο για το Ιράν και το Ισραήλ, αλλά και σχόλιο σχετικά με τη διάρκεια της παραμονής του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ σεΐχης Μοχάμεντ Μπιν Αμπντουραχμάν αλ Θάνι δήλωσε στο CNN ότι το FBI έχει επιβεβαιώσει την κυβερνοεπίθεση, αλλά και την διασπορά ψευδών ειδήσεων.
«Οι κατηγορίες που μας αποδίδονται στηρίζονται στην παραπληροφόρηση και κατά την άποψή μας, η κρίση προκλήθηκε από την παραπληροφόρηση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ΥΠΕΞ του Κατάρ στην Μπέκι Άντερσον του CNN.
«Επειδή η κρίση ξεκίνησε από κατασκευασμένες ειδήσεις που διοχετεύτηκαν στο εθνικό πρακτορείο ειδήσεων μας, το οποίο δέχθηκε ηλεκτρονική επίθεση κι αυτό έχει επιβεβαιωθεί από το FBI».
Το υπουργείο Εσωτερικών του Κατάρ συνεργάζεται τόσο με το FBI, όσο και με την Εθνική Εγκληματολογική Υπηρεσία της Βρετανίας για την διερεύνηση της υπόθεσης ηλεκτρονικής επίθεσης στο Κρατικό Πρακτορείο Ειδήσεων του Κατάρ, σύμφωνα με εκπρόσωπο της κυβέρνηση και υπουργό Εσωτερικών του εμιράτου, σεΐχη Σαίφ Μπιν Άχμεντ Αλ-Θάνι.
“Το υπουργείο των Εσωτερικών θα δημοσιοποιήσει το αποτέλεσμα των ερευνών, μόλις αυτές ολοκληρωθούν,” δήλωσε ο ίδιος στο CNN.
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ έγραψε χθες στο Twitter σχετικά με τις εξελίξεις γύρω από το Κατάρ: «Είναι πολύ καλό να διαπιστώνω ότι η επίσκεψή μου στην Σαουδική Αραβία με τον βασιλιά κι άλλες 50 χώρες αρχίζει ν’ αποδίδει καρπούς».
«Είπαν ότι θα λάβουν μέτρα σχετικά με τον τερματισμό χρηματοδότησης του εξτρεμισμού και η αναφορά αυτή, είχε ως στόχο το Κατάρ. Προφανώς, πρόκειται για την αρχή του τέλους της φρίκης της τρομοκρατίας, ανέφερε ο Τραμπ σε μια σειρά από αναρτήσεις του, στο Twitter εκφράζοντας την υποστήριξή του στον αποκλεισμό έναντι του Κατάρ και υιοθετώντας τις κατηγορίες για την οικονομική υποστήριξη του εμιράτου, προς τους τρομοκράτες, τις οποίες απορρίπτει το εμιράτο.
Το Κρεμλίνο απέρριψε τις κατηγορίες των Ηνωμένων Πολιτειών για πειρατεία από ρώσους χάκερ του πρακτορείου ειδήσεων του Κατάρ, με τη ρωσική προεδρία να λέει ότι «είναι αστείο» να αντιδρά σε επιθέσεις που δεν στηρίζονται σε «καμία απόδειξη».
«Είναι γελοίο να αντιδράσουμε σε κουτσομπολιά που δεν στηρίζονται σε καμία απόδειξη. Αυτού του τύπου οι κατηγορίες υποτιμούν εκείνους που τις εκτοξεύουν», δήλωσε ο Αντρέι Κρούτσκικ, ο σύμβουλος του Βλαντίμιρ Πούτιν για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax.
«Δυστυχώς, (οι Αμερικανοί) δεν επινοούν κάτι καινούριο και αυτός είναι ο λόγος που, ό,τι κι αν συμβεί, μιλάνε για χάκερ. Είναι πάντοτε το ίδιο σλόγκαν, δεν υπάρχει, όπως κάθε φορά, καμία απόδειξη και τα συμπεράσματα προκύπτουν πριν ακόμα διεξαχθεί η έρευνα», πρόσθεσε ο Κρούτσκικ.
Η  Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα την ίδια στιγμή αυξάνουν την πίεση στο Κατάρ, επιμένοντας ότι οι διπλωματικές και οικονομικές σχέσεις δεν θα αποκατασταθούν μέχρι το μικρό αυτό κράτος του Κόλπου διαλύσει όλους τους δεσμούς με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, τη Χαμάς και το Ιράν.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, Adel al-Jubeir, ο οποίος πρόκειται να συναντηθεί  στο Βερολίνο με τον Γερμανό ομόλογό του την Τετάρτη, δήλωσε ότι εναπόκειται στο Κατάρ, το οποίο αρνείται τη χρηματοδότηση εξτρεμιστικών ομάδων, να αναλάβει δράση για την υλοποίηση όλων των απαιτούμενων μέτρων για την επαναφορά των δεσμών  με τους γείτονές του.
«Κανείς δεν θέλει να βλάψει το Κατάρ. Πρέπει να επιλέξει η κυβέρνηση της χώρας αν θα  κινηθεί προς μία κατεύθυνση ή προς την  άλλη κατεύθυνση. Πήραμε αυτήν την απόφαση  με μεγάλο πόνο, ώστε να κάνουμε κατανοητό στους Καταριανούς  ότι αυτές οι πολιτικές δεν είναι βιώσιμες και πρέπει να αλλάξουν», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Σαουδάραβας υπουργός οποίος  υποστήριξε ότι το Κατάρ υπονόμευε την Παλαιστινιακή Αρχή και την Αίγυπτο με την υποστήριξη της Χαμάς και της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.
«Θέλουμε να δούμε το Κατάρ να εφαρμόζει τις υποσχέσεις που έκανε πριν από μερικά χρόνια όσον αφορά την υποστήριξη των εξτρεμιστικών ομάδων, των εχθρικών μέσων ενημέρωσης και των παρεμβάσεων στις υποθέσεις άλλων χωρών», συνέχισε ο ίδιος.
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΑΕ, Ανουάρ Γκάργκας, απειλούσε ότι θα βάλει περισσότερα εμπόδια αν κριθεί  απαραίτητο και είπε ότι το Κατάρ χρειάζεται να κάνει «σιδερένιες» δεσμεύσεις για να αλλάξει τις πολιτικές και την χρηματοδότηση των τζιχαντιστών .
Τα ΗΑΕ  απειλούν επίσης οποιονδήποτε δημοσιεύσει ή εκφράσει συμπάθεια προς το Κατάρ με έως και 15 χρόνια φυλάκισης , ενώ  απαγορεύει ε την είσοδο και την  βίζα  σε οποιονδήποτε κάτοικο  του Κατάρ.
«Αυστηρή και αποφασιστική δράση θα ληφθεί εναντίον όσων εκφράζουν συμπάθεια ή οποιαδήποτε μορφή προκατάληψης προς το Κατάρ ή εναντίον όσων αντιτίθενται στη θέση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, είτε μέσω κοινωνικών μέσων είτε μέσω οποιασδήποτε γραφής, οπτικής ή λεκτικής μορφής», ανέφερε στο πρακτορείο ειδήσεων Gulf News, ο γενικός εισαγγελέας , Χαμάντ Σαϊφ αλ-Σάμσι.
Ο Αμερικανός ΥΠΑΜ  James Mattis, μίλησε επίσης με τον ομόλογό του στο Κατάρ για να εκφράσει τη δέσμευσή του για την ασφάλεια του Κόλπου. Το Κατάρ φιλοξενεί 10.000 στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ στο al-Udeid,  περιφερειακό στρατιωτικό αρχηγείο των ΗΠΑ και βάση για επιθετικές επιχειρήσεις κατά του Isis στη Συρία και το Ιράκ.
Η κρίση αυτή είναι η χειρότερη που πλήττει τα κράτη του Κόλπου εδώ και 30 χρόνια και έχει τις ρίζες της στην  αντιπαλότητα μεταξύ του Ιράν και της Σαουδικής Αραβίας.
Η στήριξη της Σαουδικής Αραβίας από τον Τραμπ  πιστεύεται ότι εξουσιοδότησε το Ριάντ να δράσει κατά του Κατάρ , το οποίο πιστεύεται  ότι υποστήριζε υπερβολικά τη Μουσουλμανική Αδελφότητα και δεν αντιτίθονταν επαρκώς στο Ιράν.
Με πληροφορίες από pentapostagma.gr,kathimerini.gr
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου