Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

ΑΓΡΙΑ ΣΥΜΠΛΟΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΡΟΜΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΜΕ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ

ΑΓΡΙΑ ΣΥΜΠΛΟΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΡΟΜΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΜΕ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ


Police-Voice blog ➤
Το μπελά τους βρήκαν σήμερα το πρωί δύο αστυνομικοί της Αμεσης Δράσης οι οποίοι μετά από παράπονα περιοίκων έσπευσαν στον οικισμό των Ρομά στη Νέα Σμύρνη της Λάρισας για να τους ζητήσουν να σταματήσουν τη μουσική σε γλέντι που συνεχιζόταν από το προηγούμενο βράδυ σε μεγάλη ένταση.
Οι αστυνομικοί δέχθηκαν επίθεση από νεαρούς ρομά με αποτέλεσμα να χρειαστεί να μεταφερθούν στο νοσοκομείο για να τους προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες.
Στο μεσοδιάστημα πρόλαβαν να ενημερώσουν με τον ασύρματο για την επίθεση που δέχθηκαν και στον οικισμό έσπευσαν δυνάμεις της ΟΠΚΕ, της ομάδας ΔΙΑΣ αλλά και περιπολικά της αστυνομίας που ξεκίνησαν τις προσαγωγές Ρομά που συμμετείχαν στα επεισόδια.
Τα επεισόδια συνεχίστηκαν και κατά την προσπάθεια των αστυνομικών να κάνουν προσαγωγές, ενώ στην περιοχή εμφανίστηκαν ακόμη πιο ισχυρές δυνάμεις που συνέχισαν μέχρι και το απόγευμα τις προσαγωγές.
Αυτή την ώρα τα πνεύματα έχουν ηρεμήσει, ενώ και οι δύο αστυνομικοί αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες βγήκαν από το νοσοκομείο.

Η ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥΣ


Η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας με ανακοίνωσή της, επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ του paidis.com, καταδικάζει την απρόκλητη επίθεση που δέχθηκε σήμερα 23-7-2017 ώρα 07:00, πλήρωμα περιπολικού της Άμεσης Δράσης, στη συνοικία της Νέας Σμύρνης, από περίπου είκοσι (20) Ρομά,

με αποτέλεσμα το τραυματισμό του και τη διακομιδή του στο Νοσοκομείο.


 
Οι παραβατικές συμπεριφορές στη περιοχή από, κυρίως, νεαρούς Ρομά, βαίνουν σταθερά αυξανόμενες. Ως θεσμικοί εκπρόσωποι των Αστυνομικών  δηλώνουμε απερίφραστα ότι επ’ ουδενί δεν είμαστε διατεθειμένοι  να επιτρέψουμε τη δημιουργία «άβατων» στη περιοχή μας.

Ζητούμε από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας την εφαρμογή ενός σοβαρού σχεδίου αστυνόμευσης της περιοχής, το οποίο δε θα εφαρμόζεται κατά το δοκούν, ανάλογα με το αν έχει ποδοσφαιρικό αγώνα ή άλλα μέτρα.

Ζητούμε από τους τοπικούς άρχοντες να στηρίξουν τη προσπάθεια της Αστυνομίας, δείχνοντας με τη στάση τους τη μηδενική ανοχή της Πολιτείας σε φαινόμενα ανομίας και ότι πλέον η ηρεμία  και ο σεβασμός των δικαιωμάτων των υπολοίπων κατοίκων της περιοχής είναι υπεράνω των εκλογών και των ψήφων……

Τα ανωτέρω θα πρέπει να καταστήσουν σαφές στους «ψευτόνταήδες», ότι στα πλαίσια της Δημοκρατίας, σεβασμός και δικαιώματα είναι έννοιες αμφίδρομες, που δεν αφορούν μόνο τον Αστυνομικό, αλλά και τον ελεγχόμενο, καθώς επίσης ότι η συντεταγμένη Πολιτεία θα είναι αμείλικτη μαζί τους και εφόσον δεν αλλάξουν συμπεριφορά, θα υπάρχει μηδενική ανοχή και τα κρατητήρια θα γίνουν δεύτερο σπίτι τους.

Ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση στους συναδέλφους, δηλώνοντας την αμέριστη στήριξή μας, σε ότι χρειαστούν.
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου