Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

Στις φλόγες τα ελληνικά χωριά στην Βορ.Ηπειρο ! Νέα βοήθεια από την Ελλάδα στην Αλβανια ! !

Στις φλόγες τα ελληνικά χωριά στην Βορ.Ηπειρο !  Νέα βοήθεια από την Ελλάδα στην Αλβανια ! !


Police-Voice blog ➤
Συνεχίζει το καταστροφικό της έργο η φωτιά που έχει ξεσπάσει στα χωριά της της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία. Η Ελλάδα έχει ήδη στείλει , και το ίδιο θα κάνει και την Κυριακή το πρωί.

Η ελληνική κυβέρνηση ανταποκρίθηκε σε αίτημα των αλβανικών αρχών προς την Ε.Ε. για βοήθεια και εκτός από τα δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη CL 415, που έστειλε προχθές, σήμερα μετά το μεσημέρι έφυγαν και τρία οχήματα με έξι πυροσβέστες, τα οποία επιχειρούν ήδη στην περιοχή της ελληνικής μειονότητας.
Αύριο το πρωί θα περάσουν στην Αλβανία άλλα τέσσερα οχήματα από την Κακαβιά, τα οποία επίσης θα αναπτυχθούν στην περιοχή.

Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις κατάσβεσης στην Δρόπολη, ενίσχυση με 2 πυροσβεστικά και 2 πέτζετελ από τα Γιάννενα 
Πηγή: Himara.gr | Ειδήσεις απ' την Βόρειο Ήπειρο
Ασταμάτητο δείχνει το μέτωπο της φωτιάς στην περιοχή της Δρόπολης καθώς συνεχίζει να καίει για 5η συνεχόμενη ημέρα. Αυτή την στιγμή στο χωριό Σωφράτικα της Δρόπολης επιχειρούν 2 ελληνικά πυροσβεστικά οχήματα που κατέφθασαν από την Περιφέρεια Ιωαννίνων.
Στο χωριό Κρά δυο ελληνικά πέτζετελ κάνουν διαρκείς ρίψης νερού στο πύρινο μέτωπο.
Ένα νέο μέτωπο καίει στο χωριό Λυκομίλι της Δρόπολης ακριβώς δίπλα από τα ελληνοαλβανικά σύνορα της Κακαβιάς σε πλαγιά με έντονη θαμνώδη βλάστηση.

Δύο ελληνικά καναντέρ κάνουν ρίψεις στην Ελληνκη Μειονοτητα


«Από τις 7.15 το πρωί τα δύο ελληνικά καναντέρ βρίσκονται στην περιοχή, στα χωριά της Αλβανίας, όπου ζει η ελληνική μειονότητα και από εκείνη την ώρα ενεργούν και κάνουν ρίψεις προκειμένου να μειώσουν ή να σβήσουν την πυρκαγιά, η οποία είναι πολύ δύσκολη, γιατί είναι και σε ορεινό έδαφος και δεν υπάρχει δυνατότητα καλού συντονισμού με τα επίγεια τμήματα» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm», για τη συνδρομή της Ελλάδας σε επιχείρηση κατάσβεση πυρκαγιάς στη γειτονική χώρα.
«Η Αλβανία δεν έχει τους μηχανισμούς που χρειάζεται κι εδώ έχουμε κι έναν σοβαρό, επιπλέον λόγο, να ανταποκριθούμε με ό,τι καλύτερο έχουμε, γιατί σε αυτά τα χωριά ζει και πρέπει να διατηρηθεί η ελληνική μειονότητα, αλλά και ο φυσικός πλούτος που έχουν αυτά χωριά. Η επιχείρηση σχεδιάστηκε χθες το βράδυ, η κυβέρνηση αποφάσισε να σταλούν τα καναντέρ που βρίσκονταν στη Θεσσαλονίκη» είπε ο υπουργός, διευκρινίζοντας ότι αφού ενεργήσουν για αρκετή ώρα στην περιοχή, στη συνέχεια τα καναντέρ θα συνδράμουν στην επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς στην περιοχή της Φλώρινας.
Πηγή: Himara.gr | Ειδήσεις απ' την Βόρειο Ήπειρο

Πηγή: Himara.gr | Ειδήσεις απ' την Βόρειο Ήπειρο

Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου