Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Δείτε σε ποιες περιπτώσεις θα γίνεται δια βίου αφαίρεση διπλώματος οδήγησης

Δείτε σε ποιες περιπτώσεις θα γίνεται δια βίου αφαίρεση διπλώματος οδήγησης


Police-Voice blog ➤
Ομάδα μητέρων θυμάτων τροχαίων δυστυχημάτων, η οποία έχει συσταθεί από μέσο κοινωνικής δικτύωσης (!), επισκέφθηκε την Τετάρτη τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Σταύρο Κοντονή, προκειμένου να του εκφράσουν τις θέσεις τους για το πράγματι μείζον ζήτημα της απώλειας ανθρώπινων ζωών στην άσφαλτο.
Μολονότι το θέμα είναι πολύ μεγάλο και ιδιαίτερα σοβαρό, απασχολώντας ευρύτερα την ελληνική κοινωνία, ο υπουργός παρουσίασε στις μητέρες τις υπό διαβούλευση νομοθετικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης σχετικά με την αυστηροποίηση των διοικητικών κυρώσεων για τις περιπτώσεις πρόκλησης θανατηφόρου ατυχήματος από οδηγό υπό την επήρεια αλκοόλ.
Ειδικότερα, σχεδιάζεται η αφαίρεση του διπλώματος οδήγησης για μεγάλο χρονικό διάστημα και σε περίπτωση που ο παραβάτης μελλοντικά παραβιάσει τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, υπό την επήρεια αλκοόλ κι ανεξάρτητα της παράβασης (δηλαδή αν παραβιάσει STOP, κόκκινο φανάρι κ.α.), τότε θα αφαιρείται το δίπλωμα δια βίου.
Ο Σταύρος Κοντονής επισήμανε παράλληλα, ότι ήδη προωθείται νομοθετική ρύθμιση για την επίταση των ποινών στις περιπτώσεις εγκατάλειψης θυμάτων από ασυνείδητους οδηγούς, ενώ βρίσκεται σε επαφή με τα συναρμόδια Υπουργεία για την επανεξέταση των διοικητικών προστίμων που προβλέπονται στον ΚΟΚ.
Από την πλευρά τους οι μητέρες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις θέσεις του υπουργού Δικαιοσύνης και τόνισαν την ανάγκη επαγρύπνησης της πολιτείας  στα ζητήματα αυτά.
Καταλήγοντας, αξίζει να τονίσουμε ότι το μάθημα της Κυκλοφοριακής Αγωγής και τη Οδικής Ασφάλειας ακόμη δεν έχει θεσπιστεί στα σχολεία, ενώ και η νέα, αρμόδια επιτροπή που έχει συσταθεί βρίσκεται στα πρώτα της στάδια. Για να έχουμε απτά αποτελέσματα, χρειάζεται ολοκληρωμένη στρατηγική, με συνεχή εκπαίδευση και ενημέρωση των πολιτών, κάθε ηλικίας.
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου