Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

O απατεώνας ιδιοκτήτης εταιρείας Security με εξειδίκευση στην ασφάλεια υψηλών προσώπων (VIP Protection), Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ

O απατεώνας ιδιοκτήτης εταιρείας Security με εξειδίκευση στην ασφάλεια υψηλών προσώπων (VIP Protection),  Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ


Police-Voice blog ➤
Είχαμε αναφερθεί τον Ιούνιο στον 38χρονο απατεώνα ιδιοκτήτη εταιρείας Security,
με εξειδίκευση στην ασφάλεια υψηλών προσώπων (VIP Protection), ο οποίος επί 5 χρόνια κατάφερνε να εξαπατά τις αρχές αλλά και επιχειρηματίες .
Η έρευνα συνεχίστηκε από τον έγκριτο δημοσιογράφο Βασίλη Λαμπρόπουλο ο οποίος έγραψε στο ΒΗΜΑ.
ΕΛ.ΑΣ.: Οι απάτες του φαντομά με τα χίλια πρόσωπα
Εμφανιζόταν σαν αστυνομικός, πυροσβέστης, θηροφύλακας και ιδιοκτήτης εταιρείας security, ενώ πυρπολούσε δάση, συνελάμβανε υπόπτους και εξαπατούσε επιχειρηματίες σε Αθήνα και Μύκονο
Ενας 38χρονος οργάνωνε μεγάλες απάτες – η τελευταία στη Μύκονο – ενώ εμφανιζόταν σαν αστυνομικός, προχωρούσε σε… συλλήψεις δραστών διαφόρων αδικημάτων, τους περνούσε χειροπέδες και στη συνέχεια πήγαινε ως μάρτυρας κατηγορίας στα δικαστήρια.
Αυτά με τη σειρά τους, με βάση την κατάθεση του «ενστόλου», καταδίκαζαν τους συλληφθέντες, χωρίς κανείς μέχρι σήμερα να έχει αντιληφθεί την απάτη και να έχει επανορθώσει το απίστευτο λάθος.
Επιπλέον, ο 38χρονος εμφανιζόταν σαν πυροσβέστης και θηροφύλακας, αλλά όπως διαπιστώθηκε εκ των υστέρων είχε προχωρήσει σε καταστροφικούς εμπρησμούς δασών, κυρίως στη Βόρεια και Δυτική Ελλάδα. Ακόμη, σαν «ιδιοκτήτης» πολυεθνικής εταιρείας για την προστασία υψηλών προσώπων είχε επαφές με πρώην ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., τους οποίους χρησιμοποιούσε ως «βιτρίνα» για να παραπλανά γνωστούς επιχειρηματίες και να προεισπράττει μεγάλα χρηματικά ποσά για την ανύπαρκτη φύλαξή τους.
Μάλιστα, εμφάνιζε την εταιρεία του να διαθέτει λίαρ τζετ, ελικόπτερα και θαλαμηγούς με σπα και τζακούζι, ενώ ο ίδιος έλεγε ότι είναι «κομάντο» των Ειδικών δυνάμεων, που συμμετείχε σε μυστικές αποστολές στο Αφγανιστάν και στο Κόσοβο!
«Το Βήμα της Κυριακής» αποκαλύπτει τον εντυπωσιακό, άγνωστο φάκελο της δράσης του 38χρονου που την τελευταία 15ετία ήταν υπεύθυνος για σωρεία παράνομων και καταστροφικών ενεργειών, παραπλανώντας συνεχώς τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές. Πρόκειται για μια υπόθεση που εκθέτει ανεπανόρθωτα τις κρατικές υπηρεσίες, οι οποίες δεν μπόρεσαν να διαπιστώσουν την τεράστια απάτη, και καταδεικνύει την έλλειψη ασφαλιστικών δικλίδων. Και τον άφηναν να συμμετέχει σε συλλήψεις, σε επιχειρήσεις δασοπυρόσβεσης, ενώ τον δέχονταν ως βασικό παράγοντα σε ετυμηγορίες δικαστηρίων, οι οποίες δεν έχουν αμφισβητηθεί ή εφεσιβληθεί. Μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει διατάξει μια συνολική έρευνα για τις «επιχειρήσεις» και τις… καταδίκες όπου το συγκεκριμένο πρόσωπο ή και άλλοι συνεργοί του είχαν αναμειχθεί σαν «αξιόπιστοι αξιωματούχοι».
Η τελευταία κομπίνα
Η τελευταία «παράσταση» του 38χρονου ήταν λοιπόν η εμφάνισή του στις αρχές του καλοκαιριού στη Μύκονο, όπου δήλωνε ιδιοκτήτης τουριστικού γραφείου στην οδό Βουκουρεστίου, και εξαπάτησε τουλάχιστον έξι ιδιοκτήτες εταιρειών ενοικίασης ΙΧ σε πολλές περιοχές του νησιού, όπου ζητούσε τα πολυτελή οχήματά τους για την εξυπηρέτηση «πελατών».
Οταν οι εξαπατηθέντες τουριστικοί παράγοντες του νησιού ζήτησαν την πληρωμή τους – ύψους δεκάδων χιλιάδων ευρώ – τους παρουσίασε ψεύτικα καταθετήρια από Τράπεζα της Αυστρίας. Αξιωματικοί του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου προχώρησαν στη σύλληψή του, ενώ προέκυψε συμπληρωματικά ότι διέμενε σε ξενοδοχεία του νησιού όπου επίσης εξέδιδε πλαστά δελτία πληρωμής.
Ωστόσο η περαιτέρω έρευνα ανέδειξε εκπληκτικά στοιχεία για τις… θεατρικές παραστάσεις και την εναλλαγή ρόλων από τον 38χρονο, με κύριο θύμα του σχεδόν όλη την ΕΛ.ΑΣ., την Πυροσβεστική, αλλά και τη Δικαιοσύνη. Ενδεικτική είναι η δικογραφία που έχει σχηματισθεί για την εμπλοκή του σε περίπου 10 καταστροφικούς εμπρησμούς δασών την περίοδο 2010-2011 στην Αιτωλοακαρνανία, στην Αχαΐα και στα Ιωάννινα.
Σε μία περίπτωση – για την πυρκαγιά κοντά στο Πανεπιστήμιο Πατρών – ένας αξιωματικός της Πυροσβεστικής ανέφερε για τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο: «Μόλις έφθασα στο σημείο της πυρκαγιάς ανέβηκε στο όχημά μου για να βοηθήσει. Ηταν ντυμένος με στολή. Επικαλέστηκε ότι ήταν από τη Θηροφυλακή κι ότι είχε φέρει τρία οχήματα. Με βοηθούσε αρχικά.
Μετά μου είπε ότι θα πάει για καφέ κι από τότε τον χάσαμε. Με έβαλε να τηλεφωνήσω στο Κέντρο για να δω αν μπορεί να αποδεσμεύσει τα οχήματα». Από την περαιτέρω έρευνα τα στελέχη της Πυροσβεστικής αντελήφθησαν ότι ο απανταχού παρών «θηροφύλακας»-«πυροσβέστης» ήταν αυτός που πυρπολούσε τα δάση.
Οπως αναφέρεται, «προσποιούμενος την ιδιότητα του αστυνομικού, είχε συμμετάσχει σε συλλήψεις και καταδιώξεις δραστών για διάφορα αδικήματα. Και συγκεκριμένα: πριν από μία εβδομάδα περίπου στην περιοχή της Αγυιάς συμμετείχε στη σύλληψη τριών Ρουμάνων και στους δύο εξ αυτών είχε βάλει και χειροπέδες.
Πριν από τέσσερις περίπου μήνες ενημέρωσε την Αστυνομία και συγχρόνως συμμετείχε στη σύλληψη ενός ατόμου για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Τον Ιούλιο του 2009 συμμετείχε στην επιχείρηση και κατά την κατεδάφιση του άτυπου καταυλισμού μεταναστών (σ.σ.: στο λιμάνι της Πάτρας) προβαίνοντας στη σύλληψη δύο Αφγανών, οι οποίοι είχαν βάλει φωτιά κατά τη διάρκεια της επιχείρησης και έδωσε κατάθεση περί αυτού ως αστυνομικός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και στο δικαστήριο κατά την εκδίκαση της υπόθεσης»!
Η εταιρεία-φάντασμα
Επιπλέον, ο 38χρονος κατηγορήθηκε για κλοπές, απάτες, αλλά και ότι χρησιμοποιούσε ασυρμάτους και «φάρους» της ΕΛ.ΑΣ. στα οχήματά του. Ομως όλες αυτές οι κατηγορίες και οι καταδίκες δεν έχουν εμποδίσει τον εν λόγω απατεώνα να εμφανίζεται – με εντυπωσιακές, πομπώδεις αναρτήσεις στο Διαδίκτυο – σαν ιδιοκτήτης πολυεθνικής εταιρείας ασφαλείας που φέρεται να έχει δημιουργηθεί το 1985 στην Ουάσιγκτον. Ιδρυτές φαίνονται ένας Αμερικανός και ένας Βρετανός με υποτιθέμενη εμπειρία στις ειδικές δυνάμεις κ.λπ., που είναι ανύπαρκτα πρόσωπα.
Οπως αναφέρεται, «η εταιρεία μας είναι εδώ για να διασφαλίζει την ασφάλεια εκείνων που απειλούνται σε ολόκληρο τον κόσμο (…) καθώς το έγκλημα και οι εκπρόσωποί του εξελίσσονται διαρκώς περισσότερο από ποτέ».
Η εν λόγω εταιρεία security του εμπρηστή δασών δηλώνει ότι «προστατεύει αρχηγούς κρατών, κυβερνητικά στελέχη και αξιωματούχους, διπλωμάτες, επιχειρηματίες, εφοπλιστές και άλλους οικονομικούς παράγοντες, προέδρους και διευθυντές ομίλων, εταιρειών και αθλητικών ομάδων».
Επιπλέον, η εταιρεία εμφανίζεται να έχει «βραβευθεί» σε αρκετές περιπτώσεις: «το 2007 στο Κατάρ βραβεύτηκε ως η καλύτερη εταιρεία προσωπικής ασφαλείας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το 2011 ξεχώρισε ως η καλύτερη εταιρεία προσωπικής ασφάλειας με ιδιαίτερο έπαινο για τις διακριτικές συνοδείες της, το 2013-2014 αναδείχθηκε μία από τις πέντε εταιρείες VΙΡ Protection με την υψηλότερη ζήτηση στην παροχή υπηρεσιών προσωπικής ασφάλειας». Οσον αφορά τον εξοπλισμό της εταιρείας αναφέρει ότι «διαθέτει ελικόπτερο Augusta που διαθέτει ως και μίνι μπαρ, όπως και δύο θαλαμηγούς».
Ειδικά για αυτές αναφέρει ότι «η πρώτη είναι διαμορφωμένη με επτά καμπίνες, από τις οποίες δύο είναι VΙΡ σουίτες, δύο Queen και τρεις Twin. Η μεγαλύτερη διαθέτει πισίνες, jacuzzi, γυμναστήριο, spa, επιχειρηματικό κέντρο και ελικοδρόμιο».
Ομως το εκπληκτικό είναι ότι ο εν λόγω ιδιώτης είχε κι εύκολη πρόσβαση σε παλιά μέλη της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ., υποσχόταν σε ανώτατους αξιωματικούς μισθούς δεκάδων χιλιάδων ευρώ και διορισμούς των παιδιών τους. Και αυτό προκειμένου να συμμετέχουν σε παραπλανητικές συναντήσεις με ιδιαίτερα γνωστούς επιχειρηματίες που αναζητούσαν την «ιδανική προστασία» τους.
securnews.gr
Η ΦΩΤΟ ΣΤΟ ΕΞ.ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ 
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου