Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Υπάρχει μια πόλη χωρίς αστυνομία, με 0% ανεργία, 1200 ευρώ μισθό και σπίτια με 15 ευρώ τον μήνα

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Υπάρχει μια πόλη χωρίς αστυνομία, με 0% ανεργία, 1200 ευρώ μισθό και σπίτια με 15 ευρώ τον μήνα


Police-Voice blog ➤
Με σχεδόν καθόλου αστυνομία, έγκλημα ή ανεργία, η ισπανική πόλη περιγράφεται ως μια δημοκρατική, σοσιαλιστική ουτοπία. Η ανεργία είναι ανύπαρκτη στη Marinaleda, ένα χωριό της Ανδαλουσίας στη νότια Ισπανία, που είναι ευημερούσα, χάρη στον γεωργικό συνεταιρισμό του.
Μια πόλη όπου όλοι δουλεύουν, δεν υπάρχει αστυνομία, ενώ οι μισθοί είναι 1200 Ευρώ

Εκ πρώτης όψεως, η ισπανική πόλη της Marinaleda δεν διαφέρει από οποιαδήποτε άλλη στην περιοχή της. Τοποθετημένη στην γραφική κοιλάδα Campiña, η γύρω περιοχή αποτελείται από καταπράσινους λόφους, μίλια από ελαιώνες και χρυσαφένιες εκτάσεις με σιτάρι που εκτείνεται όσο το μάτι μπορεί να δει. Η πόλη είναι όμορφη, ήσυχη και χαρακτηριστική αυτών που βρίσκονται στην Ανδαλουσία, την φτωχότερη,νότια επαρχία της Ισπανίας.
A City Where Everyone Works, There Is No Police, And The Salary Is 1200 Euros
Είναι επίσης μια δημοκρατική, αντι-καπιταλιστική πόλη της οποίας ο δήμαρχος ενθαρρύνει ενεργά τις «κλοπές σε καταστήματα».
Δεδομένου ότι η οικονομική κρίση άρχισε το 2008, η Marinaleda απέκτησε φήμη – χάρις στον δήμαρχο Χουαν Μανουέλ Σάντσεζ Γκορντίγιο, ο οποίος κέρδισε το παρατσούκλι, « Ο ισπανός Ρομπέν των Δασών», μετά τη διοργάνωση και τη διεξαγωγή μιας σειράς επιδρομών σε σούπερ μάρκετ, κινήσεις διαμαρτυρίας άμεσης δράσης, τον περασμένο Αύγουστο.
26spain.span.600
Βασικά είδη παντοπωλείου, όπως το πετρέλαιο, ρύζι και φασόλια φορτώθηκαν σε κάρα,και έφυγαν από τα καταστήματα και πήγαν σε μια τοπική «τράπεζα τροφίμων» για να βοηθήσουν τους φτωχούς, με τους ταμίες των καταστημάτων να τους κοιτούν σαστισμένοι, και κάποιους να κλαίνε.
150002974
Σε συνέντευξη που παραχώρησε μετά την δράση, ο Γκορντίγιο, ο δημοκρατικά εκλεγμένος δήμαρχος από το 1979, είπε ότι δεν ήταν κλοπή, αλλά μια μη βίαιη πράξη ανυπακοής.
«Υπάρχουν πολλές οικογένειες που δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά να φάνε», υποστήριξε. «Στον 21ο αιώνα αυτό είναι ντροπή. Το φαγητό είναι ένα δικαίωμα, δεν είναι κάτι με το οποίο μπορεί κανείς να κάνει παιχνίδια. «
A City Where Everyone Works, There Is No Police, And The Salary Is 1200 Euros-2
Μόνο στην επαρχία αυτή, υπάρχουν 690.000 άδειες κατοικίες ή φάρμες, λόγω των κατασχέσεων από τις τράπεζες. Αλλά όχι στη Marinaleda, επειδή ο Γκορντίγιο έχει μια λύση: όποιος θέλει να χτίσει το δικό του σπίτι μπορεί να το κάνει δωρεάν. Τα υλικά και ειδικευμένοι εργάτες παρέχονται από το δημαρχείο, και η γενναιόδωρη αποζημίωση των 192 τετραγωνικών μέτρων σημαίνει ότι τα σπίτια είναι ευρύχωρα. Οι οικογένειες στη συνέχεια πληρώνουν μόνο € 15 το μήνα για το υπόλοιπο της ζωής τους, με τη συμφωνία ότι το σπίτι δεν μπορεί να πωληθεί για ίδιον όφελος.
Στην Ανδαλουσία, η ανεργία ανέρχεται σήμερα στο 37 τοις εκατό (ένα εντυπωσιακό 55 τοις εκατό για τους νέους). Αλλά στη Marinaleda, ο πληθυσμός 2700 ατόμων έχει σχεδόν πλήρη απασχόληση μέσω του γεωργικού συναιτετισμού της πόλης, όπου οι εργάτες κερδίζουν ίσους μισθούς των € 1,200 ανά μήνα. Εδώ, σε μια περιοχή όπου 1 στους 3 ανθρώπους είναι άνεργοι, αυτό το επίτευγμα δεν μπορεί να υποτιμηθεί.
A City Where Everyone Works, There Is No Police, And The Salary Is 1200 Euros-1
«Πρέπει να επανεξετάσουμε τις αξίες μας, την καταναλωτική κοινωνία, την αξία που δίνουμε για τα χρήματα, τον εγωισμός και τον ατομικισμό», παρατηρεί ο Γκορντίγιο. «Η Marinaleda είναι ένα μικρό παράδειγμα, και θέλουμε αυτή η εμπειρία να επεκταθεί σε όλο τον κόσμο.»
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου