Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

ΡΑΓΔΑΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ! Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ…Τη δημιουργία θεσμικού πλαισίου για την

ΡΑΓΔΑΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ! Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ…Τη δημιουργία θεσμικού πλαισίου για την


Police-Voice blog ➤
Τη δημιουργία θεσμικού πλαισίου για την ευθανασία προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης απαντώντας εγγράφως σε σχετική ερώτηση που υπέβαλε ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς, αποκάλυψε ότι το θέμα της ευθανασίας θα τεθεί σε διαβούλευση ενόψει του σχεδίου του νέου Ποινικού Κώδικα.



Η ευθανασία επιτρέπεται βάσει νόμου και υπό όρους στην Αυστραλία, την Ιαπωνία, τη Γερμανία, τη Δανία, τη Σουηδία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, την Κίνα, ενώ στις ΗΠΑ εξαρτάται από τους νόμους κάθε Πολιτείας.

Το 2000 η Ολλανδική Βουλή ψήφισε τη νομιμοποίηση της ευθανασίας. σε ενήλικες και παιδιά άνω των δώδεκα ετών. Την ίδια χρονιά στην εν λόγο χώρα υπήρξαν 2.123 περιπτώσεις ευθανασίας από τις οποίες οι 1.893 στο τελευταίο στάδιο του καρκίνου. Το 2002 η ευθανασία αποποινικοποιήθηκε στο Βέλγιο ενώ το 2014 επετράπη με ψήφισμα από τη Βουλή της χώρας η ευθανασία στα παιδιά έπειτα από την εξέταση ψυχολόγου.



Πρόκειται για ένα φλέγον ζήτημα που αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις και δημόσιο διάλογο. Εσείς τι πιστεύετε; Το δικαίωμα στην ευθανασία πρέπει να νομοθετηθεί και στη χώρα μας;
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου