Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

ΕΙΔΗΣΕΙΣ…ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΣ! Ποιο είναι και πόσο θα κοστίζει το νέο χαράτσι στις μεταβιβάσεις ακινήτων…

ΕΙΔΗΣΕΙΣ…ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΣ! Ποιο είναι και πόσο θα κοστίζει το νέο χαράτσι στις μεταβιβάσεις ακινήτων…


Police-Voice blog ➤
Στην έκδοση της ταυτότητας κτιρίου θα πρέπει να προχωρούν εφεξής όσοι πωλούν το ακίνητό τους.
Η ταυτότητα αυτή περιλαμβάνει όλα τα πιστοποιητικά και τα έγγραφα που καλούνται και σήμερα να διαθέτουν οι πωλητές ακινήτων, όπως π.χ. το ενεργειακό πιστοποιητικό, προκειμένου να ολοκληρωθεί μια μεταβίβαση, αλλά σε αυτά προσθέτει και ορισμένα ακόμα, όπως, για παράδειγμα, την οικοδομική άδεια και τα σχέδια αυτής, με θεώρηση από την αρμόδια πολεοδομική υπηρεσία και το πιστοποιητικό ελέγχου κατασκευής (εφόσον υπάρχει).
Επίσης, εφόσον το ακίνητο έχει τακτοποιηθεί πολεοδομικά, ζητούνται οι δηλώσεις υπαγωγής σε νόμους αναστολής κυρώσεων, τα σχέδια κατόψεων, το δελτίο δομικής τρωτότητας και η μελέτη στατικής επάρκειας, εφόσον απαιτείται.
Πόσο θα κοστίζει
Σύμφωνα με μηχανικούς, το κόστος για τη συμπλήρωση της ταυτότητας κτιρίου και έκδοσης του σχετικού πιστοποιητικού πληρότητας εκτιμάται ότι θα εκκινεί από περίπου 500 ευρώ και πιθανώς να πολλαπλασιάζεται ξεπερνώντας τα 1.000 ευρώ, εφόσον το ακίνητο φέρει κάποια πολεοδομική παράβαση που να χρήζει τακτοποίησης.
Ωστόσο η ταυτότητα κτιρίου περιορίζεται μόνο στις αγοραπωλησίες ακινήτων και όχι στο σύνολο των ακινήτων της χώρας, όπως ήταν η αρχική πρόθεση του νομοσχεδίου (και μάλιστα με υποχρέωση επανέκδοσης κάθε πέντε χρόνια).
Εκτός από τα ακίνητα που αποτελούν αντικείμενο συναλλαγής, την ταυτότητα κτιρίου θα πρέπει να εκδώσουν υποχρεωτικά εντός διαστήματος πέντε ετών και όλα τα κτίρια που ανήκουν στο Δημόσιο, όπως και τα ιδιωτικά ακίνητα δημοσίου ενδιαφέροντος, όπως π.χ. εκπαιδευτήρια, νοσοκομεία κ.λπ.
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου