Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ! ! Δήμαρχος Λέσβου: «Έχουμε ΠΟΛΕΜΟ»- Κοινό μέτωπο της Λέσβου για το μεταναστευτικό – Πλήθος κόσμου στην Παλλεσβιακη κινητοποίηση (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ! ! Δήμαρχος Λέσβου: «Έχουμε ΠΟΛΕΜΟ»- Κοινό μέτωπο της Λέσβου για το μεταναστευτικό – Πλήθος κόσμου στην Παλλεσβιακη κινητοποίηση (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)


Police-Voice blog ➤
«Έχουμε πόλεμο και θα τον κερδίσουμε» δήλωσε ο Δήμαρχος Λέσβου…
Από τις 10:30 σήμερα κάτοικοι όλης της Λέσβου βγήκαν στους δρόμους διαδηλώνοντας ειρηνικά για το μεταναστευτικό πρόβλημα του νησιού μας.
Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Λέσβου και ως αίτημα είχε την αποσυμφόρηση της Λέσβου από τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που ζουν στο νησί μας.
Οι κακές καιρικες συνθήκες και η βροχή κατά διαστήματα δεν χάλασε την μεγάλη κινητοποίηση για το μεταναστευτικό..
Με απορριμματοφόρα, Ι.Χ και φορτηγά του Δήμου Λέσβου να κάνουν «χαλασμό» ξεκίνησε η σημερινή κινητοποίηση της Λέσβου για το μεταναστευτικό από το Δημαρχείο Μυτιλήνης έως την Πλατεία Σαπφούς όπου περίμεναν φορείς και Λέσβιοι πολίτες..
Στην κινητοποίηση πήραν μέρος περίπου 1000 άτομα από όλο το πολίτικο φάσμα της Λέσβου..
Αξίζει να σημειώσουμε ότι στην αρχή της κινητοποίησης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της φονικής κακοκαιρίας στην Δυτική Αττική.
Περιφέρεια, Δήμος, Φορείς, Αντιπολίτευση έγιναν ένα με σκοπό την αποσυμφόρηση του νησιού..
Έλαμψε φυσικά δια την απουσία του ο Βουλευτής της Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ κος Παλλης (λείπει στην Αθήνα) αλλά και τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Απών το ΠΑΜΕ, ΑΝΤΑΡΥΣΑ και το ΛΑ.Ε.
Τα καταστήματα σχεδόν όλα είχαν βάλει λουκέτο ενώ μειοψήφησαν τα μεγάλα σουπερ μάρκετ εκτός του Μασουτη αλλά και κάποιες καφετέριες, όπως επίσης και κάποια συνοικιακά καταστήματα..
-Σκληρή γλώσσα Γαληνού «κατά πάντων υπευθύνων» στην Παλλεσβιακη κινητοποίηση για το προσφυγικό
Σήμερα η Λέσβος νέκρωσε… «για να βγάλει τη θηλιά που της έχουν περάσει στον λαιμό» δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος, Σπύρος Γαληνός, για την απεργία, στην οποία συμμετείχαν οι πάντες στο νησί- Αυτοδιοίκηση, παραγωγικοί φορείς, εργαζόμενοι.
Μάχη μέχρι να εξασφαλιστεί η αναγκαία αποσυμφόρηση του νησιού, αλλά και να αποτραπούν τα σχέδια που διαρρέουν καθημερινά και περιλαμβάνουν από έκτακτα μέτρα πλωτών μέσων φιλοξενίας μέχρι και νέες δομές- όπως άλλωστε προκύπτει και από τη συζήτηση στην ευρωβουλή και την τοποθέτηση του επιτρόπου Δημ. Αβραμόπουλου- εξήγγειλε ουσιαστικά ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός
Ξεχωριστής σημασίας ήταν τοποθέτηση του δημάρχου καθαρά στα όσα αφορούν, ή απορρέουν του χειρισμού του Γιάννη Μουζάλα στο προσφυγικό, σε σχέση πάντα με τα νησιά. Ειδικότερα στο ότι ουσιαστικά η αποσυμφόρηση δεν επιτυγχάνεται λόγω του περίφημου «γεωγραφικού περιορισμού» που ερμηνεύει με θρησκευτική ευλάβεια ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο Σπ. Γαληνός ήταν «καταπέλτης». Λέγοντας χαρακτηριστικά πως η ερμηνεία της μη δυνατότητας μετακίνησης προσφύγων στην ηπειρωτική Ελλάδα, πρόκειται για «εμμονή» Μουζάλα. Δεν υπάρχει πουθενά αυτό να αναφέρεται. Πρόκειται για μία προφορική συμφωνία και θα πρέπει να θυμάστε πως ο γεωγραφικός περιορισμός προέκυψε τον Ιούλιο του 2016.
«Η φωνή της Λέσβου να ακουστεί δυνατά και να φθάσει μέχρι τα κέντρα αποφάσεων στην Αθήνα. Να αλλάξει η πολιτική που υποβάλλει το νησί στο μαρτύριο της σταγόνας. Να απεγκλωβιστούν άμεσα όλοι αυτοί οι άνθρωποι που ζουν οι περισσότεροι σε άθλιες συνθήκες. Η Λέσβος δεν είναι ανοικτή φυλακή, ούτε θα επιτραπεί σε κάποιους να την βλέπουν σαν τέτοια» δήλωσε ο κ. Γαληνός.
Θα έχουμε πόλεμο.. είπε ο δήμαρχος Λέσβου…
Και κατέληξε αναφέροντας ότι αν η κυβέρνηση φέρει πλοίο για την στέγαση των μεταναστών το χειμώνα ο ίδιος θα πέσει μέσα στο λιμάνι της Μυτιλήνης για να σταθεί εμπόδιο στην πραγματοποίηση των σχεδίων Μουζαλα.
-Όλοι στην πλατεία
Στην συγκέντρωση στην Πλατεία Σαπφούς μίλησαν επίσης η Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου, ο βουλευτής Λέσβου την Ν.Δ Χαράλαμπος Αθανασίου, εκπρόσωπος των κάτοικων της Μοριας και ο πρόεδρος του επιμελητήριου Λέσβου κος Μυρσινιας. Την συγκέντρωση συντόνιζε η αντιδήμαρχος κα Αντωνελλη.
Η περιφερειάρχης Β. Αιγαίου είπε «Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που διοργάνωσαν σήμερα στη Μυτιλήνη φορείς του νησιού για το προσφυγικό- μεταναστευτικό, είπε τα ακόλουθα:
«Βρισκόμαστε μπροστά- το γνωρίζουμε όλοι και το ζούμε όλοι αυτό- σε  ένα πρωτόγνωρο ζήτημα, εξαιρετικής και ακραίας συνθετότητας, που απαιτεί κοινή αντίληψη και ενότητα.
Έχουμε υποχρέωση όλοι, ο καθένας από τη θέση του και ο καθένας με τον ρόλο του, να σταθούμε απέναντί του με την επιβαλλόμενη εγρήγορση και σοβαρότητα, προσανατολισμένοι πάντα στην εξεύρεση λύσεων.
Σταθερά προσηλωμένοι πάντα σε αυτό, εργαζόμαστε ώστε και λύσεις να δοθούν από τους αρμόδιους στην κυβέρνηση και διάρκεια αυτές να έχουν.
Η θέση μας από την πρώτη στιγμή στο ζήτημα αυτό είναι σταθερή και συγκεκριμένη:
Αποσυμφόρηση των νησιών μας.
Ενίσχυση των υπηρεσιών ασύλου.
Δεν υπάρχει πλέον κανένα περιθώριο για ολιγωρίες και καθυστερήσεις».
-Ψήφισμα της Λέσβου
Στο τέλος η κα Αντωνελλη ανέγνωσε το ψήφισμα όπου με ένα ΝΑΙ οι πολίτες της Λέσβου δήλωσαν την συμπαράσταση τους στον Δήμο Λέσβου για τις ενέργειες με σκοπό την αποσυμφόρηση του νησιού μας.
ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ
Ο Λεσβιακός Λαός με τη σημερινή του διαμαρτυρία εκφράζει την αγανάκτησή του για την πολιτική που ακολουθείται και εφαρμόζεται από την Ε.Ε. και την Ελληνική Κυβέρνηση στο προσφυγικό – μεταναστευτικό και η οποία μετατρέπει τη Λέσβο από νησί του πολιτισμού και της Δημοκρατίας σε νησί φυλακή.
  • Απαιτούμε την άμεση και ουσιαστική αποσυμφόρηση όλων των δομών φιλοξενίας του νησιού μας.
  • Δεν επιτρέπουμε τη δημιουργία οποιασδήποτε νέας δομής, ούτε τη χρήση πλωτών κέντρων.
  • Δεν επιτρέπουμε σε κανένα να αποφασίζει χωρίς εμάς και να θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, την κοινωνική συνοχή και το μέλλον του τόπου μας.
  • Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα αντισταθούμε με κάθε τρόπο και μέσο στα σχέδια που καταστρατηγούν τη βούληση του Λεσβιακού Λαού.
Δεν είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας, είμαστε τόπος ανθρωπιάς και όχι εξορίας.
Μετά το την συγκέντρωση στην Πλατεία Σαπφούς λιγοστός κόσμος παρακολούθησε την συναυλία αλληλεγγύης από το τοπικό συγκρότημα ΕΦΑΠΑΞ που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης .
   1-DSC_0135 1-DSC_0133 
lesvospost.com
Πηγή ➤

2 σχόλια:

  1. Τους εχει γυρισει ολη η Ελλάδα τη πλάτη της σε τουριστικό επίπεδο και αυτοί μυαλό δεν βάζουν..συνεχίζουν να αφήνουν κάθε δήθεν ΜΚΟ να κάνει οτι γουστάρει σε Ελληνικό χώρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το κυριότερο που δεν ζητούν που είναι να σφραγίσουν τα σύνορα και όποιοι περνάνε άμεση απέλαση. Η αποσυμφόρηση που θέλουν σημαίνει για τους λαθροδιακινητές ότι μπορούν να στέλνουν συνεχώς παράνομους μετανάστες. Με τέτοια αιτήματα που θέτουν σύντομα θα είναι μειονότητα στο νησί τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή