Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

ΤΩΡΑ: Ένταση στα Ίμια – 11 τουρκικά πλοία απέναντι από 8 ελληνικά! – Σε πλήρη ετοιμότητα ο ελληνικός στόλος! Αμερικανική κυβέρνηση για Ίμια ..

ΤΩΡΑ: Ένταση στα Ίμια – 11 τουρκικά πλοία απέναντι από 8 ελληνικά! – Σε πλήρη ετοιμότητα ο ελληνικός στόλος! Αμερικανική κυβέρνηση για Ίμια ..


Police-Voice blog ➤
Όλα κρέμονται σε μια κλωστή – Οι Τούρκοι έχουν διαταγή να αποτρέψουν κάθε κίνηση των Ελλήνων γύρω από τις βραχονησίδες
Σε επικίνδυνη κλιμάκωση με απρόβλεπτες συνέπειες οδηγείται η ένταση που ξεκίνησε το βράδυ της Δευτέρας στην περιοχή των Ιμίων.
Από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι οι Τούρκοι εμβόλισαν το σκάφος του Λιμενικού, στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις σήμανε κόκκινος συναγερμός, ενώ τα σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού ενημερώθηκαν να είναι σε πολεμική ετοιμότητα.
Η τουρκική Hürriyet, με άρθρο που δημοσιεύθηκε το απόγευμα της Τρίτης, περιγράφει ένα… πολεμικό σκηνικό που έχει στηθεί γύρω από τα Ίμια.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, από τις 14.30 το μεσημέρι υπάρχει μία συγκέντρωση πλοίων στις βραχονησίδες, καθώς τα ελληνικά πλοία είναι οκτώ, ενώ, πάντα σύμφωνα με τους Τούρκους, με την προσέλευση δύο πλοίων ακτοφυλακής και δύο ταχύπλοα, οι τουρκικές δυνάμεις στην περιοχή φτάνουν τα 11 πλοία.
Όπως σχολιάζουν οι Τούρκοι, στις 14.45 δύο ταχύπλοα, με οπλισμένους Έλληνες στρατιώτες, έπιασαν την προσοχή των τουρκικών δυνάμεων όταν έφυγαν από τη Λέρο και περνώντας στο ένα μίλι από τα Ίμια, πήγαν στη Κω.
Ο ελληνικός στόλος είναι σε πλήρη ετοιμότητα για να κινηθεί προς την περιοχή των Ιμίων και να επέμβει, αν χρειαστεί. Παράλληλα, όλες οι μονάδες στα ακριτικά νησιά αλλά και στον Έβρο είναι σε κατάσταση επιφυλακής.

Αμερικανική κυβέρνηση για Ίμια μετά το σοβαρό επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας: ΛΑΒΕΤΕ μέτρα για την αποκλιμάκωση της κατάστασης!


Τη λήψη μέτρων από τις κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Τουρκίας για την αποκλιμάκωση της κατάστασης στο Αιγαίο ζητεί η αμερικανική κυβέρνηση, μετά το νέο σοβαρότατο επεισόδιο που έλαβε χώρα στην περιοχή των Ιμίων.
Ο εκπρόσωπος του State Department, με δήλωσή του στους δημοσιογράφους, τόνισε ότι η αμερικανική κυβέρνηση υποστηρίζει τα κυριαρχικά δικαιώματα των δύο χωρών, όπως αυτά ορίζονται από τις διεθνείς συνθήκες και επεσήμανε ότι οι δύο πλευρές έχουν «εδώ και καιρό εδραιωμένες διπλωματικές οδούς για την αντιμετώπιση των θεμάτων στο Αιγαίο.

Πιο συγκεκριμένα η δήλωση του εκπροσώπου του State Department: «Η Τουρκία και η Ελλάδα διαθέτουν από καιρό εδραιωμένες διπλωματικές οδούς για την αντιμετώπιση των θεμάτων στο Αιγαίο. Ενθαρρύνουμε όλα τα μέρη να λάβουν μέτρα για την αποκλιμάκωση της κατάστασης. Η αμερικανική κυβέρνηση, ως θέμα αρχής, υποστηρίζει την κυριαρχία των χωρών στην περιοχή ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία».

Ένταση στα Ίμια: Πόσο πιθανό είναι να τραβήξει τη σκανδάλη στο Αιγαίο ο Ερντογάν;


Ο καθηγητής Γεωπολιτικής και Οικονομικής Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιωάννης Μάζης αναλύει τις προκλητικές κινήσει των Τούρκων στο Αιγαίο και την Κύπρο
«Ο Ερντογάν δεν είναι έτοιμος να πατήσει τη σκανδάλη ούτε στο Αιγαίο, ούτε στη Κύπρο», είπε ο καθηγητής Ιωάννης Μάζης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων ραδιοφωνικού σταθμού, με αφορμή το σκηνικό πολέμου που στήνει με τις εμπρηστικές δηλώσεις του ο Τούρκος πρόεδρος, αλλά και το νυχτερινό επεισόδιο στα Ίμια με τον εμβολισμό σκάφους του ελληνικού λιμενικού από τουρκική ακταιωρό.
Ο ίδιος επισήμανε ότι «πρέπει και εμείς να δείξουμε μία αποφασιστικότητα, δηλαδή στη συγκεκριμένη περίπτωση, θεωρώ ότι χρειάζεται επίδειξη σημαίας».
Ο κ. Μάζης τόνισε πως «η Τουρκία, διαχρονικά, έχει ένα δόγμα. Ποτέ δεν προχωράει στο πάτημα της σκανδάλης αν δεν έχει την έγκριση των ισχυρών, κάθε φορά, συμμάχων της».

ΙΜΙΑ: Πόλεμος Ελλάδας – Τουρκίας: Γνωστός αναλυτής αποκαλύπτει ποιος θα νικήσει!


Σε μια… κλωστή κρέμονται οι ελληνοτουρκικές σχέσεις μετά το θερμό επεισόδιο που έστησαν οι Τούρκοι στα Ίμια και τις πολεμικές δηλώσεις του Ερντογάν που ακολούθησαν.
Στις τουρκικές προκλήσεις στα Ίμια και την ένταση στο Αιγαίο είχε αναφερθεί ο γνωστός αναλυτής, Σάββας Καλεντερίδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε πριν λίγο καιρό.
Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό ο κ. Καλεντερίδης είχε πει, μεταξύ άλλων:
«Στα στρατηγικά όπλα υπάρχει υπεροπλία της Ελλάδας. Τα καλύτερα υποβρύχια του κόσμου τα έχει το Πολεμικό Ναυτικό μας, έχουμε αντιαεροπορικά βλήματα πολύ ανώτερης τεχνολογίας και αποτελεσματικότητας από την Τουρκία, ενώ έχουμε και στρατηγικά βλήματα μακρού πλήγματος, 200 μιλίων. Άρα, σε στρατηγικά όπλα η Ελλάδα υπερέχει».
Πηγή ➤

4 σχόλια:

  1. οι τουρκοι ταχουν τα κολυβα στο ζωναριτους ελεγε ο αγιος παισιος πλησιαζει η ωρα της εδω πολητειακης ανωμαληας τοτε θα μας χτυπησουν οι τουρκοι υπουλα οπως παντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο κάθε άσχετος γράφει και λέει ό,τι του κατέβει. Θα έπρεπε να διώκεστε ποινικά για τις αρλούμπες που γράφετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα έπρεπε να διώκεστε ποινικά για τις αρλούμπες που γράφετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αν οι τουρκοι χτυπησουν υπουλα αυτο θα ειναι η αρχη του τελους. μπορει στην αρχη να φαινεται οτι θα κερδιζουν οι τουρκοι, μεχρι να φτασουν στα εξαμιλια, αυτο ομως θα ειναι το τελος τους.. θα ειναι η ωρα που θα καταστραφουν. ολοκληρη η τουρκια θα γινει μια αχανη ερημος και αυτο θα γινει απο την επεμβαση του ξανθου γενους. οπως ενα φυλο χαρτι που το πυροβολεις και διαλυεται ετσι και η τουρκια θα σβησει απο το χαρτη. η κωνσταντινουπολη θα ξαναγινει δικη μας... ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή