Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Οι Ισραηλινοί «πήραν τα μέτρα» των Τούρκων ! Ισραηλινό αεροσκάφος πάνω από τον τουρκικό Στόλο – Ετοιμάζεται COMAO Ισραηλινών F-15 F-16 – Η Τουρκία απαιτεί από τις εταιρείες να αποχωρήσουν από την κυπριακή ΑΟΖ

! Ισραηλινό αεροσκάφος πάνω από τον τουρκικό Στόλο – Ετοιμάζεται COMAO Ισραηλινών F-15 F-16 – Η Τουρκία απαιτεί από τις εταιρείες να αποχωρήσουν από την κυπριακή ΑΟΖ


Police-Voice blog ➤
Τις εταιρείες τρίτων χωρών, για να μην συνεργάζονται με την Κυπριακή Δημοκρατία στο θέμα των υδρογονανθράκων, καλεί το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών με απαράδεκτη ανακοίνωσή που εξέδωσε. Υποστηρίζει ότι στηρίζουν τη στάση της Κυπριακής Δημοκρατίας, την οποία χαρακτηρίζει “ελληνοκυπριακή πλευρά”, “η οποία -όπως υποστηρίζει- αποτελεί εμπόδιο στη λύση του Κυπριακού”.
Αναφέρει ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να κάνει τα απαραίτητα βήματα μαζί με την τουρκοκυπριακή πλευρά στο πλαίσιο της στήριξής της προς τους Τουρκοκύπριους.
Στην προκλητική ανακοίνωσή του, το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι “η ε/κ διοίκηση η οποία παραβλέπει τα πραγματικά δικαιώματα επί των φυσικών πηγών των Τ/Κ που είναι (δήθεν) συνέταιροι στο νησί της Κύπρου, παρά τις προειδοποιήσεις μας συνεχίζει τις μονομερείς δραστηριότητες για υδρογονάνθρακες στην Ανατολική Μεσόγειο”.
Προστίθεται ότι “σε αυτό το πλαίσιο φαίνεται ότι η ε/κ διοίκηση σκοπεύει να ξεκινήσει εργασίες στη λεγόμενη ΑΟΖ της στο οικόπεδο τρία”.
“Όπως είχαμε τονίσει αρκετές φορές και παλαιότερα, όπως θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας στη δική μας υφαλοκρηπίδα στην Ανατολική Μεσόγειο, είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε μαζί με την (παράνομη) ‘τδβκ’ τα απαραίτητα βήματα στο πλαίσιο της στήριξής μας στην τ/κ πλευρά”, αναφέρει, προσθέτοντας ότι “ο μόνος υπεύθυνος για το αποτέλεσμα της κατάστασης που θα προκύψει από αυτό θα είναι η ε/κ πλευρά η οποία συνεχίζει με επιμονή τις μονομερείς δραστηριότητές της για υδρογονάνθρακες χωρίς να σταματήσει να συμπεριφέρεται σαν να είναι ο μοναδικός ιδιοκτήτης του νησιού και αντί να προσπαθεί για μια λύση δίκαιη, μόνιμη και περιεκτική του Κυπριακού”.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση “αυτή τη στάση της ε/κ πλευράς που δεν διστάζει με ανευθυνότητα να διακινδυνεύσει την ασφάλεια και την σταθερότητα της Ανατολικής Μεσογείου αποτελεί και τον βασικό λόγο που δεν κατέληξαν σε αποτέλεσμα οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό που συνεχίζονται εδώ και μισό αιώνα”.
“Τελικά οι Ε/Κ αποκάλυψαν για άλλη μια φορά ότι στη Σύνοδο για το Κυπριακό πέρσι δεν θα προσεγγίσουν σε ένα συνεταιρισμό με βάση την πολιτική ισότητα με τους Τ/Κ και γι αυτό το λόγο και η Σύνοδος έκλεισε χωρίς αποτέλεσμα. Όσο η ε/κ διοίκηση νοτίου Κύπρου συνεχίζει τις μονομερείς δραστηριότητες για υδρογονάνθρακες, η ε/κ πλευρά θα συνεχίσει να αποκαλύπτει πόσο μακριά βρίσκεται από το να αντιλαμβάνεται τους Τ/Κ ως ίσους συνέταιρους”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Η ανακοίνωση καταλήγει αναφέροντας ότι “με αυτή την αφορμή, θέλουμε να τονίσουμε ότι αναμένουμε από τις εταιρείες τρίτων χωρών να μην στηρίζουν διά της συνεργασίας τους με την Ε/κ διοίκηση νοτίου Κύπρου την εν λόγω στάση η οποία αποτελεί σοβαρό εμπόδιο για την λύση του Κυπριακού”.
Νέα ένταση σοβαρών διαστάσεων έχουμε στο κυπριακό οικόπεδο 3 της κυπριακής ΑΟΖ , μιας  και οι Τούρκοι έχουν αποκλείσει ολοκληρωτικά την περιοχή,  και δεν αφήνουν κανένα πλοίο … ούτε εμπορικό ούτε  πολεμικό να πλησιάσει στην περιοχή …συνιστώντας απειλή  για την ασφάλεια των πλοίων στην Α.Μεσόγειο.
Η εξόρυξη υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ από την Κύπρο αποτελούν casus belli για την Άγκυρα , σύμφωνα με προ μηνών διακοίνωση της Τουρκίας στον ΟΗΕ.
Σήμερα όμως είχαμε και την αποστολή ισραηλινού αεροσκάφους ηλεκτρονικού πολέμου τύπου Gulfstream 650, το οποίο θα «σβήσει τα φώτα» οσονούπω στα τουρκικά πλοία που κάνουν «τσαμπουκάδες» στην περιοχή , τα οποία εκδιώκουν όσα πλοία πλησιάζουν εκεί .
Για πρώτη φορά το Ισραήλ εν μέσω διένεξης με το Ιράν και την Συρία παρεμβαίνει στην κυπριακή ΑΟΖ , ενεργοποιώντας την αμυντική συμφωνία με την Λευκωσία.
Συγκεκριμένα , για  τέσσερεις ώρες από το πρωϊ μέχρι και το μεσημέρι της Κυριακής, ισραηλινό αεροσκάφος Gulfstream 650 που σύμφωνα με πληροφορίες φέρει υπεσρσύγχρονο  εξοπλισμό ηλεκτρονικού πολέμου, διέγραφε κύκλους πάνω από τα τουρκικά πλοία που διεξήγαγαν ναυτική άσκηση .
Το ισραηλινό ιπτάμενο «μάτι» πετούσε μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ, σε πολύ μεγάλο ύψος της τάξεως των 43.000 ποδών-, σε περιοχές δυτικότερα αυτής που βρίσκονται τα τουρκικά πολεμικά πλοία.
Οι Ισραηλινοί «πήραν τα μέτρα» των Τούρκων καταγράφοντας στίγματα , συνομιλίες, οπλισμό  και φυσικά προθέσεις και αναμένεται να αποστείλουν εφόσον απαιτηθεί και μονάδες επιφανείας και υποβρύχια.
Υπενθυμίζουμε ότι η Φρεγάτα Λήμνος μαζί με  ένα γαλλικό πολεμικό ευρίσκονται στην περιοχή αναμένοντας οδηγίες.
Τα πλοία του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού που βρίσκονται στο τεμάχιο «3» της κυπριακής ΑΟΖ κοντά στον στόχο «Σουπιά»,  εντός της περιοχής ευθύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, και δείχνουν την πειρατική τους συμπεριφορά, όχι μόνο εμποδίζοντας το «Saipem 12000» να προχωρήσει, αλλά και διώχνοντας άλλα πλοία από την περιοχή.
Το πρωί της Κυριακής, τα τουρκικά πολεμικά, ανάγκασαν το ρωσικό Ro-Ro πλοίο «Sparta» που απέπλευσε από το λιμάνι Ταρτούς της Συρίας με προορισμό την Ρωσία, να αλλάξει πορεία και να κινηθεί  περίπου 20 ναυτικά μίλια νοτιότερα της κανονικής πορείας κατά μήκος των νότιων ακτών της Κύπρου.
Το μεσημέρι, εξανάγκασαν σε αλλαγή πλεύσης και το υπό σημαία νήσων Κομόρος φορτηγό πλοίο «Atlas Sema» που κατευθύνεται από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου προς το λιμάνι Ταρτούς της Συρίας, να αλλάξει πορεία και να κινηθεί νοτιότερα κατά 10 ν.μιλια όταν πλησίασε την περιοχή του στόχου «Σουπιά».
Η τουρκοκυπριακή εφημερίδα havadiskibris.com προβάλλει στο σημερινό  πρωτοσέλιδα  της τον θαλάσσιο χάρτη της περιοχής με τα 13 τεμάχια της κυπριακής ΑΟΖ, την «ΑΖΟ» του ψευδοκράτους και την θαλάσσια περιοχή που διεκδικεί η Τουρκία.
Η τ/κ εφημερίδα αναφέρει ότι πολεμικό πλοίο της Βραζιλίας με την ονομασία «CV Barroso» που ανήκει στην ειρηνευτική δύναμη Λιβάνου ήταν για ώρες προχθές στην περιοχή του στόχου «Σουπιά», παρά την τουρκική NAVTEX.
( τουρκικός χάρτης για το τι ακριβώς διεκδικούν Τούρκοι και Τουρκοκύπριοι)
Αυτό λοιπόν που είναι πασιφανές είναι ότι ο τουρκικός στολίσκος δεν φαίνεται να αποχωρεί από το θαλάσσιο οικόπεδο 3 και θα συνεχίσει να προκαλεί μέχρι να κατέβουν και αλλά ελληνικά πολεμικά πλοία.
Πρόκειται για σκηνικό τύπου Ιμίων το οποίο στήνουν απροκάλυπτα οι νέο-οθωμανοί και αναμένουν  να εμπλακούν με Ελλάδα και ενδεχομένως  με το Ισραήλ,  μιας  και δεν αποχωρούν μες τίποτα.
Το γεγονός έχει σημάνει συναγερμό στο ελληνικό πεντάγωνο και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά από στιγμή σε στιγμή.   
Η κλιμάκωση και η προκλητικά στάση των Τούρκων σε συνδυασμό με τις δηλώσεις Ερντογάν ξανά σήμερα, περί  οθωμανικής αυτοκρατορίας από την οποία έχουμε ως συνέχεια την σημερινή Τουρκία» …παραπέμπουν σαφώς  σε πολεμικά σενάρια τα οποία θα δούμε σχεδόν σίγουρα το επόμενο διάστημα.
pentapostagma.gr
Πηγή ➤

2 σχόλια:

  1. Δεν θα γινει τιποτα. Αν γινει και κατι, φανταζομαι τι θα γραψετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοιμήσου στον ύπνο το βαθύ. Ετσι έλεγαν και στην Κων/πολη πριν την πολιορκία της από τον μωάμεθ τον πορθητή

      Διαγραφή