Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

Φρίκη από αρρωστημένα μυαλά: Μητέρα -τέρας έβγαζε στο «κλαρί» την κορη της με νοητική στέρηση!- Η Αστυνομία «καρφώνει» το Γρ. Ευημερίας

Φρίκη από αρρωστημένα μυαλά: Μητέρα -τέρας έβγαζε στο «κλαρί» την κορη της με νοητική στέρηση!- Η Αστυνομία «καρφώνει» το Γρ. Ευημερίας


Police-Voice blog ➤
Το νεαρό κορίτσι με νοητική στέρηση είχε υπάρξει θύμα εμπορίας προσώπων, από την ίδια της την οικογένεια – Η νεαρή ανεβαίνει απίστευτο «Γολγοθά», καθώς χρήσει άμεσης χειρουργικής επέμβασης, ωστόσο δεν είναι εφικτό γιατί δεν έχει διευθετηθεί η νόμιμη παραμονή της στη χώρα – Ο ίδιος ο Υπαρχηγός της Αστυνομίας ψέγει τις αρμόδιες υπηρεσίες και αναφέρει πως λάμπει δια της απουσίας της η αρμόδια λειτουργός των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας
Ξαναγεννιούνται εφιάλτες σε παιδιά, γυναίκες και κορίτσια που έπεσαν θύματα εμπορίας προσώπων. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα γυναίκας με νοητική στέρηση, η οποία ήταν θύμα της ίδιας της μάνας και του αδελφού της και τώρα είναι έγκυος από έναν άγνωστο.
Το θέμα δημοσιεύει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα Πολίτης, όπου αναδεικνύει το ζήτημα της επαναθυματοποίησης των θυμάτων, σε ένα πλαίσιο όπου η αλληλοεμπλοκή τριών Υπουργείων (Εργασίας, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών) εξωθεί τα θύματα μερικές φορές και σε χειρότερες καταστάσεις από αυτές που αρχικά έζησαν.
Η συγκεκριμένη περίπτωση αναδεικνύεται από τον ίδιο τον Υπαρχηγό της Αστυνομίας, ο οποίος απέστειλε επιστολή προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης για το περιστατικό, προκειμένου να αναφέρει ότι η κοπέλα δέχθηκε ελάχιστες επισκέψεις από τη Λειτουργό Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας.
Όπως τονίζεται, δεν έγινε καμιά προσπάθεια μέχρι σήμερα προκειμένου να τοποθετηθεί το θύμα σε κάποιο υποστηρικτικό περιβάλλον. Στην προκειμένη περίπτωση, το θύμα, λόγω του ότι συναναστρέφεται με διάφορους άγνωστους σε πάρκα, όπως σημειώνει το δημοσίευμα, έμεινε έγκυος από άγνωστο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να μην γνωρίζει τον πατέρα του παιδιού.
Άλλα προβλήματα τα οποία υπάρχουν για τα άτομα αυτά, είναι αυτά του κινδύνου της απέλασης, αλλά και εν προκειμένω από κάποιο χειρουργείο, όπως είναι μια άμβλωση ή μια ορθοπεδική επέμβαση.
Όπως αναφέρεται η συγκεκριμένη κοπέλα έχει υπάρξει θύμα εμπορίας προσώπων, χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης στον σπόνδυλο, επέμβαση η οποία όμως δεν μπορεί να διεξαχθεί λόγω του ότι δεν έχει διευθετηθεί ακόμα το ζήτημα της νόμιμης παραμονής της στην Κύπρο.
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου