Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΔΕΣ ?? ! Τόσκας στον Guardian για τις αυξανόμενες ροές μεταναστών στον Έβρο: «Όλα είναι υπό έλεγχο»

ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΔΕΣ ?? ! Τόσκας στον Guardian για τις αυξανόμενες ροές μεταναστών στον Έβρο: «Όλα είναι υπό έλεγχο»


Police-Voice blog ➤
«Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ανοίξει εκ νέου παλαιότερα κέντρα υποδοχής αλλά και να επεκτείνει τη χωρητικότητα των ήδη υπαρχόντων δηλώνει εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού
Στη δραματική κατάσταση που επικρατεί στον Έβρο με τις αυξανόμενες ροές μεταναστών και προσφύγων αναφέρεται ρεπορτάζ της εφημερίδας Guardian στη σκιά των τελευταίων στοιχείων του ΟΗΕ σύμφωνα με τα οποία μόνο τον Απρίλιο πέρασαν τα χερσαία ελληνοτουρκικά σύνορα 2.900 πρόσφυγες και μετανάστες.
«Είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι. Δεν υπάρχει λόγος για πανικό. Όλα είναι υπό έλεγχο» δηλώνει από την πλευρά του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.
Απόι την πλευρά του ο δήμαρχος Ορεστιάδας Δημήτρης Μαυρίδης περιγράφει τη δύσκολη κατάσταση μιλώντας για «υποδομές υποδοχής που είναι υπερπλήρεις». «Τα πράγματα είναι στο όριο να ξεφύγουν τελείως από τον έλεγχο. Έρχονται περισσότεροι από αυτούς που μπορούμε να καταγράψουμε. Η κυβέρνηση έστειλε επιπλένο 120 αστυνομικούς αλλά αυτό είναι προσωρινό και όχι αρκετό μέτρο. Πρέπει να ενεργοποιηθεί η Frontex» προσθέτει.
«Δεν ξέρουμε τι προκάλεσε την αλλαγή αλλά ανησυχούμε ότι όσο βελτιώνεται ο καιρός και η στάθμη του νερού υποχωρεί, τότε ολοένα και περισσότεροι θα τολμούν το ταξίδι γιατί θα είναι ευκολότερο το πέρασμα» δηλώνει εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού. Ο ίδιος αποκαλύπτει ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ανοίξει εκ νέου παλαιότερα κέντρα υποδοχής αλλά και να επεκτείνει τη χωρητικότητα των ήδη υπαρχόντων αλλά η εμπειρία μας έχει δείξει ότι η αντίδραση μπορεί να μην είναι τόσο άμεση».
Επιχειρώντας να εξηγήσει τους λόγους που καταγράφεται η αύξηση αυτή ο δήμαρχος Ορεστιάδας την αποδίδει αφενόνς στο γεγονός ότι «οι μετανάστες αυτοί δεν καλύπτοντα από τη συμφωνία Τουρκίας-ΕΕ» και αφετέρου στο ότι «έχει κυκλοφορήσει η φήμη ότι η κατάσταση στα νησιά είναι δραματική». Προσθέτει, μάλιστα, ότι «καθημερινά έχουμε τέσσερα λεωφορεία για Αθήνα και Θεσσαλονίκη και είναι γεμάτα με μετανάστες γιατί αυτοί οι άνθρωποι αφού φτάσουν και καταγραφούν μπορούν να κινηθούν ελεύθερα σε όλη τη χώρα».
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου