Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΣΤΗΝ ΠΕΝΤΕΛΗ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ- ΚΡΥΒΟΤΑΝ ΣΕ ΣΠΙΤΙ ΦΙΛΙΚΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ.

 ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΣΤΗΝ ΠΕΝΤΕΛΗ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ- ΚΡΥΒΟΤΑΝ ΣΕ ΣΠΙΤΙ ΦΙΛΙΚΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ.


Police-Voice blog ➤
Νωρίς το πρωί της Δευτέρας κυκλοφόρησε έντονα η πληροφορία πως ο βουλευτής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, ο οποίος αναζητείτο από αποσπάσματα της ΕΛ.ΑΣ. στο Ξηρόμερο Αιτωλίας, συνελήφθη, αφού εντοπίστηκε στην Πεντέλη Αττικής.
Επισημαίνεται πως ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης διέμενε στην Πεντέλη στο παρελθόν ενώ εκεί διαμένουν κι άλλοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής και πρώην του κόμματος.
Κατά του Μπαρμπαρούση έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τον ανακριτή, σύμφωνα με το άρθρο 135 του Ποινικού Κώδικα, με την κατηγορία των προπαρασκευαστικών ενεργειών για εσχάτη προδοσία.
Παράλληλα, έχει συνταχθεί και νέα δικογραφία εναντίον του με κατηγορίες που αφορούν στην καταδίωξή του από τις Αρχές κατά τη διάρκεια της Παρασκευής, κατά μήκος της Εθνικής Οδού Ρίου – Αντιρρίου και στη συνέχεια στον Νομό Αιτωλοακαρνανίας.
Στην υπόθεση έχει ενεργοποιηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου, το οποίο είναι διαρκές. Για το κακούργημα για το οποίο κατηγορείται δεν χρειάζεται άρση της ασυλίας του από την Ολομέλεια της Βουλής.
Ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης διεγράφη την Παρασκευή το μεσημέρι από το κόμμα της Χρυσής Αυγής αμέσως μετά το πρωτοφανές επεισόδιο στη Βουλή, όταν ζήτησε ενώπιον της Ολομέλειας από τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας να προβούν σε πραξικόπημα.
Αμέσως μετά κατατέθηκε στον εισαγγελέα μηνυτήρια αναφορά του υπουργού Άμυνας και του αναπληρωτή υπουργού, Πάνου Καμμένου και Φώτη Κουβέλη, ενώ η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ανέθετε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος στον πρόεδρο εισαγγελίας πρωτοδικών Αθήνας προκαταρκτική έρευνα για τις ενέργειες Μπαρμπαρούση. Εν συνεχεία ο ανακριτής απήγγειλε την κατηγορία για εσχάτη προδοσία βάσει του Ποινικού Κώδικα.
Το βράδυ της Παρασκευής ο Μπαρμπαρούσης κάνοντας χρήση του βουλευτικού του αυτοκινήτου αναχώρησε από την Αθήνα για την Αιτωλοακαρνανία, διεμβολίζοντας κατά τη διάρκεια της διαφυγής του αστυνομικά μπλόκα.
Εξαφανίστηκε το βράδυ της Παρασκευής στα χωριά του Ξηρόμερου, απ’ όπου και κατάγεται. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ο Μπαρμπαρούσης βρίσκεται κρατούμενος στη ΓΑΔΑ.
Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η σύλληψή του σε φιλικό σπίτι στην Πεντέλη πραγματοποιήθηκε από την Αντιτρομοκρατική.
ώρα 09:21
Συνελήφθη έπειτα από επιχείρηση της Αστυνομίας ο βουλευτής Κωσταντίνος Μπαρμπαρούσης, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, μετά τα όσα είχε πει στη Βουλή.
Λεπτομέρειες αναμένονται σε λίγο από την Ελληνική Αστυνομία σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Ο ΣΚΑΪ μετέδωσε ότι η σύλληψη έγινε στην Πεντέλη

Μπαρμπαρούσης: Ατυχής επιλογή όσα είπα περί πραξικοπήματος

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κ. Μπαρμπαρούσης, που έχει διαγραφεί από τη Χρυσή Αυγή, αναμένεται να αρνηθεί την κατηγορία περί εσχάτης προδοσίας


Προθεσμία για να απολογηθεί  την ερχόμενη Τετάρτη ζήτησε και πήρε ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, ο οποίος κατηγορείται για προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας για όσα προκλητικά ανέφερε στη Βουλή κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που είχε καταθέσει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κ. Μπαρμπαρούσης, που έχει διαγραφεί από τη Χρυσή Αυγή, αναμένεται να αρνηθεί την κατηγορία, και να κινηθεί στη λογική δήλωσή του ότι με την οποία επιχείρησε να υποβαθμίσει τα πρωτοφανή που ανέφερε περί πραξικοπήματος και συλλήψεως πολιτικών και πολιτειακών παραγόντων από την ηγεςία των ενόπλων δυνάμεων.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του μάλιστα ο Κ.Μπαρμπαρούσης χαρακτήρισε "ατυχή επιλογή" τις εκφράσεις του, και υποστηρίζει ότι ελέχθησαν "σε στιγμή έξαρσης".

"Αυτή δε η φρασεολογία προφανώς είναι απρόσφορη, τόνισε ο συνήγορός του,να προκαλέσει τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται. Η αδυναμία της κατηγορίας είναι η υπερβολή της. Ήδη έχει ανακαλέσει τις επίμεμπτες φράσεις και θα το επαναλάβει. Η πρόθεση του με τη χρήση αυτών των εκφράσεων τελικά ήταν κατά τρόπο εμφατικό να θέσει τους πολιτειακούς παράγοντες προ των  ευθυνών τους.

Κατά τη μεταφορά του από τη ΓΑΔΑ στην Ευελπίδων ο βουλευτής φώναξε "η Μακεδονία είναι ελληνική". 


Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου