Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

Βρέθηκε μετά από 100 χρόνια θαυματουργή εικόνα της Παναγίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Βρέθηκε μετά από 100 χρόνια θαυματουργή εικόνα της Παναγίας (ΒΙΝΤΕΟ)


Police-Voice blog ➤


Μετά από περίπου έναν αιώνα που παρέμενε χαμένη, το θαύμα για την Εικόνα της Μητέρας του Θεού έγινε και βρέθηκε στο Χάρκοβο.
Από την αρχαιότητα, το ιερό αντικείμενο του Chernigov βρισκόταν στην Εκκλησία της Γεννήσεως του Χριστού στο Borzna στην επαρχία Chernigov, όπου δοξάστηκε από αμέτρητα τα θαύματα θεραπείας και ίασης. Ο Άγιος Φιλάρετος γράφει ότι η εικόνα εορτάζεται την 10η Παρασκευή του Πάσχα και ότι πολλοί άνθρωποι συρρέουν από τα γύρω χωριά για να τιμήσουν την ιερή εικόνα και να συμμετάσχουν στη Θεία Κοινωνία.
Μετά το κλείσιμο της Εκκλησίας της Γεννήσεως στις αρχές του 20ού αιώνα, η θαυματουργή εικόνα διατηρήθηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα από έναν ντόπιο πιστό, αν και χάθηκε για πολύ καιρό μετά την ανάπαυσή του.
Η ιερή εικόνα βρέθηκε πρόσφατα με θαυματουργό τρόπο από τον Αρχιμανδρίτη Νικοδήμο (Σίλκα) στο Χάρκοβο, ο οποίος την επέστρεψε στην Επισκοπή.
 Η εικόνα αυτή τη στιγμή φυλάσσεται στον καθεδρικό ναό του Αγίου Νικολάου στη Νίζνι, όπου τελέστηκε χθες και θεία Λειτουργία από τον κλήρο της Επισκοπής, με επικεφαλής τον Σεβασμιότατο Νιζίν και Πριντουτσκ Κλήμη , προτού επιστρέψει στην ιστορική της θέση στο Μπορζνά.
Αφού προσκύνησε την εικόνα ο Κλήμης προσευχήθηκε στην Άγια Θεοτόκο μπροστά από την εικόνα. Ευχαρίστησε επίσης τον Αρχιμανδρίτη Νικοδήμο για τις προσπάθειές του να βρει τον χαμένο θησαυρό.
Η εικόνα θα παραμείνει στον καθεδρικό ναό του Nizhyn για περίπου ένα μήνα, όπου θα τελούνται αγρυπνίες και βέβαια μεγαλειώδες προσκύνημα πριν επιστρέψει στην Borzna.
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου