Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

«Καυτός πάγος» απο Λαβρόφ σε Κοτζιά: Η Ρωσία θα μπλοκάρει στον ΟΗΕ την «συμφωνία» με τα Σκόπια – το βατερλώ συνεχίζεται…

«Καυτός πάγος» απο Λαβρόφ σε Κοτζιά: Η Ρωσία θα μπλοκάρει στον ΟΗΕ την «συμφωνία» με τα Σκόπια – το βατερλώ συνεχίζεται…


Police-Voice blog ➤
Ρωσικό ΥΠΕΞ: «Η Ουάσινγκτον βρίσκεται πίσω από την αντιρωσική απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης» - Σύμφωνα με ελληνικές διπλωματικές πηγές, τέτοιοι ισχυρισμοί είναι «απολύτως αβάσιμοι», συμπληρώνοντας πως η Ρωσία δυσκολεύεται να αντιληφθεί πως ένα μικρό κράτος μπορεί να υπερασπιστεί με τέτοιο τρόπο τα εθνικά του συμφέροντα. 

Την προηγούμενη Παρασκευή (6 Ιουλίου) φέρεται ο Νίκος Κοτζιάς να πήρε στο τηλέφωνο τον Ρώσο ομόλογο του Σ.Λαβρόφ και να του γνωστοποίησε τα περι απέλασης των δύο ρώσων διπλωματών και την απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα άλλων δύο ρώσων επίσης διπλωματικών υπαλλήλων. Η κατηγορία(σύμφωνα με όσα διαρρέονται γιατί επίσημα τίποτε ακόμη δεν έχει λεχθεί); Οτι οι Ρώσοι έκαναν κατασκοπία σε βάρος της Ελληνικής κυβέρνησης και μάλιστα δωροδόκησαν ή προσπάθησαν να δωροδοκήουν διάφορους κρατικούς υπαλλήλους με στόχο την ανατροπή της(!) προκειμένου να μην υπογραφεί στις Πρέσπες η συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ και να μην ενταχθεί η περιοχή των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.
Αυτά διαρρέει η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου. Σύμφωνα με τις ίδιες διαρροές το τηλεφώνημα Κοτζιά-Λαβρόφ ήταν ψυχροπολεμικό και ο Ρώσος ΥΠΕΞ είπε ορθά-κοφτά στον Κοτζιά:
  • Η Ρωσία θα μπλοκάρει στο εθνικό συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ την συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ και τα Σκόπια δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να αναγνωριστούν απο τον ΟΗΕ.
Μετά την αγαστή σύμπλευση των Τσίπρα-Καμμένου-Κοτζιά με την αμερικάνικη πρεσβεία της Αθήνας στις απελάσεις των Ρώσων,τις απαγορεύσεις εισόδου κλπ κλήθηκε σήμερα ο έλληνας πρέσβης στη Μόσχα κ.Ανδρέας Φρυγανάς για να του γνωστοποιηθούν οι αποφάσεις της Ρωσικής κυβέρνησης ως απάντηση στα όσα κατασκοπευτικά συμβαίνουν στην Ελλάδα. Γιατί εκτός των άλλων η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου-Κοτζιά έχει μπλέξει σενάρια εξαγοράς βουλευτών,επιχειρηματίες,το Αγιο Ορος και πολλά ακόμη,άγνωστα στην κοινή γνώμη.
Το βέβαιο είναι οτι έχει ξεσπάσει ένας άγριος πόλεμος του Β.Πούτιν με τους Τσίπρα-Καμμένο και Κοτζιά που το πρώτο του αποτέλεσμα είναι οτι τα Σκόπια με την συμφωνία στους Ψαράδες θα μπλοκαριστούν απο την Ρωσία στον ΟΗΕ. Και θα είναι μόλις η αρχή…
«Η Ουάσινγκτον βρίσκεται πίσω από την αντιρωσική απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης», αναφέρει χαρακτηριστικά Ρώσος αξιωματούχος σε δήλωσή του, σύμφωνα με το Sputnik, προσθέτοντας πως η ελληνική πλευρά δεν δικαιολόγησε την απέλαση των διπλωματών.
«Θεωρούμε την ενέργεια απολύτως παράλογη, δεν επιβεβαιώνεται από τα γεγονότα από την ελληνική πλευρά, η οποία έρχεται σε αντίθεση με τη φύση των διμερών σχέσεων μας και μπορεί να τις καταστρέψει» καταλήγει χαρακτηριστικά.
**Στους ισχυρισμούς του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, η οποία υποστηρίζει ότι πίσω από τις απελάσεις ρώσων διπλωματών από την Αθήνα βρίσκονται οι Ηνωμένες Πολιτείες, απάντησε εμμέσως η Ελλάδα.
Όπως τονίζουν διπλωματικές πηγές, τέτοιοι ισχυρισμοί είναι «απολύτως αβάσιμοι», συμπληρώνοντας πως η Ρωσία δυσκολεύεται να αντιληφθεί πως ένα μικρό κράτος μπορεί να υπερασπιστεί με τέτοιο τρόπο τα εθνικά του συμφέροντα.
«Δυσκολεύονται να αντιληφθούν το δικαίωμα της χώρας μας να υπερασπιστεί τα εθνικά της συμφέροντα στην περιοχή και όλο βλέπει τρίτες δυνάμεις από πίσω», υπογραμμίζουν οι διπλωματικές πηγές, συμπληρώνοντας πως η ρωσική πλευρά ενδεχομένως να δυσκολεύεται να αντιληφθεί πως η Ελλάδα δεν αφήνει τρίτες χώρες να παρεμβαίνουν στα εσωτερικά της.
Η ρωσική πλευρά άλλωστε, χαρακτηρίζει «απολύτως αβάσιμη» την απέλαση των ρώσων διπλωματών, σημειώνοντας πως δεν δόθηκαν αποδείξεις για τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.
Πηγή ➤https://ireporterworld.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου