Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

Η Ένωση Αθέων ζητεί να αφαιρεθούν εικόνες - θρησκευτικά σύμβολα από το ΣτΕ

Η Ένωση Αθέων ζητεί να αφαιρεθούν εικόνες - θρησκευτικά σύμβολα από το ΣτΕ


Police-Voice blog ➤

Η Ένωση Αθέων ζητεί να αφαιρεθούν εικόνες - θρησκευτικά σύμβολα από το ΣτΕ

Κατά την σημερινη συζήτηση για το μάθημα των θρησκευτικών

Την αφαίρεση της εικόνας της Παναγίας από το Συμβούλιο της Επικρατείας ζήτησε σήμερα Πέμπτη η Ένωση Αθέων ενόψει της αυριανής συζήτησης των αιτήσεων ακύρωσης για το μάθημα των θρησκευτικών στα σχολεία. 

Συγκεκριμένα, ο δικηγόρος της Ένωσης Αθέων κατέθεσε στο ΣτΕ αίτημα να αφαιρεθούν αύριο τα θρησκευτικά σύμβολα (εικόνες) από την δικαστική αίθουσα της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.

Σημειώνεται ότι αύριο, με προεδρεύοντα τον αντιπρόεδρο του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου Αθανάσιο Ράντο και εισηγήτρια την σύμβουλο Επικρατείας Παρασκευή Μπραίμη, θα συζητηθούν στην Ολομέλεια του ΣτΕ πέντε αιτήσεις ακύρωσης για το μάθημα των θρησκευτικών και το περιεχόμενο του στα σχολεία, τον υποχρεωτικό εκκλησιασμό και την καθημερινή προσευχή στα σχολεία, τον τρόπο απαλλαγής από το μάθημα των θρησκευτικών, κ.ά.

Στο ΣτΕ έχουν προσφύγει η Ένωση Αθέων, η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕλΕΔΑ) και 24 πολίτες (γονείς κ.λπ.), ενώ παρεμβάσεις υπέρ του μαθήματος των θρησκευτικών έχουν καταθέσει η Εκκλησία της Ελλάδας, η Εκκλησία της Κρήτης και ο «Πανελλήνιος Σύνδεσμος Θεολόγων «Καιρός» για την Αναβάθμιση της Θρησκευτικής Εκπαίδευσης».

Πηγή: http://www.skai.gr/

Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου