Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

Δικογραφία-«μαμούθ»! Συμμορία ανη λίκων είχε «ρημάξει» την Καλλιθέα – Συνελήφθη ακόμη και… 11χρονος!

Δικογραφία-«μαμούθ»! Συμμορία ανη λίκων είχε «ρημάξει» την Καλλιθέα – Συνελήφθη ακόμη και… 11χρονος


Police-Voice blog ➤
Ώρα 11 το βράδυ της Παρασκευής 12 Οκτωβρίου. Δύο νεαροί αλλοδαποί, ηλικίας 17 και 16 ετών, κλέβουν από την οδό Πραξιτέλους στην Καλλιθέα ένα γκρι MAZDA. Περίπου τρεις ώρες αργότερα, το κλεμμένο γκρι MAZDA σταματά στην λεωφόρο Συγγρού, στο ύψος της Καλλιθέας. Οι δύο ανήλικοι δράστες βγαίνουν από το αυτοκίνητο, σπάνε με καπάκι φρεατίου της ΕΥΔΑΠ την γυάλινη είσοδο μιας κάβας, αρπάζουν τα χρήματα από το ταμείο του καταστήματος, μερικά μπουκάλια ουίσκι μεγάλης αξίας, μπαίνουν στο αυτοκίνητο και εξαφανίζονται.
Ελάχιστα λεπτά αργότερα, το όχημα παραλαμβάνουν ένας 24χρονος και ένας 16χρονος. Εμφανίζονται στον Άγιο Δημήτριο, όπου σπάνε την βιτρίνα καταστήματος επίπλων, μπαίνουν μέσα και αφαιρούν από την ταμειακή μηχανή 200 ευρώ.
Επιστρέφουν στην Καλλιθέα, σπάνε την τζαμαρία καφενείου, απ’ όπου αρπάζουν από το ταμείο μερικές δεκάδες ευρώ και ένα λαπτοπ.
Η καταδίωξη
Από την στιγμή που έκλεψαν το αυτοκίνητο έχουν περάσει μόνο τέσσερις ώρες. Περίπου στις 02:30 τη νύχτα στο όχημα έχει επιβιβασθεί ακόμα ένα μέλος της συμμορίας. Στην συμβολή των οδών Καλλιρόης και Κοίλης κρίνονται ύποπτοι από αστυνομικούς, δεν σταματούν για έλεγχο και διαφεύγουν. Εγκαταλείπουν το αυτοκίνητο στα Πετράλωνα και εξαφανίζονται πεζοί μέσα στα στενά.
Λίγη ώρα αργότερα, στην συμβολή των οδών Εσπερίδων και Ματζαγριωτάκη (πίσω από το πάρκο της πλατείας Δαβάκη), ο 16χρονος που συμμετείχε στην κλοπή του MAZDA και ένας ακόμα 16χρονος έχουν ήδη ανοίξει ένα HUYNDAI. Ένα περιπολικό της Άμεσης Δράσης και τρεις ομάδες ΔΙΑΣ εμφανίζονται από το πουθενά, συλλαμβάνοντας τους δύο δράστες την στιγμή κατά την οποία επιχειρούν να βάλουν μπρος το αυτοκίνητο με τα καλώδια κάτω από το τιμόνι.
Την ίδια ώρα, βρισκόταν σε εξέλιξη στην Καλλιθέα μεγάλη αστυνομική επιχείρηση υπό άκρα μυστικότητα. Περιμετρικά της πλατείας Δαβάκη έχουν ακροβολιστεί δεκάδες αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλλιθέας και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών. Σε λίγα λεπτά, αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, ομάδες ΔΙΑΣ και αστυνομικοί της Ασφάλειας θα κάνουν… φύλλο και φτερό την πλατεία Δαβάκη. Σε ελάχιστα λεπτά οδηγούνται στο ΑΤ Καλλιθέας ακόμα έξι άτομα, τέσσερις ανήλικοι -μεταξύ των οποίων και ένας… 11χρονος- και δύο 24 και 27 ετών.
Το άγρυπνο μάτι της ΔΕΕ
Στο αστυνομικό τμήμα Καλλιθέας οι συλληφθέντες αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι η ογκώδης δικογραφία είναι πολύ καλά δεμένη. Κανείς τους δεν υποψιαζόταν ότι η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, από τον Απρίλιο του 2018, έχει αναλύσει δεκάδες βίντεο, στα οποία ταυτοποιούνται όλοι, όπως και ότι άλλες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ έχουν ερευνήσει εξονυχιστικά όλα τα σημεία στα οποία έδρασαν οι οκτώ, συλλέγοντας αποτυπώματά τους και άλλα ευρήματα. Ειδικότερα, οι οκτώ συλληφθέντες έχουν ταυτοποιηθεί σε περίπου 30 ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις, εκ των οποίων οι 25 στην περιοχή της Καλλιθέας.
Είχαν ρημάξει την Καλλιθέα
Στις 15 Ιουνίου 2018 άρπαξαν ένα ποδήλατο από το εσωτερικό πολυκατοικίας στην οδό Κέκρωπος. Τον Ιούλιο του 2018 παραβίασαν οικία επί της οδού Ανδρομάχης από την οποία αφαίρεσαν χρηματικό πόσο 2.000 ευρώ και χρυσαφικά, ενώ φεύγοντας πήραν μαζί τους και ζευγάρια παπούτσια του ιδιοκτήτη του διαμερίσματος.
Την Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018 διέρρηξαν διαμέρισμα στην οδό Φιλαρέτου αφαιρώντας μια ταυτότητα, ένα βιβλιάριο τραπέζης, χρήματα και κοσμήματα.
Τρεις ημέρες μετά, διέρρηξαν διαμέρισμα επί της οδού Δοϊράνης από το οποίο άρπαξαν χρυσαφικά, ενώ μερικές ημέρες αργότερα διέρρηξαν διαμέρισμα επί της οδού Ομήρου, αφαιρώντας χρήματα, κοσμήματα και μια βαλίτσα.
Λίγο πριν τον Δεκαπενταύγουστο, χτυπάνε σε κατάστημα επί της οδού Δαβάκη από το οποίο αρπάζουν την ταμειακή μηχανή, και την Τρίτη 14 Αυγούστου 2018 σπάνε κατάστημα επί της οδού Θησέως, πολύ κοντά στην πλατεία Δαβάκη, από το οποίο αρπάζουν χρήματα και έναν φορητό υπολογιστή.
Στις 27 Αυγούστου μεταφέρουν την δράση τους στην βόρεια Καλλιθέα και συγκεκριμένα στην οδό Χαροκόπου, όπου σπάνε ένα κατάστημα, αρπάζουν το συρτάρι της ταμειακής μηχανής, το οποίο περιείχε μικρό ποσό, καθώς και έναν φάκελλο με έγγραφα.
Αποθήκες, καταστήματα, διαμερίσματα, σχολικά κυλικεία
Στις 20 Σεπτεμβρίου σπάνε γυάλινη πρόσοψη καταστήματος, η οποία οδηγεί σε υπόγειο χώρο καταστήματος στην οδό Λασκαρίδου και αφαιρούν χρηματικό ποσό 500 ευρώ.
Τέσσερις ημέρες μετά μπουκάρουν στο κυλικείο του 6ου Γυμνασίου Καλλιθέας και φεύγοντας αφαιρούν μικρό ποσό σε κέρματα και προϊόντα. Την ίδια ημέρα εισβάλλουν σε διαμέρισμα επί της οδού Ευαγγελιστρίας και αφαιρούν ένα λαπτοπ και ένα δίπλωμα οδήγησης. Λίγο αργότερα, από μπαλκόνι διαμερίσματος επί της οδού Λασκαρίδου, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, αφαιρούν ένα ποδήλατο.
Την Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου διαρρηγνύουν διαμέρισμα πολυκατοικίας στην οδό Σωκράτους από το οποίο αρπαζουν μετρητά και χρυσαφικά. Τα ξημερώματα του Σαββάτου 27 Σεπτεμβρίου 2018 από το κυλικείο του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας φεύγουν με άδεια χέρια, αφήνοντας πίσω τους ένα σπασμένο τζάμι.
Έκλεψαν και κατέστρεψαν το περίπτερο
Πρωινές ώρες της Κυριακής 28 Σεπτεμβρίου φεύγουν από περίπτερο επί της λεωφόρου Θησέως με είδη καπνιστού αξίας περίπου 15.000 ευρώ, χρηματικό ποσό περίπου 1.800 ευρώ, ένα μηχάνημα POS, και έχοντας προκαλέσει σημαντικές φθορές εντός του περιπτέρου. Γνωρίζοντας ότι όλες τους οι κινήσεις καταγράφονται από το κλειστό κύκλωμα του περιπτέρου ξήλωσαν και πήραν μαζί τους το καταγραφικό και τις κάμερες.
Δύο ημέρες αργότερα παραβιάζουν το παράθυρο του κυλικείου του 21ου Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας, από το οποίο αφαίρεσαν δεκάδες κιβώτια εμφιαλωμένα νερά και χυμούς.
Το ξημέρωμα της Τρίτης 2 Οκτωβρίου ο ιδιοκτήτης περιπτέρου επί της οδού Δαβάκη μετράει τη ζημιά από την επίσκεψη της ανήλικης συμμορίας. Οι δράστες αφαίρεσαν από το περίπτερό του είδη εκατοντάδων ευρώ, ενώ 15 ημέρες πριν τον είχαν ρημάξει, παραβιάζοντας τα ρολά ασφαλείας του περιπτέρου και αφαιρώντας είδη αξίας περίπου 1.000 ευρώ.
Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας σπάνε την γυάλινη είσοδο καταστήματος στην οδό Αριστείδου και αφαιρούν από το ταμείο μικρό χρηματικό ποσό.
Το πρωί της Πέμπτης 11 Οκτωβρίου, η ιδιοκτήτρια καταστήματος επί της οδού Φιλαρέτου βρίσκει το ρολό ασφαλείας παραβιασμένο, σπασμένη τη βιτρίνα, ενώ από το εσωτερικό του καταστήματος λείπουν προϊόντα του καταστήματος, ένα ταμπλετ και 700 ευρώ από το ταμείο.
Δυό ημέρες αργότερα, το Σάββατο 13 Οκτωβρίου άπαντες -αλβανικής καταγωγής- συλλαμβάνονται από αστυνομικούς όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και οδηγούνται στο ΑΤ Καλλιθέας ύστερα από κοινή αστυνομική επιχείρηση ανδρών της Ασφάλειας Καλλιθέας και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, της Άμεσης Δράσης με την εξαιρετική συμβολή ομάδων ΔΙΑΣ.
ΟΠΚΕ, Ασφάλεια, Άμεση Δράση, ΔΙΑΣ
Τον Σεπτέμβριο ακόμα μια κοινή αστυνομική επιχείρηση υπό άκρα μυστικότητα έλαβε χώρα στην Καλλιθέα και μάλιστα σε ιδιαίτερα μεγάλη έκταση μέσα στην πόλη. Στόχος να χαρτογραφηθούν τα στέκια όλων των παραβατικών ατόμων και συμμοριών που ρημάζουν την πόλη τις νυχτερινές ώρες, βρίσκοντας καταφύγιο στις σκοτεινές γονιές της Καλλιθέας, περιμένοντας το πρώτο φως του ήλιου για να πουλήσουν τα κλεμμένα στην Ομόνοια.
Συγεκριμένα, νυχτερινές ώρες του Σαββάτου 22 Σεπτεμβρίου καλά εκπαιδευμένοι άνδρες της ΟΠΚΕ, αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλλιθέας και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης και ομάδες ΔΙΑΣ… χτενίζουν με συντονισμένες ενέργειες δεκάδες σημεία σε όλη την Καλλιθέα, κλείδωνοντας αθόρυβα τα σημεία και αποκλείοντας οδούς διαφυγής με συμβατικά οχήματα και αστυνομικούς της Ασφάλειας.
Από την πλατεία Δαβάκη, την πλατεία Κύπρου, το πάρκο Χαροκόπου, σταθμούς ΗΣΑΠ Καλλιθέας και Ταύρου, τα Περόνια, τα Σφαγεία κ.ά. εκείνο το βράδυ γίνονται 31 προσαγωγές υπόπτων έπειτα από πληροφορίες για άτομα τα οποία συμμετέχουν σε ληστείες, κλοπές οχημάτων και διαρρήξεις.
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου