Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

Κάψε και συ μια σημαία μπορείς !!! Σκύβει και τη σηκώνει , την κρατάει στο χέρι του , η σημαία δεν πρέπει ποτέ να βρίσκεται στο έδαφος…ΒΙΝΤΕΟ

Κάψε και συ μια σημαία μπορείς !!!


Police-Voice blog ➤
Η σκηνή στην  οθόνη της τηλεόρασης δε χρειάζεται λόγια, Θεσσαλονίκη μπροστά στην Πολυτεχνική Σχολή,  μια σημαία κείτεται  στο έδαφος , σκισμένη , μισοκαμένη , γύρω φωτιές , φωνές , φασαρία , ένας αστυνομικός από τη μονάδα των ΜΑΤ πλησιάζει , σκύβει και τη σηκώνει , την κρατάει στο χέρι του , η σημαία δεν πρέπει ποτέ να βρίσκεται στο έδαφος…
*Γράφει η Μαρία Ε. Δημητρίου
Το  σύμβολο που αντικατοπτρίζει την έννοια του έθνους , που υποδηλώνει την  υπόσταση του και  την  οντότητα του ,  το σιωπηλό όνομα μιας χώρας .
Το μπλε του  ουρανού με το άσπρο των κυμμάτων της θάλασσας,  ανταμώσανε  αρμονικά και λιτά μέσα σε εννιά γραμμές όσες και το ελευθερία ή θάνατος , με ένα σταυρό πάνω ψηλά και κάνανε μια αγκαλιά  ολόκληρη την Ελλάδα
Και δεν υπάρχει σημαία πιο ταιριαστή με τη χώρα  της  από την Ελληνική . Η θάλασσα , ο ουρανός , το μπλε και το άσπρο που θυμίζει Κυκλάδες και ο σταυρός που  σε παραπέμπει στα χιλιάδες ξωκλήσια σ‘ ολόκληρη τη χώρα, στον Άγιον Όρος .    Δεν υπάρχει σημαία που να σου λέει τόσα όσα η δική μας.
Και λέω δική μας,  γιατί και μεις με την Ελληνική σημαία ανατριχιάζουμε, γιατί στις παρελάσεις μας  δίπλα στην Κυπριακή έχουμε και  την Ελληνική.  Δε λογιέται διαφορετικά . Κι ας διαμαρτυρήθηκαν στην περσινή παρέλαση για την Κυπριακή ανεξαρτησία οι ξένοι πρεσβευτές  για την παρουσία των Ελλληνικών  σημαιών.
Η Ελληνική σημαία θα  κυμματίζει εσαεί  και ο Έλληνας πρέσβης θα παρευρίσκεται  πάντα  στην εξέδρα των επισήμων ως τιμώμενο πρόσωπο  και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να το αντέξουν οι ξένοι πρέσβεις .  Η Κύπρος είναι ελληνική ή καλύτερα  η Κύπρος είναι Ελλάδα, γι αυτό δεν πρέπει επ’ ουδενί να δεχτούμε ένα σχέδιο τύπου Ανάν που θα αφελληνίζει  την Κύπρο  και θα  απαγορεύει  οτιδήποτε ελληνικό. Γιατί  η σημαία είναι η σφραγίδα και το γραμματόσημο του κάθε έθνους .
Και ήταν αυτή η ανάγκη του αυτοπροσδιορισμού  που ωθούσε  τους οπλαρχηγούς  σε κάθε προσπάθεια  εξέργεσης και αποτίναξης του τουρκικού ζυγού να φτιάχνουν  και από   μια  σημαία,  που τους  καθοδηγούσε στη δίψα τους για  ελευθερία και πάντα οι παραλλαγές παρόμοιες με πρωτοστάτη το σταυρό .  Σύμφωνα με την ιστοριογραφία της εποχής  το Σεπτέμβριο  του 1821 μετά την κατάληψη της Τριπολιτσάς  ο Καραϊσκάκης έκοψε ένα κομμάτι από την εσωτερική πλευρά του ράσου του και ζήτησε από τον οπλαρχηγό Παναγιώτη Κεφάλα να  σκίσει δύο λωρίδες από τη λευκή του  φουστανέλλα  και έφτιαξαν  μια αυτοσχέδια σημαία, που η βάση της ήταν γαλάζια με ένα λευκό σταυρό στη μέση.  Πάνω σε αυτό το μοτίβο, βασίστηκε η πρώτη επίσημη  σημαία  του ελληνικού κράτους μετά την απελευθέρωση του .
Γι αυτή τη σημαία  που  έχει χυθεί τόσο αίμα,με τελευταίο αυτό  του Κωνσταντίνου Κατσίφα στη Βόρειο Ήπειρο . Κι ας λένε οι Αλβανικές αρχές ότι η δολοφονία δεν έγινε για τη σημαία, ποιος τους υπολείπτεται ; Εδειξαν το πρόσωπο τους με τη συμπεριφορά τους όταν  δεν άφησαν να περάσουν τα σύνορα για την κηδεία που έγινε στους Βουλιαράτες έντεκα μέρες μετά τη δολοφονία  όσοι είχαν ελληνικές σημαίες. Ενώ κήρυξαν πενηνταδύο άτομα ανεπιθύμητα επειδή παρευρέθηκαν στην κηδεία ανάμεσα τους  την Κύπρια Ευρωβουλευτή κα Ελένη Θεοχάρους που μάχεται για τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας στη Βόρειο Ήπειρο .
Για κάποιους όλα αυτά ακούγονται ξένα ,  ανούσια , και  εθνικιστικά, που ακούστηκε  να δίνουμε σημασία σε μια σημαία …. Για εκείνους  είναι  “ ένα κομμάτι πανί που το έραψε μια ράφτρα ”.
Προσπάθησα να διαβάσω και να κατανοήσω τη φιλοσοφία αυτών των ανθρώπων που εχρεύονται κάθε τι που δηλώνει πατρίδα και έθνος αλλά μάταια, η εμμονή τους ενάντια στην κάθε μορφή εξουσίας και στους νόμους  βρίσκει εξιλαστήριο θύμα τη σημαία και αυτό μεταφράζεται σε βιαιότητα που ολοκληρώνεται με το σκίσιμο ή το κάψιμο . Η σημαία γι αυτούς είναι το λάβαρο των αρχόντων…και αυτοί είναι το καταπιεσμένο προλεταριάτο που μάχεται  οποιαδήποτε μορφή εξουσίας …
Άνθρωποι που δεν κάνουν κάτι δημιουργικό στη ζωή τους, που ενοχλούνται από αυτούς που επιτυγχάνουν  και προοδεύουν και θέλουν να τους αφανίσουν , εξού και σπάνε τα μαγαζιά σε κάθε ευκαιρία , βανδαλίζουν τους χώρους των πανεπιστημίων και το μόνο που έχουν να προτάξουν είναι η καταστροφή .   Θεωρούν αυτούς που έχουν μια επιχείρηση πλουτοκράτες, νοικοκυραίους , εξουσιαστές, κρυφό τους όνειρο  να είναι και αυτοί αφεντικά αλλά χωρίς να χρειαστεί να κάνουν κάτι , απλά με ένα μαγικό τρόπο θα ήθελαν να υπάρχει μια μηχανή παραγωγής χρημάτων  και να ζούνε όλοι χωρίς να χρειάζεται να εργαστούν γιατί η ύπαρξη εργασίας εκ των πραγμάτων προϋποθέτει μια αξιακή πυραμίδα .
Αυτό που προτείνουν και αυτό που ονειρεύονται είναι μια ουτοπία , είναι μια φαντασιακή κατάσταση που δεν μπορεί να πραγματωθεί και το ξέρουν καλά , όμως τους βολεύει να συνεχίζουν το σκοπό τους ίσως γιατί είναι δύσκολο γι αυτούς να συναγωνιστούν  και να δημιουργήσουν στα πλαίσια μιας οργανωμένης κοινωνίας ,  οπότε προτιμούν να απαξιώνουν και να καταστρέφουν, να γίνονται τροχοπέδη για τα όνειρα των άλλων .
Γι αυτούς δεν υπάρχουν πατρίδες και έθνη υπάρχει μόνο η πάλη με την εξουσία έτσι στο γενικό χωρίς να καταλαβαίνουν ότι και οι ίδιοι έχουν  διαμορφώσει τη δική τους πυραμίδα, ότι βιώνουν την εξουσία εκ των έσω ,  όταν αποδέχονται  ρόλους και κανόνες  που τους διαμορφώνουν άλλοι , όταν εκτελούν εντολές που τις δίνουν κάποιοι που βρίσκονται  ιεραρχικά πιο ψηλά, όταν υπακούουν στους παλιότερους αυτόματα δημιουργείται μια μορφή εξουσίας  εκ των πραγμάτων,  κάποιοι που αυτούς   είναι  οι αρχηγοί .. και το πιο οδυνηρό κάποιο  αδυνατούν να κατανοήσουν ότι οι ίδιοι τους  είναι  εξουσία …αλλά μην τους το πείτε , μην τους τρομάξετε.
Όλα αυτά όμως μπορούν και τα κάνουν όταν έχουν την αρρωγή  της  σημερινής ελληνικής κυβέρνησης αφού σύμφωνα με τις καταγγελίες του προέδρου της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων  Θεσσαλονίκης Θοδωρή Τσαϊρίδη όταν πλησίαζαν κοντά στις εισόδους της Πολυτεχνικής Σχολής  δέχονταν ρητές εντολές να οπισθοχωρήσουν παρόλο που υπάρχει νομοθεσία που επιτρέπει  στις αστυνομικές αρχές να επέμβουν στον πανεπιστημιακό χώρο όταν διαπράττονται κακουργηματικές πράξεις όπως είναι η ρίψης μολότοφ,  χωρίς να προηγηθεί  άδεια των Πρυτανικών αρχών και χωρίς άρση του Πανεπιστημιακού ασύλου .
Όταν η κυβέρνηση χαϊδεύει και προστατεύει αυτούς που βεβηλώνουν σύμβολα και καταστρέφουν ιδιοκτησίες και την περιουσία του ίδιου του ελληνικού κράτους, χωρίς να έχουν κυρώσεις, είναι σαν να  εκτρέφει η ίδια αυτή τη συμπεριφορά . Είναι σαν να υιοθετεί αυτή την κοσμοθεωρία και να μη σέβεται τους αγώνες των προηγούμενων, που με τη θυσία τους είμαστε αυτό που είμαστε σήμερα , ελεύθεροι πολίτες σε μια δημοκρατική χώρα .
Το λάθος με τους αντιεξουσιαστές είναι ότι δεν γεννήθηκαν την εποχή της τουρκοκρατίας, εκεί θα ήθελα να δω τι αγώνα θα έκαναν απέναντι στην εξουσία των Τούρκων και πόσες μολότοφ θα ήταν ικανοί να ρίξουν …
Μέχρι τότε υποκλινόμαστε σε αυτό τον άγνωστο Ματατζή που σήκωσε την πληγωμένη  σημαία από το πεζοδρόμιο,  γιατί η σημαία δεν πρέπει ποτέ να βρίσκεται στο έδαφος !
Πηγή ➤www.thepresident.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου