Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τρίτη 23 Απριλίου 2019

«Ο Άγνωστος Ήρωας»: Tο βίντεο του BBC για τον Έλληνα μετανάστη που πλένει πιάτα στο Λονδίνο (ΒΙΝΤΕΟ)

http://police-voice.blogspot.com/


Police-Voice blog ➤
«Ο άγνωστος ήρωας ενός εστιατορίου», είναι ο τίτλος του βίντεο του BBC για τον Βασίλη, τον λαντζιέρη στο βραβευμένο με αστερι Michelin εστιατόριο «Pied a Terre», του Λονδίνου.
«Στα βάθη οποιουδήποτε καλού εστιατορίου, υπάρχει ένας αόρατος ήρωας», αναφέρει το βίντεο που ξεκινά στην υποδοχή ενός εστιατορίου, όπου όλα είναι περιποιημένα, ενώ η κάμερα συνεχίζει την περιπλάνηση στα κάτω δωμάτια, όπου υπάρχει η κουζίνα.
«Πρέπει να σου αρέσει η καθαριότητα αλλιώς δεν μπορείς ποτέ να το κάνεις σωστά. Συνήθως εργάζομαι από τις οκτώ το πρωί μέχρι τις πέντε το απόγευμα. Νιώθω ανακούφιση σαν να βγαίνω από την φυλακή», λέει ο Βασίλης.
Όπως αναφέρεται στο βίντεο, ο Βασίλης δουλεύει στις κουζίνες τα τελευταία δύο χρόνια, στο τελευταίο σκαλί τις ιεραρχίας, που σύμφωνα με το BBC, «εάν δεν υπήρχε αυτό, το όλο σύστημα το εστιατορίου θα κατέρρεε».
Είναι η πρώτη του δουλειά από τότε που μετανάστευσε στη Βρετανία από την Ελλάδα. Ο ίδιος ο Βασίλης δείχνει στην κάμερα και το τι κάνει στα δάχτυλά του η συγκεκριμένη δουλειά, λόγω της παρατεταμένης επαφής με το νερό και τα απορρυπαντικά. Αμείβεται με 12 λίρες την ώρα, ενώ έχει μερίδιο και από τα πουρμπουάρ.
Ο ίδιος δηλώνει πως του αρέσει πολύ να μαγειρεύει, αν κι ακόμα σε ερασιτεχνικό επίπεδο, ωστόσο βλέπει την παρουσία του σε κουζίνες υψηλού επιπέδου ως μια ευκαιρία για να πάρει εμπειρία και ίσως να γίνει σεφ μια μέρα.
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου