Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Κυριακή 16 Ιουνίου 2019

Οι νέες μπίζνες του εστιάτορα με τα «χρυσά καλαμαράκια» στη Μύκονο

http://police-voice.blogspot.com/


Police-Voice blog ➤
Το επίμαχο αγροτεμάχιο των 2,5 στρεμμάτων φαίνεται πως ανήκει στον επιχειρηματία, του πασίγνωστου πλέον εστιατορίου με τα καλαμαράκια των 800 ευρώ, τιμή που σύμφωνα με όσα ο ίδιος έχει δηλώσει αντιστοιχεί στις υψηλών προδιαγραφών και κόστους υπηρεσίες που παρέχει το εστιατόριο.

Νέες «μπίζνες» φέρεται να επιχειρεί να ξεκινήσει ο επιχειρηματίας με τα αποκαλούμενα «χρυσά καλαμαράκια», αλλά φαίνεται πως βρίσκει εμπόδια.


Μετά το τελευταίο επεισόδιο με γερμανικό συνεργείο, που οδήγησε τις δύο πλευρές στο Αστυνομικό Τμήμα της Μυκόνου και στην υποβολή εκατέρωθεν μηνύσεων για εξύβριση, συκοφαντική δυσφήμηση και ψευδή καταμήνυση, ο επιχειρηματίας βρίσκεται στα δικαστήρια με γείτονές του σε άλλη περιοχή του κοσμοπολίτικου νησιού.

Την περασμένη Πέμπτη επρόκειτο να εκδικαστούν ασφαλιστικά μέτρα που έχει καταθέσει σε βάρος του γειτόνισσά του στην περιοχή Καλαφάτης της Μυκόνου, η οποία τον κατηγορεί για πολεοδομικές παραβάσεις και προσπάθεια παράνομης ηλεκτροδότησης, που οδήγησε στη ματαίωση εξαγοράς δικού της ακινήτου στην ίδια περιοχή. Μάλιστα, στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων φέρεται να ζητεί την κατεδάφιση των παράνομων -όπως καταγγέλλει- κατασκευών, ενώ την ίδια στιγμή έχει προβεί και σε καταγγελία στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, ζητώντας του να ερευνήσει τον τρόπο με τον οποίο ηλεκτροδότησε η ΔΕΔΔΗΕ το παράνομο -σύμφωνα με έγγραφα της Πολεοδομίας τα οποία προσκομίζει- κτίσμα.

Η καταγγέλλουσα εξηγεί στην αίτησή της ότι αγόρασε το οίκημά της το 2003 και επένδυσε τα χρήματά της εκεί, καθώς «προς την Ανατολή διέθετε ανεμπόδιστη εντυπωσιακή θέα στα Διβούνια της Μυκόνου, σε συνδυασμό με τη διαπίστωση ότι το αγροτεμάχιο που βρισκόταν στα ανατολικά ήταν μη άρτιο, μη οικοδομήσιμο και δεν υφίστατο κίνδυνος μελλοντικής διατάραξης ή περιορισμού της θέας από την ανέγερση κτισμάτων και την πραγματοποίηση κατασκευών». Το επίμαχο αγροτεμάχιο των 2,5 στρεμμάτων φαίνεται πως ανήκει στον επιχειρηματία, του πασίγνωστου πλέον εστιατορίου με τα καλαμαράκια των 800 ευρώ, τιμή που σύμφωνα με όσα ο ίδιος έχει δηλώσει αντιστοιχεί στις υψηλών προδιαγραφών και κόστους υπηρεσίες που παρέχει το εστιατόριο.

Τα δύο ακίνητα τα χωρίζει ένας δρόμος και σύμφωνα με την καταγγέλλουσα το μόνο που υπήρχε στο αγροτεμάχιο του αντιδίκου ήταν μια χαμηλή ξερολιθιά ύψους μισού μέτρου. Πριν από δύο περίπου χρόνια στη θέση της ο επιχειρηματίας φέρεται να έχτισε τοίχο μήκους 43 μέτρων και ύψους 2,5 μέτρων. «Κατόπιν δικών μου καταγγελιών, κατά το διάστημα Οκτωβρίου έως Δεκεμβρίου 2017, σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις οι οικοδομικές εργασίες διεκόπησαν κατόπιν επέμβασης της Αστυνομίας και αυτόφωρης σύλληψης των εργατών που κατασκεύαζαν τον τοίχο χωρίς οικοδομική άδεια».

Ωστόσο, οι αντίδικοι κατάφεραν και έχτισαν τον τοίχο, αλλά στη συνέχεια κατόπιν καταγγελίας της γειτόνισσάς του επιβλήθηκαν διοικητικές κυρώσεις από την Υπηρεσία Δόμησης, συνολικού ύψους 7.000 ευρώ. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η καταγγέλλουσα, ο επιχειρηματίας άσκησε ενδικοφανή προσφυγή ενώπιον του ΣΥΠΟΘΑ, η οποία απερρίφθη, ενώ απερρίφθησαν και οι αιτήσεις θεραπείας που κατατέθηκαν στον ΣΥΠΟΘΑ και την Υπηρεσία Δόμησης Σύρου. Η ιστορία όμως δεν σταματά εδώ, καθώς σύμφωνα με την καταγγέλλουσα ο στόχος ήταν άλλος.

«Θέτοντας σε εφαρμογή τη δεύτερη φάση του σχεδίου, ήδη από τις αρχές του 2018, άρχισαν προσπάθειες να κατασκευάσουν εντός του οικοπέδου ένα υποτιθέμενο κελί. Προφανής στόχος τους ήταν να εμφανίσουν το αυθαίρετο κελί ως δήθεν προϋφιστάμενο και με αυτό τον τρόπο να μπορέσουν να ηλεκτροδοτήσουν παράνομα το ακίνητό τους», αναφέρει η καταγγέλλουσα, η οποία υποστηρίζει, δε, ότι έκαναν προσπάθεια να χτίσουν το παράνομο κελί στο ανατολικό όριο του αγροτεμαχίου, αλλά δεν κατέστη εφικτό λόγω των αντιδράσεων των όμορων ιδιοκτητών.

Τελικά, το περασμένο καλοκαίρι, σε περίοδο που η γειτόνισσά τους απουσίαζε για προσωπικούς λόγους, και παραβιάζοντας -όπως καταγγέλλεται- το πολεοδομικό πρόστιμο, έχτισαν «ένα αυθαίρετο κελί, με προφανή σκοπό να το εμφανίσουν ψευδώς ως δήθεν προϋφιστάμενη κατασκευή και να μπορέσουν να ηλεκτροδοτήσει το αυθαίρετο κτίσμα τους». Ως φαίνεται οι ενέργειές τους βρήκαν «τόπο» και υπέβαλαν στη ΔΕΔΔΗΕ το σχετικό αίτημα, με την τελευταία να τοποθετεί το σχετικό «κουτί» ηλεκτροδότησης. «Μόλις αυτό έγινε αντιληπτό από μέρους μου απευθύνθηκα στη ΔΕΔΔΗΕ με όλα τα έγγραφα της Πολεοδομίας και υπέβαλα καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Μυκόνου. Η διαδικασία τότε φάνηκε να μην προχωρεί περαιτέρω, αλλά μόλις τον Ιανουάριο του 2019 διαπίστωσα ότι κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων τοποθέτησαν και υπερμεγέθες κοντέινερ. Επειτα από σειρά μηνύσεων και καταγγελιών μου το απομάκρυναν, αφήνοντας όμως εντός του οικοπέδου το κελί».

«Στόχος του η δημιουργία πολλών αυθαίρετων κτισμάτων»

Η καταγγέλλουσα ζητά από το δικαστήριο την κατεδάφιση όλων των παράνομων και αυθαίρετων -όπως λέει- κτισμάτων καθώς εκτός από το παράνομο του ζητήματος, υποβαθμίζουν την περιοχή με αποτέλεσμα να υποβαθμιστεί οικονομικά και το ακίνητό της, αφού ματαιώθηκε προγραμματισμένη αγοραπωλησία μετά την ανέγερση του παράνομου τοίχου, που δημιούργησε εμπόδιο στη θέα, ενώ -όπως αναφέρει- ούτε η ίδια μπορεί να το εκμεταλλευτεί καθώς οι τράπεζες δεν της χορηγούν το απαιτούμενο δάνειο λόγω της υποβάθμισης, αλλά και οι εν δυνάμει συνεταίροι κάνουν πίσω βλέποντας στην πλευρά των αντιδίκων ένα «συνεχιζόμενο επ’ αόριστον πρόβλημα».

Η γυναίκα επιμένει, δε, λέγοντας πως απώτερος στόχος του επιχειρηματία είναι η δημιουργία πολλών αυθαίρετων κτισμάτων, όπως «έκανε κατά το παρελθόν, όπου ακολουθώντας την ίδια μεθόδευση προέβη σε εξαιρετικά μεγάλης κλίμακας, έντασης και έκτασης αυθαίρετες πολεοδομικές κατασκευές στον Πλατύ Γυαλό της Μυκόνου (σ.σ.: εστιατόριο με καλαμαράκια) για τις οποίες, εξ όσων γνωρίζω, έχουν επιβληθεί σε βάρος του τεράστια πολεοδομικά πρόστιμα.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η καταγγέλλουσα, στην επιστολή – καταγγελία προς τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, αναφέρει ότι η ΔΕΔΔΗΕ απάντησε την καταγγελία της με «απειλητική επιστολή, με την οποία ούτε λίγο ούτε πολύ απειλούσε ότι θα λάβει μέτρα εναντίον μου αν δε σταματήσω να σκαλίζω την υπόθεση και αναζητήσω ευθύνες σε βάρος της ΔΕΔΔΗΕ».

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής


Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου