Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Το Facebook ανακοίνωσε νέα στρατηγική για την καταπολέμηση των αληθινών αφυπνιστικών ειδήσεων στο διαδίκτυο

Το Facebook ανακοίνωσε νέα στρατηγική για την καταπολέμηση των αληθινών αφυπνιστικών ειδήσεων στο διαδίκτυο


Police-Voice blog ➤
Tο Κοινωνικό δίκτυο Facebook έχει επιλέξει μια νέα στρατηγική και τα εργαλεία για την καταπολέμηση της διάδοσης ψευδών ειδήσεων μέσω της πλατφόρμας: θα γίνεται αξιολόγηση του κειμένου προσελκύοντας τους χρήστες και τρίτους οργανισμούς – ειδησεογραφικά portals, γραφεία, και τηλεοπτικά κανάλια, είπε η εταιρεία.
«Πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι πρέπει να έχουν μια επιλογή, και εμείς οι ίδιοι δεν μπορούμε να κρίνουμε την αλήθεια, έτσι αντιμετωπίζουμε αυτό το θέμα με προσοχή Έχουμε επικεντρώσει τις προσπάθειές μας για το χειρότερο από τα χειρότερα -. Στο προφανές ψέμα ότι οι spammers διανείμουν για το δικό τους όφελος «, – ενημερώνει το κοινωνικό δίκτυο.
Το Facebook θα επιτρέψει στους χρήστες να φιλτράρουν ενεργά τις ψευδείς ειδήσεις και για το σκοπό αυτό πρόκειται να εμπλέξει ένα τρίτο οργανισμό. Οι χρήστες θα είναι τώρα πιο εύκολο να αναφέρουν τις ειδήσεις ότι, κατά τη γνώμη τους, είναι ψευδείς. Εάν αρκετοί χρήστες τις σηματοδοτήσουν ως πλαστές ειδήσεις, το Facebook θα τις ανακατευθύνει σε τρίτους για να αξιολογήσουν και να εξακριβώσουν τα πραγματικά περιστατικά. Μαζί με το κοινωνικό δίκτυο για την εξακρίβωση των πραγματικών περιστατικών θα εμπλέκεται το τηλεοπτικό κανάλι ABC News, Associated Press, οι ιστοσελίδες FactCheck.org, Politifact και Snopes. Το Facebook δήλωσε ότι ο κατάλογος αυτός είναι πιθανό να επεκταθεί.
Ιστορίες που δεν έχουν ελεγχθεί για την γνησιότητα τους , δεν θα πρέπει να αφαιρούνται από την πλατφόρμα, αλλά θα επισημαίνονται ως «αμφιλεγόμενες». Ως αποτέλεσμα, οι ειδήσεις αυτές θα βγαίνουν έξω από την σειρά των ειδήσεων. Οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν κλικ στο σύνδεσμο και να μάθουν περισσότερα. Αν ο χρήστης θέλει να μοιραστεί αυτές τις ειδήσεις με τους φίλους σας, θα έχει μια τέτοια ευκαιρία, αλλά θα πάρει μια άλλη προειδοποίηση.
Το Facebook έχει επανειλημμένα επικριθεί για ψευδείς ειδήσεις μετά τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ. Κατά τις εβδομάδες πριν και μετά τις εκλογές σε αυτά τα κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook και το Twitter, υπήρχε μια σειρά ψευδών ειδήσεων για τις εκλογές των Ηνωμένων Πολιτειών.
Αρθρογράφοι από ορισμένες εκδόσεις έχουν εκφράσει την γνώμη ότι «οι ψεύτικες ειδήσεις στρέφονταν κατά της Δημοκρατικής Υποψήφιας Χίλαρι Κλίντον. Οι ψεύτικες ειδήσεις προώθησαν την ήττα της στις εκλογές.
tokoutsavaki.blogspot.gr
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου