Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Σοκ στον κόσμο της γυμναστικής! Ο θρυλικός Βιτάλι Σέρμπο κατηγορείται ότι βί-α-σε ανή-λι-κη συναθλήτριά του

Σοκ στον κόσμο της γυμναστικής! Ο θρυλικός Βιτάλι Σέρμπο κατηγορείται ότι βί-α-σε ανή-λι-κη συναθλήτριά του


Police-Voice blog ➤
Μετά το ερωτικό σκάνδαλο Γουάινσταϊν που συγκλονίζει τον κόσμο της σόου μπιζ,
τώρα είναι η σειρά της αθλητικής κοινωνίας και πιο συγκεκριμένα της γυμναστικής να «ταρακουνιέται συθέμελα» από μια ανάλογη ιστορία.
Κι αυτό μετά την σοκαριστική αποκάλυψη της Τατιάνα Γκούτσου, χρυσή ολυμπιονίκης, πρωταθλήτρια κόσμου και Ευρώπης στη γυμναστική, η οποία ισχυρίζεται ότι βιάστηκε από τον συναθλητή της και θρύλο του αθλήματος, Βιτάλι Σέρμπο.
Η Γκούτσου είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο (στο ομαδικό και στο σύνθετο ομαδικό) το 1992 στην Βαρκελώνη, ωστόσο σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε ένα χρόνο νωρίτερα είχε πέσει θύμα βιασμού από τον Σέρμπο, αλλά φοβήθηκε να το καταγγείλει λόγω του ονόματος του συναθλητή της (ο Λευκορώσος είναι ένας από τους κορυφαίους γυμναστές όχι μόνο της ΕΣΣΔ, αλλά παγκοσμίως).
Οι καταιγιστικές εξελίξεις όμως στο σκάνδαλο που απασχολεί το Χόλιγουντ την όπλισαν με θάρρος κι έτσι αρχικά, η 41χρονη σήμερα πόσταρε στο facebook το μήνυμα «me, too», το οποίο έχει γίνει trend στα social media από γυναίκες που αποκαλύπτουν ότι υπήρξαν κι αυτές θύματα παρενόχλησης.
Κατόπιν έκανε πιο εκτενή αναφορά κατηγορώντας και κάποιους συναθλητές της πως όχι μόνο δεν την στήριξαν, αλλά πήραν το μέρος του Σέρμπο, τον οποίο αποκαλεί «τέρας» καθώς ο βιασμός είχε πραγματοποιηθεί στην Στουτγκάρδη με την ίδια να είναι μόλις 15 ετών.
Προς το παρόν, δεν έχει υπάρξει αντίδραση του Σέρμπο, ο οποίος -όπως και η Γκούτσου- κατοικεί και εργάζεται στις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια.
Το μήνυμα της Γκούτσου
«Εγώ, γενναία μετά από 27 χρόνια
Τατιάνα Τοπόροβα, που νόμιζα ότι ήσουν φίλη και συμπαίκτρια στην εθνική ομάδα της ΕΣΣΔ, σε ευχαριστώ που δεν ήσουν γενναία για μένα, όταν σε χρειάστηκα περισσότερο να σταθείς, να σταθείς για μένα και να παλέψεις για τα δικαιώματα των γυναικών απέναντι σε μία τέτοια αποτρόπαια πράξη. Το όχι σημαίνει όχι. Ήσουν εκεί, άκουσες τα πάντα, ποτέ δεν όρθωσες ανάστημα για να με προστατεύσεις…
Ρουστάμ Σαρίποβ, σε ευχαριστώ που ήσουν καταπληκτικός φίλος για τον φίλο σου και να μην προστατεύσεις εμένα, ένα μικρό κορίτσι 15 ετών. Ο οποίος με βίασε στη Στουτγκάρδη της Δυτικής Γερμανίας το 1991
Βιτάλι Σέρμπο, τέρας που με κράτησε στη δική μου φυλακή, να φοβάμαι τόσα χρόνια. Ξέρω ότι θα προσπαθήσεις να υπερασπιστείς τον εαυτό σου, αλλά οι λεπτομέρειές μου είναι πιο ισχυρές από τα δικά σου λόγια. Είμαι πιο δυνατή από ποτέ. Δεν μπορείς να με διαλύσεις πια.
Αυτή είναι η παραμυθένια ιστορία μου. Επιβίωσα και θα στηρίξω όποιον εκεί έξω φοβάται να μιλήσει. Θα προσπαθήσω να ανακτήσω την αυτοπεποίθησή μου και να βοηθήσω τους άλλους.
Σε ευχαριστώ Τζίνα Τέι».
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου