Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

IΣΟΒΙΑ ΣΤΗ «ΜΑΥΡΗ ΧΗΡΑ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΠΟΥ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΣΕ ΤΟΝ ΣΥΖΥΓΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΧΩΣΕ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΨΥΚΤΗ.

IΣΟΒΙΑ ΣΤΗ «ΜΑΥΡΗ ΧΗΡΑ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΠΟΥ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΣΕ ΤΟΝ ΣΥΖΥΓΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΧΩΣΕ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΨΥΚΤΗ.


Police-Voice blog ➤

ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: «ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΗΡΧΕ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΝΕΚΡΟ…»


Η «καμπάνα» της Δικαιοσύνης χτύπησε για τη «μαύρη χήρα» που διέπραξε ένα από τα πιο φρικιαστικά εγκλήματα των τελευταίων ετών.
Πρίν λίγο (30/10/2017) το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών ομόφωνα επέβαλε τη ποινή της ισόβιας κάθειρξης χωρίς ελαφρυντικά στην Ανέλια Αλεσάντροβα, βουλγαρικής καταγωγής. Κρίθηκε ένοχη για τη δολοφονία του άτυχου ναυτικού και εν διαστάσει συζύγου της, Βασίλη Κοκκίνη τον Ιανουάριο του 2015 στο διαμέρισμά της στην Καλλιθέα.
Το δικαστήριο αποφάσισε ακόμη την καταδίκη της 27χρονης φίλης της Ντανιέλα Στόιτσβα επίσης από τη Βουλγαρία, σε 18 έτη φυλάκισης κρίνοντας την ένοχη για απλή συνέργεια.
Ο τρίτος κατηγορούμενος Βούλγαρος Ντραγκομίρ Νάιντεν κρίθηκε ένοχος για την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία και καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκισης με τριετή αναστολή.
Στο άκουσμα της απόφασης, η βασική κατηγορούμενη κατέρρευσε.
Λίγο πριν, ο εισαγγελέας στην αγόρευσή του έκανε λόγο για ειδεχθές έγκλημα, από τα χειρότερα που έχουν υπάρξει. «Οι δύο Βούλγαρες σκότωσαν και τοποθέτησαν τον άτυχο ναυτικό στον καταψύκτη για να του πάρουν την περιουσία», τόνισε. «Το πρόβλημα ήταν ο σύζυγος», ανέφερε ο εισαγγελέας. «Με το πρόσχημα ότι το παιδί ήταν άρρωστο, τον κάλεσε στο σπίτι όπου βρισκόταν η συμμορία. Τον περίμεναν, τον χτύπησαν, τον οδήγησαν στο δωμάτιο και τον στραγγάλισαν».
Είπε ακόμα: «Το συγκεκριμένο έγκλημα έχει την εξής ιδιομορφία: Αυτοί που το έκαναν δεν σεβάστηκαν το δικαίωμα σε έναν αξιοπρεπή θάνατο» και προσέθεσε: «Ήταν το τέλος αυτό που άξιζε στον άνθρωπο αυτό, οποίος κι αν ήταν; Από την αρχαία Ελλάδα υπήρχε ένας σεβασμός στο νεκρό. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος αντί για τάλαντα και τιμές έλαβε έναν καταψύκτη».
Στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας σκιαγράφησε τη ζωή της 50χρονης με τον άτυχο ναυτικό, με τον οποίο η κατηγορουμένη είχε αποκτήσει ένα παιδί. Ανέφερε ο εισαγγελέας: «Υπήρχε μια προβληματική συμβίωση. Αντιμετώπιζαν προβλήματα όπως πολλά ζευγάρια που τα λύνουν με τον τρόπο που καθορίζει η έννομη τάξη. Αντί γι´αυτό η κατηγορούμενη σκέφτηκε κάτι άλλο. Ότι η λύση ήταν να σκοτώσει τον πατέρα του παιδιού της, τον άνθρωπο με τον οποίο ήταν παντρεμένη.
Είχε κουραστεί από τις πολυετείς αντιδικίες στο θέμα της επιμέλειας και ήθελε να δώσει μια άμεση λύση. Το πρόβλημα ήταν ο σύζυγος. Δεν έπρεπε να υπάρχει. Ακούστηκε κάτι για ποτό. Δεν το απορρίπτουμε. Το σχέδιό της όμως ήταν να πάρει την περιουσία του. Είχε πάρει ήδη χρήματα και ο στόχος ήταν να πάρει ό,τι απέμενε από την περιουσία. Δεν μπορούσε όμως να εκτελέσει το σχέδιο της. Επέλεξε ένα μεθοδικό και δόλιο σχέδιο για να πάρει την περιουσία του και να αφαιρέσει όλες τις υποψίες από πάνω της».
Όπως ανέφερε ο εισαγγελικός λειτουργός η 50χρονη κατηγορουμένη προσπάθησε στη συνέχεια να βρει «τους πρόθυμους, ικανούς και αδίστακτους ανθρώπους που θα έφερναν σε εφαρμογή το σχέδιο της». Έτσι, «βρήκε την άλλη κατηγορούμενη η οποία γνώριζε ανθρώπους χρήσιμους για να εκτελέσουν το σχέδιο της».
Σύμφωνα με τον εισαγγελέα στη συνέχεια η 50χρονη ήρθε σε επαφή με τον «άνθρωπο κλειδί ο οποίος διαφεύγει» και ο οποίος «γνώριζε και τους άλλους δράστες». Σε ό,τι αφορά την έτερη κατηγορουμένη ο εισαγγελικός λειτουργός ανέφερε στην πρότασή του πως είχε πλήρη επίγνωση του σχεδίου και πως ήταν παρούσα και στην ανθρωποκτονία.
Ο εισαγγελέας ανέφερε ότι η 50χρονη «εξύφαινε μέρα μέρα το εγκληματικό της σχέδιο». Συγκεκριμένα, ενοικίασε πρώτα το σπίτι δίπλα στον πρώην σύζυγό της, του έδωσε τα κλειδιά, αποφεύγοντας εν τω μεταξύ να αναφέρει το παραμικρό για τη διαμονή της στο σπίτι του ηλικιωμένου – «διότι στην πραγματικότητα έμενε στο σπίτι που έγινε το έγκλημα».
Ο εισαγγελέας ανέφερε πως η 50χρονη, στις 3 Ιανουαρίου του 2015, οπότε και τοποθετείται χρονικά η δολοφονία του άτυχου ναυτικού, η κατηγορουμένη ήταν παρούσα στο σπίτι. Παρούσα, ήταν όμως, κατά τον εισαγγελέα και η δεύτερη κατηγορούμενη μαζί με τον τρίτο κατηγορούμενο όπως άλλοι άγνωστοι δράστες.
Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση η σύζυγος του θύματος επικοινώνησε την ημέρα της ανθρωποκτονίας μαζί του. «Ο Κοκκίνης επικοινώνησε μαζί της 17 φορές εκείνη την ημέρα και η κατηγορουμένη ήρθε εδώ και είπε ότι δεν είχε καμία επικοινωνία μαζί του» είπε ο εισαγγελέας.
Αναφερόμενος στην δεύτερη κατηγορουμένη ο εισαγγελέας ανέφερε πως η 27χρονη εξιστόρησε στην προανακριτική της κατάθεση με κάθε λεπτομέρεια τις πράξεις που έγιναν. Ωστόσο, όπως είπε, τις αναίρεσε αργότερα ενώπιον του ανακριτή γιατί είχε αρχίσει να διαφαίνεται ο ρόλος της. `
Ολοκληρώνοντας την πρότασή του ο εισαγγελέας ανέφερε ότι οι δυο κατηγορούμενες τέλεσαν την πράξη της ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και πως είχαν σχέδιο και το εκτέλεσαν.
Τέλος για τον τρίτο κατηγορούμενο, ο εισαγγελέας ανέφερε πως επειδή τα οποία στοιχεία θεμελιώνονται μόνο σε μια κατάθεση, διατηρεί κάποιες αμφιβολίες και πρότεινε την απαλλαγή του για την πράξη της υπόθαλψης εγκληματία.
Πηγή ➤

1 σχόλιο:

  1. ΤΕΤΟΙΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΡΕΜΑΛΑ Η ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΖΕΙ Η ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΑ ΔΙΠΟΔΑ ΤΕΡΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή